Tromsøguiden

VPNs utsendte gir verdifulle tips til dem som reiser nordover til kampen mot Tromsø. Velkommen til byen som bare var en regnefeil på 14.000.000.000 fra å være en seriøs søkerby for OL. Som VPNs særdeles ensomme og ekstraordinært usjarmerende representant på Buktafestivalen i Tromsø forrige helg, har jeg ansvaret for å guide dere stakkars jævler … Fortsett å lese «Tromsøguiden»

VPNs utsendte gir verdifulle tips til dem som reiser nordover til kampen mot Tromsø.

Velkommen til byen som bare var en regnefeil på 14.000.000.000 fra å være en seriøs søkerby for OL. Som VPNs særdeles ensomme og ekstraordinært usjarmerende representant på Buktafestivalen i Tromsø forrige helg, har jeg ansvaret for å guide dere stakkars jævler som skal oppover til Tromsø og mandagskamp.

Buktafestivalen var bajas den. Fire grader, tørrfisk overalt og noen bra band, med Sham 69,Peter Pan Speedrock og Eagles of Death Metal som de beste forestillingene.

Når du er der oppe må du forvente å være litt døgnvill. Midnattssol er  2009 der oppe.

Nordens Paris

Nordens Paris har det til felles med Paris at det for 200 år siden fantes folk i Tromsø som likte å kle seg pent. Utover det er alt totalt annerledes. Det finnes i dag dem som fortsatt prøver å kle seg litt trendy, men dette er for det meste personer som selv synes de ligner på Morten Gamst Pedersen.

Om du reiser på budsjett kan du faktisk ta en lokal buss inn til sentrum. Fra utgangsdøren på flyplassen kan du se en busstopp 200-300 meter til høyre for deg. I stedet for taxi kan du betale for en bussbillett og 42-bussen tar deg til sentrum og stopper rett utenfor Blårock. Genialt.

Tromsø er et lite sted og de fleste husene i sentrum er forblåste trehus og sverger i likhet med byggherrene i den brasilianske favelaen til bølgeblikktak. Selve Tromsø ligger på Tromsøya og så har du Tromsdalen og Kvaløya i tillegg, om jeg ikke husker helt feil. Tromsdalen har TUIL og Ishavskatedralen. Tromsøya har TIL, Alfheim og Blårock, mens Kvaløya har eh… potensiale til å bli noe mer enn det lille den er i dag.

Selve sentrum er ikke stort, og alle puber og barer ligger innenfor gangavstand. Det er også kort avstand fra sentrum til Alfheim. Fra sentrum går du opp Kirkegårdsgata til Alfheimveien. Har du først kommet dit bør du klare å finne den store svarte X’en selv.

Om du enda ikke har skaffet deg hotell, kan du prøve å få rom på Hotell Viking. Hotellet ligger i krabbeavstand til både utelivet i sentrum og Alfheim.

Det gjelder å sette farge på alle tettsteder man besøker mens man har dressa seg opp i kule klær. Således er Tromsø intet unntak. Tromsø har en anseelig mengde byster og statuer i sentrum og stedet er et yndet skjerfested. Selv skjerfet jeg alle statuer, med unntak av fiskejævelen som sto oppe i en båt + Aasmund Bjørkan under mine dager i byen. Det bør du også klare.

Ved siden av skjerfing kan man stikke opp på Fløya, enten ved å gå eller ta taubanen, for på toppen er det en kafeteria der det står et stereoanlegg som spiller typisk heismusikk. Ta med noen skiver med gull opp på toppen, og watt opp slik at det drønner Vålerenga Kjerke fra Fløyas topp.

Om det skulle bli for strabasiøst kan du stikke ned på Blårock og se om du finner Juanita bak bardisken.Hun er høy, tynn og har mørkt hår. Er hun til stede så prat fotball med henne, og skulle hun mot formodning ikke jobbe så be betjeningen hilse. Om ikke annet blir det en snakkis der oppe.

Siste sprellet du kan gjøre er, dersom den ligger til kai, å stikke om bord på Hurtigruten og komme deg usett ut igjen. Da blir det leteaksjon – for de kan ikke reise med feilaktig antall passasjerer om bord.

Det kanskje viktigste med en bortekamp – utenom 3 poeng – er kanskje hva utelivet på stedet har å tilby. Jeg gikk grundig til verks og levde som Odd Iversen i flere dager for å kunne gi deg en bortimot komplett liste over utesteder i Tromsø. I denne sammenhengen bør det nevnes at om du skal ha nattjunk så må du prøve kebaben på Snappes. Thousand Island og sylteagurk er sentrale ingredienser. Bare husk enten å spise den inne på Snappes eller be om varmepose for å ta den med deg. Det er en skokk mannevonde og kebabelskende måker som jakter fulle folk med junk på natterstid. Går du og surrer ute på gaten så kibber de babben din.

Utesteder:

Level 44
Dette er ikke stedet du vil bli sett levende, men hvor folk faktisk dør mens de danser. Mange gamle enker og desperate skillsmissedamer krydrer dette stedet, men det er også en stor andel russerhorer og deres kavalerer for kvelden.

Gründer
Her treffer man spillerne til Tromsø. I tillegg så finner man alle hang-around damene som går kledd i minst mulig uansett vær i vind, i håp om at logringen med puppene fører til at hun får en lokal helt på kroken.

G
Et elitistisk sted der kunstnere og folk med PhD gjerne nyter et glass. Også kjent som et uoffisielt homsested. Tippeligatrenere pleier å stikke hit etter kamp. Kenta Bergersen har vel fortsatt rekorden som mest avviste sjekker gjennom alle tider her. Vel, det er vel egentlig påFridays i Oslo at han har de fleste avvisningsrekordene, men det er jo en bedre historie å la det være G med tanke på denne artikkelen.

Smud
Isberget sin pub. Usjarmerende og lite fotballrelatert interiør. Isberget er jo en nitrist gjeng, og da jeg var der hadde hele 7 personer tatt turen for å se bortekampen på TV. Stedet stengte derfor før Vålerengakampen.

Victoria Fun Pub
Alt du forventer av en «funpub»: Slitt piano og et interiør der man skal ha litt fotballpub og litt bøker og bokhyller og litt pjatt.

Paletten
Fotballpub, som ligger inn en gang opp en trapp, inn en ny gang og så opp en annen trapp før du må gå litt til.

Blårock
Den store klassikeren i Tromsø. Byens beste burgere og en pub som har fenget Vål’engasupporterne i alle år. Veldig behagelig sted der det bugner over av punk- og rock-memorabilia på veggene. Stedet har sjel. Og Juanita.

På Byen
Harrysted med 80-talls-schlagere på anlegget og stor uteterasse.

Grand Bar
Danskebåten deluxe. Alt ved dette stedet minner om danskebåten. klientellet skifter fra 60-åringer i dress som bestiller cognac på den ene bordet til ungdommer med rusbrus på det neste.

Abboteke
Ligger i 2. etasje over Zapfe og er det beste stedet for drinker. Stillig interiør som må oppleves, men de har klart å klistre en discokule fra Clas Ohlson i hjørnet. Kan ikke forstå annet enn at det er en syk form for intern humor.

Jernbanen
Plassert 3,48 moh kan du her nyte øl mens du venter på at jernbanen skal legges helt opp til Tromsø. Som om det noensinne kommer til å skje. Klientellet viser tegn på at det har blitt mye venting og enda mer ventepils.

Flyt
Påstår de har byens beste burgere, men det har de ikke. De går på akkord med seg selv og serverer den tørr og med tørt brød. Digge og store ølmugger trekker opp. Afterski-sted med masse brett og ski på veggene og klientell med superundertøy.

Perez
Lite og intimt sted. Legg merke til flamengoen som tar en okse bakfra inne i lokalet. Kunststykket heter Gullik tar bøfla bakfra.

Verdenstheateret
Gammel kino. Kjører litt sånn club-aftener. Da jeg var der så var det reggea-aften. Nedtur.

Strut
Også et sted man kan finne på å møte spillere, hangarounds og eiendomsmeglere som brisker med fjærene ved å kjøpe Cava til småripsa. Ligger vegg-i-vegg med Victoria Fun Pub

Rogers
Harrypub. I krabbeavstand til Torghuken. Torghuken har taco-pannekaker.

Hawk
Etasjen over Rogers. Like gjennomført Harry, men stedene skiller seg fra hverandre ved atRogers har 18 års leggplikt mens Hawk har 20.

Solid
Også et sted man kan komme til å treffe spillere og dermed også hangarounds med pupper. Legger sentralt i gågata. Billige drinker tidlig på kvelden.

Artur
Ok drinker vis-a-vis Gründer og Level 44. Stedet har bra musikk. Kun rock og byens mest tattoverte bartender. En hyggelig fyr.

Rorbua
Som på tv

Ølhallen
Kommer du tidlig eller må reparere er dette stedet for deg. Ligger tvers over gaten for Mack og er preget av det. Bartenderens ydmyke beskrivelse av stedet er som følger:

Polarhistoriens største samlingssted. Alle som er noe har vært her. Dette stedet er for polhistorien hva Roma, Jerusalem og Mecca er for religionen – hvis ikke mer. Stedet har 2 utstoppede isbjørner som er skjerfbare.

Aunegården
Ved siden av Flyt. Gammel slakterforretning som er omgjort til en liten oase av forskjellig interiør. Kan minne om Fyret på Youngstorget. Byens beste kake og man får servert øl i glass med stett.

Skarven
Nede på brygga ligger dette stedet. Fredagspilsplass numero uno. Har også husmannskost, sjømat og biff. På toalettene står det for «Mannfolk» og «Kvinnfolk». Naturlig nok går medlemmene av Isberget på «Kvinnfolk». TILs supportereffekter får man forresten kjøpt i lokalet til Estetique.

Meieriet
Vis a vis Grand Bar El Danskebåt. Mulighet for biljard og mat i tillegg til den alltid så tilstedeværende Mack-ølen. Har egen scene med noe trist husband.

Legg igjen en kommentar