Utestengt uten grunn?

Klanens Sikkerhetstjeneste og sikkerhetsansvarlig i VIF, Tom Ulseth, har fått usedvanlig mye pepper på Forumet i det siste. Støtten til en utstøtt har vært formidabel, men det ser ut til at de fleste har glemt at en sak alltid har flere sider. Det er på tide å roe seg ned og lese Tom Ulseths versjon … Fortsett å lese «Utestengt uten grunn?»

Klanens Sikkerhetstjeneste og sikkerhetsansvarlig i VIF, Tom Ulseth, har fått usedvanlig mye pepper på Forumet i det siste. Støtten til en utstøtt har vært formidabel, men det ser ut til at de fleste har glemt at en sak alltid har flere sider. Det er på tide å roe seg ned og lese Tom Ulseths versjon av saken.

På bakgrunn av lengre tids diskusjon på VPNs forumsider ønsker jeg å komme med mitt syn på saken hvor en person fra Flaggborgen har mistet sin akkreditering på Vålerengas kamp.

I kvartfinalen mot Tromsø får personen tilsnakk av vekterne for ”ubehøvlet” oppførsel på indre bane. Da sparket han i reklameskilt og skjelte ut både dommer og motstanders keeper.
Før seriekampen mot Lillestrøm blir personen stoppet sammen med lederen av Flaggborgen. De befinner seg da mellom benken til Lillestrøm og VG Nedre (borteseksjonen) med et stort Vålerenga-flagg svingende. Lederen i Flaggborgen skjønner tegninga og går vekk. Personen blir stående og rope ”Hater Kanari” og han gjør tydelige fingerbevegelser. Vekterne bruker ca 30-60 sekunder på å fjerne vedkommende og han opptrer aggressivt ovenfor vekterne. Dette skjedde rundt 25-30 meter fra borteseksjonen.

Ønsker også å minne om reaksjonene i Klanen og på forumet etter at vi spilte på Åråsen i fjor og Lillestrøm sin maskot beveget seg foran vår tribune. Episoden på Ullevaal var verre sett fra mitt ståsted.

I ettertid har jeg fått rapporter både fra KST og Vålerengas egne vakter om at det har vært flere episoder på indre bane med denne personen.
Lørdag 29.august hadde jeg avtalt møte med denne personen og leder for Flaggborgen, sammen med arrangementssjef André Krystad og en representant for KST. Alle kommer til rett tid bortsett fra personen det gjelder. Dette møtet ble aldri flyttet da vi har sikkerhetsmøte tre timer før kampstart før hver kamp. På lørdag var det altså kl. 13.00. Møtet ble avtalt mellom undertegnede og leder for flaggborgen, og tidspunktet var 1230.
På møtet ble vi enige med lederen av Flaggborgen om hvordan vi skulle håndtere saken, og han syntes løsningen var god. Etter sikkerhetsmøtet kommer jeg ut i resepsjonen på Ullevaal og blir kontaktet av både representanter fra pressen og Ullevaal Stadions egne vakter. De har overhørt personen rope ”Ulseth skal dø” pluss en hel den andre ufine kommentarer, rett utenfor inngangen til NFF-resepsjonen.

Jeg tar da kontakt med lederen i Flaggborgen for å spørre hva som skjer. Han forteller at personen ikke godtar avtalen og at han er meget forbanna. Han ber om litt tid for å få roet personen ned før vi tar en prat med han. Krystad, undertegnende og lederen av Flaggborgen møter personen på indre bane i Bendit-svingen. Personen godtar ingen reaksjon og sier han skal løpe ut på banen med flagget før kampen mot Molde. Jeg forteller at det ikke er tema, og at han på denne kampen holder seg på tribunen. Dette nekter han. Han sier det skal bli interessant å se hva vi gjør når han løper utpå. Jeg forteller han at jeg da ikke har annen mulighet enn å fjerne han før kampen hvis han fortsatt står på sitt. Han bekrefter at han har til intensjon om å stå på sitt. Jeg ba han da bli med meg ut av stadion. Dette nektet han også, og sa han kun forholdt seg til ”ordensmakten”. I stedet for å lage en stor «scene» på indre bane, ba jeg en sivil politimann følge han ut, noe som ble gjort.

Personen det gjelder gjorde seg med dette skyldig i brudd på regelverket, som omhandler ”å ikke rette seg etter egne vakter, vektere eller andre funksjonærer”. Han skal da i utgangspunktet utstenges fra våre kamper i en periode. Det var dette jeg informerte han om, han har ikke fått noen offisiell utestengelse fra klubben ennå.

Det har vært sagt mye om prosessen, dette er fakta:

Jeg hadde ikke navn eller nummer hverken til gjeldende person eller leder i Flaggborgen. Jeg kontakter derfor leder i KST for å få tak i akkrediteringen til personen. Leder i KST er representant for Klanen. Derfor mente jeg at dette var en grei fremgangsmåte. Og prosessen rundt å miste et akkrediteringskort, kan IKKE sammenliknes med å bli utestengt. Det er heller ikke første gang noen er blitt fratatt et slikt akkrediteringskort, men det er første gang det har blitt så mye støy rundt det.

Vi har ingen problemer med folk på tribunen som roper ut frustrasjon, rop mot motstandere, dommer eller andres supportere. Vi skal ha liv og røre på tribunen. Flaggborgen har blitt vist tillit og fått akkreditering på indre bane under våre kamper på lik linje med TIFO-gruppa og andre, for å gjøre en jobb på indre bane. Da forventer vi som klubb en litt annen oppførsel, da de representerer klubben i sin rolle i Flaggborgen.

Vi kan ikke akseptere provoserende oppførsel som denne personen har utvist på indre bane, og dette er grunnlaget for at han ble et tema.

Legg igjen en kommentar