Dejlig å være norsk i Danmark?

Daniel Fredheim Holm forlater Vålerenga. Han tar en Kjetil Wæhler og går til danske Aalborg. Oppdatert fredag Skeid melder på sine hjemmesider at de har krav på 12,6 % av salgsummen for Daniel og at dette utgjør 250-300.000 kroner. For Vålerengas del innebærer dette at Daniel ble solgt for en pris rundt to millioner danske … Fortsett å lese «Dejlig å være norsk i Danmark?»

Daniel Fredheim Holm forlater Vålerenga. Han tar en Kjetil Wæhler og går til danske Aalborg.

Oppdatert fredag
Skeid melder på sine hjemmesider at de har krav på 12,6 % av salgsummen for Daniel og at dette utgjør 250-300.000 kroner. For Vålerengas del innebærer dette at Daniel ble solgt for en pris rundt to millioner danske kroner. Tar vi to millioner danske som utgangspunkt, innebærer dette at etter at Skeid har fått sin del, vil Vålerenga og eventuelt andre deleiere sitte igjen med halvfine 2.166.387,5 i norsk valuta.

Daniel til Aalbog Boldspilklub
VPN har som de fleste andre vært innforstått med at Daniel Fredheim Holm snart ville forlate klubben i vårt hjerte, men Vålerengas første sommersalg var mildt sagt litt overraskende. Når vi får summet oss litt, håper vi å komme med en fyldigere kommentar om saken.

Daniel kom til klubben fra Skeid 2004 som nittenåring, sesongen etter at han var med på å senke Vålerenga 3-1 i kvartfinalen i cupen. Han har gjort en solid innsats for Vålerenga, spilt mange ypperlige kamper, men vi har hele tiden gått og ventet på at han skulle slå til hundre prosent, at han skulle få ut hele potensialet av det gudsbenådete talentet sitt. Så kom cupfinalen i fjor med storspill, og i år så det ut til å løsne for godt. I vårkampene var han fremragende, men så kom skaden og sesongen ble mer eller mindre spolert. Og nå er det altså slutt. Ikke for Daniels, men for Vålerengas del.

Vif-fotball.no skriver dette om helten vår:

– Daniel Fredheim Holm har i mange år vært regnet som et av Norges største spisstalent. Har en utrolig balanse som han benytter seg mye av i sin uortodokse måte å spille på. Får mye juling av frustrerte motspillere som ikke finner ut av fintene til hans. Har variert noe i prestasjonene, men var meget godt høsten 2006, og viste glimt av storhet i 2007-sesongen. Av landslagssjef Åge Hareide utpekt som en av fremtidens menn, og fikk sin debut på A-landslaget i mars 2007, i EM-kvalifiseringen mot Tyrkia.

På klubbens sider finnes Daniels kamp- og målstatistikk

VPN takker deg for det du har tilført klubben vår de fem-seks årene du har vært her, Daniel. Vi ønsker deg alt mulig hell i Aalborg, men samtidig håper vi at du finner noe større enn dansk bakgårdsliga, for oss virker den alfor liten for deg. Du har hele verden i din hånd, du vet like godt som oss at Danmark bare er en mellomlanding før det store eventyret.

Lykke til, Daniel!

Legg igjen en kommentar