Dagboka torsdag 30. juli 2009

Det er i dag deg gjelder: første fase i oppfyllelsen av et av sesongens hovedmål er under oppseiling. Vålerenga sliter med skader på nøkkelpersonell, men har visst forsterkninger i kikkerten. Og unggutta imponerer stadig. Det er i dag det gjelder En scoring, helst to, men aller viktigst er det at Vålerenga går av banen med … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 30. juli 2009»

Det er i dag deg gjelder: første fase i oppfyllelsen av et av sesongens hovedmål er under oppseiling. Vålerenga sliter med skader på nøkkelpersonell, men har visst forsterkninger i kikkerten. Og unggutta imponerer stadig.

Det er i dag det gjelder

En scoring, helst to, men aller viktigst er det at Vålerenga går av banen med nøyaktig null baklengs. Mer er det kanskje ikke å si om den saken før det hele er avgjort, men vi minner stadig om at det er med seire og gode vibber på hjemmebane en klubb bygger sin identitet. Dersom det skulle være noen tvil om det.

(Uten av vi dermed sier vi hadde sagt nei takk til 0-0 hjemme og 1-1 borte.)

Vi fant et par sitater om hva Vålerenga venter og har i vente i Dagbladet.

– Det blir spennende å spille mot god internasjonal motstand, sier Tor Ole Skullerud og fortsetter med å si at PAOK spiller 4-3-3 med gode tekniske ferdigheter.

– Angrepsmessig støter vi på litt av det samme som mot Odd Grenland og Peter Kovacs. PAOK har også en stor, sterk spiss der fremme, fortsetter han i Dagbladet.

Og selvsagt:

– Det defensive har vært i fokus for oss, klart det. Foran returmøtet i Hellas blir det ekstremt viktig å unngå baklengsmål.

Muri

Skadelisten er lang og midtstopperen(ene) vi helst skulle sett i februar lar fortsatt vente på seg. Derfor er det ekstra surt å konstantere at André Muri neppe blir klar på en stund.

– Det er ikke så mange som har erfaring med denne typen skader, og derfor er det vanskelig å si. Men det går i riktig retning med meg nå, sier hovedpersonen til VG Nett.

Samme nettsted skriver at den fysiske aktiviteten foreløpig består av sykling og løping i vann.

– Vi er jo veldig tynt besatt bak der nå, så det er bra om vi får inn en ny stopper. Det er jo alltid en fare for at andre spiller i stedet for en selv, så det er ikke noe problem, fortsetter han.

Mannen som bestemmer nettopp det, Truls Haakonsen, har signalisert at det er «noe» på gang.

– Jeg kan si så mye at vi vet hva vi vil ha, både når det gjelder navn og spillertype, sier Haakonsen til Dagbladet.

Men penger da? Det må da kunne ordne seg på ett eller annet vis…

Håvard Nielsen

En av Vålerengas framstormende unggutter er visst nok kommet i Inters søkelys.

– Inter har sagt at de ønsker å følge han videre, det samme har flere andre internasjonale klubber signalisert, sier Andreas Holter til vif-fotball.no

– Han trente med Inters G17-lag før jul og klarte seg veldig bra.

Og han skadet neppe sjansene sine da han scoret 4 mål i 7-0 seieren mot Færøyene i G16 landskampen. Forøvrig så scoret Vålerengas Chuma Anene 1-0 målet i samme kamp.

Nielsen har nettopp skrevet 3-års kontrakt med Vålerenga.

Vålerenga i dag

Krysse fingrene, et par lykkepils, og krysse fingrene en gang til.

Legg igjen en kommentar