Dagboka onsdag 22. juli 2009

Lisensen henger i en tynn tråd for mange, men ikke for Vålerenga. Derimot er det vel mye som tyder på at europaeventyret henger i en tynn tråd for laget som ikke har kaptein og kanskje heller ikke har det som trengs når overgangsvinduet snart åpnes. Vi nyter ferien, men savner fotball og misunner bæringer, trøndere … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 22. juli 2009»

Lisensen henger i en tynn tråd for mange, men ikke for Vålerenga. Derimot er det vel mye som tyder på at europaeventyret henger i en tynn tråd for laget som ikke har kaptein og kanskje heller ikke har det som trengs når overgangsvinduet snart åpnes. Vi nyter ferien, men savner fotball og misunner bæringer, trøndere og samer som slapp unna fotballferien denne sommeren

Jippi! Slutt på lisensen?

Når Dagsavisen skriver at Inkassosaker kan velte lisensen , blar jeg bare dovent videre og tenker det var jaggu på tide at dem skjønte noe i NRK. Jo mindre lisenser, jo mindre inkassosaker, er min første døsige tolkning fra hengekøya. Har pengekrisa endelig sørga for at det er så mye inkasso blant folk flest at det ikke er noe å hente for NRK når torpedoene demses kommer for å ågre inn restene?

Jeg vender ryggen til verden og lurer på om jeg heller skulle hatt fluktstol i stedet for hengekøya som nesten har bakkekontakt.

Kanskje det er på tide å lese mer enn overskrifter. Selv om det er fotballferie, dumper det av og til opp en eller annen godbit i liten skrift etter at fet overskrift og en halv ingress er delvis fordøyd.

Godbiten denne gangen ?

Neida, det er dessverre ikke noe mer nytt om Lyns miserable skjebne, annet enn at etter at Sommerdagboka i går skreiv at laget står i møkk til over slipsknuta, ble det alment kjent at spillerne, forståelig nok, heretter må vaske klærne sine selv.

Det blinker mange røde lamper, men ikke et vondt ord fra meg om Tromsø eller Bodø/Glimt, selv om mørketida der oppe kom fortere enn de trudde. Nei, i stedet for stadig å meske seg med andres begredeligheter, retter jeg i dag mitt feriesløve ørneblikk mot et avsnitt i Dagsavisen fra 20. juli 2009, oppdatert 19. juli 2009 (det er ikke bare VPN som drives av døgnville sommervikarer) :

– Mens ni av dagens eliteserieklubber for to år siden fikk den nest beste kredittvurderingen som er mulig å få i Norge, er det i dag bare Aalesund, Rosenborg, Vålerenga og Molde som har så stor tillit i finansmarkedet i år.

Moldenserne får denne tilliten til tross for at klubben har fire uoppgjorte inkassosaker og åtte frivillige pantsettelser, heter det videre i artikkelen om kredittvurdering av Tippeligaklubbene som Dagsavisen skrev etter at Moldes Diouf-United-bombe detonerte.

Lille Aalesund er best i klassen sammen med trener Rekdals favoritt og farmerklubb, Vålerenga, som har tørka sennepen bort fra regnskapsbøkene for godt. Rosenborg regnes ikke med, pengeautomaten på Lerkendal rir på gammel storhet og kan bevilge seg et driftsbudsjett på minus 30 millioner uten at lisensnemnda setter foten ned.

Tolv av seksten lag har det ikke så godt, men i går kveld ble tallet nedjustert til elleve. Stabæk ser ut til å fikse noe, om ikke annet litt økonomi. I tillegg til avansementet til 3. kval for Champions League, har hele norges NRK gitt klubben hjerte-og lungeredning og kredittverdighet ved å sope millioner av lisenskroner inn i fallittprosjektet Telenor Arena med noe så fotballfjernt som Melodi Grang Pris.

Vi aner falske toner, om ikke nødvendigvis falskt spill, i kampen om fotball-gryna. På samme måten som lottoflaks i trekning til CL ga RBK litt mer enn lommepenger å gå på forrige gang de var i Champions League.

VPN ønsker alle klubber, bortsett fra Lyn, lykke til i jakten på ny lisens, samtidig som lisensnemda i NFF ønskes lykke til i kampen om å få tilbake 12-klubbserien. Lyns eneste mulighet for å overleve er å ta lisensen over skatteseddelen. Da kan det begynne å likne noe på Marienlyst.

Jippi? Eller brå slutt på europaeventyret?

Ingen tvil om at Vålerenga får det tøft i kampen om avansement til play-off for gruppespillet i UEFA Europa League, men det går vel an å ha det gøy for det. På Thunder-bloggen er det lagt ut videoer fra YouTube med tribunestemning fra Thessaloniki. Om stemninga er tilsvarende i hjemmekampen på Ullevål neste torsdag, blir den største spenningen i Vålerengas europeiske eventyr hvor stor boten blir når et par-tre hundre greske ultrafans fyrer opp i VG-svingen. I skrivende stund er Klanen Airways fly til returkampen kanskje fullbukka, men så var det dette med houp og hænging snorr. Hva med en siste, desperate mail til frodeÆTTsjappaDÅTTnet, se toppinfo på forsida til VPN.

Billetter til hjemmekampen er i salg, og når du først er innom Sjappa kjøper du selvfølgelig billett til kvartfinalen mot Tromsø også. Forventningene foran cup-kampene våre sånn publikumsmessig sett, viser hvordan Lyn har det hver jævla serierunde. Det meste av store Ullevål er stengt for anledningen. Billettinfo finnes på Klanens og klubbens sider.

Davy Crockett og Kaptein Miki

Mildt sommeregn er i ferd med å vaske ut nåtida der jeg slumrer våt og slapp i hengekøya og kjeder meg så godt jeg kan for å få to-ukersferien til å virke like lang som evighetene av sommerferier i gamle dager. Den gangen de heldigste av de uheldige blei sendt til feriekoloni på Hudøy, og de virkelig ulykkelige ble avspist med ekskursjon til Lillestrøm i regi av et eller annet Frelsesarmé-korps mellom nedre Rodeløkka og Sofienbergparken. Lederen het Akela, ulveflokken sa gibb-gibb og hilste ulvemor med v-tegn mot den grønne skyggelua med gule striper, eller var det motsatt. Vi var ulvunger. Nesten, men bare nesten, onklie speidere.

Ja, og hva så?

Stikkordet er speider. Fins det noen igjen av sorten? Indianerspeider Davy Crocketts tippe-tips-oldebarn. De som alltid er beredt, og som fremfor alt kan speide. De er der ute et eller annet sted, men er det noen av dem på Vålerenga?

Snart åpner overgangsvinduet, men lite tyder på skikkelig luft i luka i år. Derfor er det kanskje bortkasta å sette seg inn i fotballens fjellvettregler, 10 regler for overgangsvett , men lista ligger klar til bruk for alle som er interesserte, fotballspeider Tor Kristian Karlsen har lagt den ut på TV2-bloggen sin. Av de ti budene falt Sommerdagboka for nummer 5 og 6:

Overgangsvett §5:
Et velfungerende scouting-system reduserer feilprosenten på spillerkjøp. Avhengig av klubb og budsjettstørrelsen, kan gevinsten kan utgjøre titalls millioner kroner på årsbasis. Klubber som kun reagerer på agenttilbud, er på ville veier. Scouting er å lete, studere, finne og til slutt velge spillere selv. Research er ikke en telefon til en gammel venn eller kontakt, men systematisk innhenting av objektiv informasjon

Overgangsvett §6:
Agenter kan være nyttige støttespillere i den tekniske delen av overgangen, men kan ikke erstatte egen speidervirksomhet. En agent er en mellommann, ikke en speider. Spillerkjøp handler om å hente den riktige spilleren, men ikke nødvendigvis fra riktig agent.

Har Vålerenga et scoutingsystem? I så fall hvor mange speidere? Og hvordan fungerer systemet?

Sommerdagboka har ikke fått svar fra et fellesferiepreget Valle, og svarer derfor nei til at det fins Vålerengaspeidere og dårlig til at speidersystemet fungerer i tilfelle det første svaret skulle vært ja. Det er altfor mange eksempler på tilfeldig kjøpemønster i øst og vest, i Baltikum og i Vestindia, til at noen tror på at Vålerenga bryr seg om overgangsvett.

Dett var dett med speider Davy Crockett, men hva med kaptein Miki?

Ja, hva med kapteinen?

Hvem syns du skal ha kapteinbindet i Muris fravær?

Legg igjen en kommentar