Dagboka torsdag 17.september 2009

En dag til ettertanke og selvransakelse. Vi går i oss sjøl og vi går langt. Evig eies kun det tapte Ja Ibsen kunne si det han. Så kan man jo spørre seg om hva han egentlig mente. Er det slik at man må miste noe for å eie det resten av livet? Neppe. Er det … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 17.september 2009»

En dag til ettertanke og selvransakelse. Vi går i oss sjøl og vi går langt.

Evig eies kun det tapte
Ja Ibsen kunne si det han. Så kan man jo spørre seg om hva han egentlig mente. Er det slik at man må miste noe for å eie det resten av livet? Neppe. Er det slik at man husker det man en gang hadde bare fordi man han mistet det? Muligens. Eller er det slik at man i ettertid lærer seg å sette pris på de tingene man hadde selv om man har mistet dem?
Tja. Hvem vet, inte jag, synger jo Lisa Ekdahl. Og det er vel så langt vi strekker’n i dag. Analyse av Ibsens Brand hører til på videregående skole, og vi er langt forbi den tida da man hadde draget på flere damer på en fest, drakk Peach Canei og hadde striper i håret. Men vi husker det jo godt da. Disse episodene. Den første gangen man fikk seg et nyp, den første store forelskelsen, den store påfølgende kjærlighetssorgen og den gangen man våkna opp på glattcelle overstadig berusa og lurte på om det var så forbanna smart å drikke en halvflaske bar Gin på en halvtime.

Vel, det vi ikke har daua av har bare gjort oss sterkere. Vi har blitt herda vi tar ikke alt like alvorlig, og vi tåler en spøk. Noen ganger er vi også i det morbide hjørnet, men det er er nokså sjeldent. Vi har kommet styrka ut av de fleste dueller, også de vi har tapt. Vi har alltid klart å finne noen strå av håp å klamre oss til, alltid noe vi har kunnet ta med oss videre.

Og sånn har vi overlevd i snart hundre år. Andre har dessverre ikke denne egenskapen. De klarer ikke å reise seg når de ligger nede. De kryper inn i et hjørne og flekker tenner til alt og alle, mens de krafser til seg de smulene de kan få. Og får de ikke smuler, forsøker de å skyte mannen i ryggen.

Ærlig talt. Mulig at Gelius trakk strikken litt vel langt, men nå bør alle parter samle seg. Så får Gelius se Langerud inn i øya strekke ut ei hånd og si med sine skarrende R-er: «Sorry, det var ikke meninga å tråkke så hardt på dere.» Så kan Langerud, Kvarme og presten på Vestre Aker (Hvem andre?) enten ta imot eller sparke løs på Gelius til han ligger der i en pøl av blod, forvridde bein og armer, edder og galle og en anelse skjeggstubber og dø martyrdøden.

Eller for å si det som girlsa sier det: «Herregud assa, serriøst!»

Skumpa vs. Champagne
Så gikk jentene på sitt første tap. Kolbotn 2 stilte med flere av sine Toppseriespillere, og dermed ble jentene stående med 19 seiere på rad. Vi gratulerer uansett og sender over en flaske med edle dråper.
Og til opplysning champagne, vin,øl – ja stort sett alt skal drikkes av glass. Hvordan drikkekulturen fra mange av vestkantens utesteder har havna hos våre jenter aner vi ikke, men vi kan innformere om at å bruke begrepet «skumpa» om noe så edelt som god champagne er ikke bare harry – det er vestkantsharry!

Neste gang tar dere en øl med oss gutta jenter. Ok?

Og dersom vi skulle være skikkelig blærete bestiller vi heller en knusktørr Rieslling fra Vinmonopolets bestillingsutvalg, setter oss til rette på verandaen, ser på solnedgangen i Vest og vet at der borte har de ikke råd til «Skumpa» lenger…

Pass deg så du ikke…
…går glipp av Sjappas «Derbysalg». Fra Sjappesjefen har vi mottat følgende melding:
Vi lader opp til derbykamp og smeller til med mange gode tilbud:

– Strikkegenser-Bohemene Førpris kr 800,- og strikkejakke før kr 800,- Nå får du 2 får 800 kr eller kr 500,- pr stk
– Fleecejakke 2 for 300,- eller 1 for 200,- (førpris kr 500,- pr stk)
– Skiltplater kr 100,- pr par (før 200,-)
– 100 pk servietter kr 50,- før (200,-)
– Kombivogn kr 1750,- (før 3500,-)
– Trille kr 500,- (før 950)
– Alle kappavarer minus 30% (gjelder ikke allerede nedsatte hettegenser/jakke-barnedrakt)
Dvs. at du disse dagene kan kjøpe deg Vålerengadrakt med 30% rabatt.

Tilbudene gjelder kun onsdag-søndag.

Løp og kjøp!

Legg igjen en kommentar