Dagboka tirsdag 1. september 2009

Eg ser deg utfor gluggen, kjær søte venen min! Eg kjenner deg på luggen, du kann kje sleppa inn Stengte vinduer og andre utestengelser er innholdet i dagboka i dag Stengt vindu Det skjedde som ventet temmelig lite på det norske overgangsmarkedet i sommer. I Vålerengasammenheng merker vi oss at vi slipper å møte Kasey … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 1. september 2009»

Eg ser deg utfor gluggen, kjær søte venen min!
Eg kjenner deg på luggen, du kann kje sleppa inn

Stengte vinduer og andre utestengelser er innholdet i dagboka i dag

Stengt vindu
Det skjedde som ventet temmelig lite på det norske overgangsmarkedet i sommer. I Vålerengasammenheng merker vi oss at vi slipper å møte Kasey Wehrmann i Fredrikstad i neste bortekamp, vi får ham dessverre i kampen vi må vinne mot Lyn på Ullevål uka etter. Der møter vi også Lyn-spissen Jo Inge Berget som var for fysisk eller medisinsk svak til å bli godtatt i Molde. Klart bedre for oss å møte ham i Oslo enn på Møre i semi’n.

Ellers leser vi på aftenposten.no at Jamaicas Adrian Reid går til LSK. Det var han Vålerenga ikke ville ha til annet enn prøvespill og Liverpool-kamp i fjor. Vi får se da, om Lillestrøms ja gjør godt igjen klubbens tidligere nei. Eller har du glemt Skeidspillerne som fikk nei hos Bøfla og fikk suksess hos oss?

Ny stopper har vi i hvert fall fått. Fra New Zealand. Noen aviser skriver Premier League spiller. Sunderland, visstnok, men uten ett eneste minutt i den engelske ligaen. Jack Pelter som kommer fra Western Surburbs i hjemlandet har dette å si om Vålerenga:

– Jeg ønsker å spille på det høyeste mulige nivået, men det er kanskje et mer langsiktig mål for meg nå. Jeg er uansett veldig takknemlig for å være her, sier han.

Han stortrives i Oslo og har allerede fått seg leilighet i byen.

– Oslo er en flott by og menneskene er her fantastiske. Alle rundt klubben har hjulpet meg veldig, sier han.

Det burde vært flere med sånn innstilling som Jack. Les mer om vår nye coming man i bakre firer på Vålerengasidene , om hvordan sportsdirektør Truls Haakonsen begrunner signeringen og om hva trener Andreas Holter mener om Jack som spillertype:

– Vi kan ikke gi han en fullverdig A-kontrakt slik situasjonen er, men han skal gjøre litt forskjellige jobber inn mot de yngre avdelingene i klubben og tjene penger ved siden av å trene seg i form, forklarer Haakonsen. – Deretter gjør vi en ny totalvurdering på han inn mot neste sesong og ser da om vi ønsker å knytte oss til han på lengre basis.

Andreas Holter, hovedtrener for U-gruppa, gleder seg til Pelters bidrag i 2.divisjon.

– Vi får en fysisk sterk spiller som har veldig stort engasjement. Han prater mye med de rundt seg på banen. Han er kontant i begge bokser og har en bra pasningsfot, skryter Holter.

Allerede i går gjorde Jack Pelter nytte for seg da Mandalskameratene ble banka 6-1 på Valle. Les mer her.

Stefan Strandberg er tilbake i Vålerenga, og spilte også fra start i andrelagskampen i går. Tenkepausen som leiesoldat i kål-og pottitmiljø på Jæren er over. Nå skal stoppertalentet kjempe med et stadig sterkere A-lagsforsvar om fast plass neste sesong.

Lars Iver Strand er pr definisjon Vålerengaspiller fra 2010 etter at det ble klart at TIL ikke vil benytte seg av opsjonen om kjøp av spilleren som er utleid fra Vålerenga ut året. På aftenposten.no leser vi at det er spilleren selv som motsetter seg kjøp og fast overgang til Tromsø. Dette er hva han sier til Aftenposten:

– Jeg ønsker å spille i en posisjon som får frem det beste i meg, og det er ingen hemmelighet at kanten ikke er min favorittposisjon. Slik det var nå, var det ikke ønskelig å bli kjøpt av TIL. Jeg velger å dra tilbake å kjempe om plassen i Vålerenga, sier Strand.

Med samme grunnholdning som Jack Pelter har han selvsagt mulighet til å spille seg inn i førsteelleveren vår. Litt synd dette med Lars Iver. Alt virket jo så veldig lovende i treningskampene i vinter, så butta det og han blei leid ut til TIL. Mulig han lykkes i Enga neste år, men da må han kvitte seg med unotene han lærte av møkkalaget i nord. Mange har sikkert glemt kvartfinalen mot Tromsø, de aller fleste gadd jo ikke å se den en gang, der Tromsøs uthaling og atter uthaling av tida burde kvalifisert til et kollektivt rødt kort eller to. Keeper var verst, men Lars Ivers fem minutters spasertur over Ullevål-gresset da han ble bytta ut var nesten like usportslig. Han spiller for Tromsø ut året.

Stengt bane
Med publikumstilstrømningen til Ullevål i det siste, skulle en nesten tro banen var stengt. Og det er den for så vidt, men det gjelder indre bane. Der er det en dommertrio, elleve spillere , trenerteam, reserver pluss en haug sikkerhetsvakter og stemningsskapere som har lov å ferdes.

De som bærer flagg har også lov å storme over gressmatta, og ellers nesten gjøre hva de vil, men bare nesten. Vanlig folkeskikk og høvisk framferd er noe som hører med for bli akkreditert i flaggborgen. Sikkerhetsansvarlig i Vålerenga IF, Tom Ulseth, har fått gjennomgå på forumet fordi én av flaggbærerne mista akkrediteringa og blei pælma ut. Den ensidige fremstillingen av saken blir i dag imøtegått av Tom Ulseth selv. Les saken her , som avsluttes med disse utsagnene:

– Vi har ingen problemer med folk på tribunen som roper ut frustrasjon, rop mot motstandere, dommer eller andres supportere. Vi skal ha liv og røre på tribunen. Flaggborgen har blitt vist tillit og fått akkreditering på indre bane under våre kamper på lik linje med TIFO-gruppa og andre, for å gjøre en jobb på indre bane. Da forventer vi som klubb en litt annen oppførsel, da de representerer klubben i sin rolle i Flaggborgen.

– Vi kan ikke akseptere provoserende oppførsel som denne personen har utvist på indre bane, og dette er grunnlaget for at han ble et tema.

Vålerenga i dag
Kjøpe billetter til Fredrikstad og Molde i Sjappa, og ellers lure på om det virkelig er sant at saker har flere sider.

Les også:
Utestengt uten grunn?

Legg igjen en kommentar