Dagboka torsdag 2. juli 2009

Vi girer opp med bitte litt statistikk foran søndagens kamp, og så er det fullt tut og kjør mot Lyns manglende betalingeer til Ullevaal stadion og Christian Bolanos manglende spill for Costa Rica. Kamp mot AaFK Det begynner å nærme seg søndag og dermed neste kamp. Den går selvsagt kl. 20, noe som gjør turen … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 2. juli 2009»

Vi girer opp med bitte litt statistikk foran søndagens kamp, og så er det fullt tut og kjør mot Lyns manglende betalingeer til Ullevaal stadion og Christian Bolanos manglende spill for Costa Rica.

Kamp mot AaFK

Det begynner å nærme seg søndag og dermed neste kamp. Den går selvsagt kl. 20, noe som gjør turen ganske seig, om ikke umulig, for alle andre enn de på ferie og arbeidskye. Men de kategoriene dekker kanskje en stor del av oss? Uansett, kamp blir det. Og Aalesund FK høres da ut som en grei motstander? Et lag Vålerenga burde slå uten å svette alt for mye? Statistikken sier noe annet, Vålerenga har faktisk ikke scoret mål i Ålesund siden 2005, og selv om jeg synes å huske at AaFK var nede i 2006 så begynner det å bli mange år siden.

Personlig derimot så syntes 2005 å være sånn ca. i forigårs, slik blir nå livet når en nærmer seg 50. Jeg var i hvert fall på Color Line og så to flotte mål: Magne Hoseth i det 45. minuttet på hodet, etter forspill av Daniel og innlegg fra Morten Berre, og Alexander Mathisen i det 88. med beina, etter innlegg fra Magne Hoseth. Dette var forøvrig en kamp der Mbulelo Mabizela gjorde et godt innhopp og der Freddy bomma på en billig, Morten Berre framprovosert, straffe tidlig i kampen.

Når jeg tenker meg om så har det faktisk rent en del vann i havet siden den turen, men navnene er fortsatt velkjente, på enten den ene eller andre siden av banen, med unntak av OJ som vel har gjort sine siste sprell på en fotballbane.

Ikke minst velkjent er selvsagt Kjetil Rekdal, det blir spennende å se om Martin og co. kommer opp med et bra kampopplegg som kan finte ut den velkjente taktikeren.

Mer i morgen, men i mens kan dere lese mer statistikk på vif.no.

Juks og bedrag

Lyn sliter som kjent med penga, blant annet har de problemer med å betale regningene sine på Ullevaal. Og så blir spørsmålet, blir de kastet ut for manglende betalt husleie eller ikke? Forhandlinger er i gang mellom klubben og AS Ullevaal stadion.

– Vi har prøvd å gi et så utfyllende svar som mulig, men jeg ønsker ikke nå å kommentere innholdet i det brevet vi har sendt fotballforbundet og datterselskapene som vi skylder penger, sier Lyn-direktør Erik Langerud til NTB.

Det er ikke snakk om all verden, visst nok 1.5 MNok.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått brevet fra Lyn, og vi jobber med saken i øyeblikket. Målet er at vi skal få denne saken ferdigbehandlet i løpet av kvelden. Foreløpig kan jeg si at vi er i en positiv prosess, sier administrerende direktør Jack Hemmestad i AS Ullevaal stadion til NTB.

Den naturlige reaksjonen i lignende saker er sympati med leietakeren, men i denne konkrete saken så blinker det mange røde lys: det er Lyn det er snakk om, jeg mener å huske de kom og tigget penger – også fra Vålerenga – tidligere i sesongen også. Med Stabæks 40 MNok sprekk i bakhodet begynner en å lure på om det overhodet finnes regeferdigheter i Oslo vest. Dessuten så aner jeg en stor fare for at Lyns manglende betalingsevne blir veltet over på Vålerenga på ett eller annet vis. Var ikke Jack Hemmestad ute og varslet økte leiepriser for drittproduktet Ullevaal så sent som i mai eller deromkring?

En annen sak med en viss perifer Vålerengarelevans er Christian Bolanos utestengelse fra norsk fotball etter at det costarikanske forbundet har klaget på hans manglende deltagelse i Gold Cup.

– Bolanos spilte nylig to kamper Costa Rica i VM-kvaliken og var borte fra kone og barn i 14 dager. Han mener nå det blir for langt fravær fra familien. Dessuten har han fått besøk av sin bror (Jonathan) i Kristiansand, sa Svein Mathisen til VG for et par uker siden.

– Start meldte forfall på hans vegne, men reglene er klare. Dersom en spiller ikke møter til offisielle landskamper kan forbundet uansett nekte spilleren å spille ligakamper i landskamp-perioden, sier Mathisen i kveld.

– Vi håper at saken blir løst slik at han i alle fall kan spille noen av Starts kamper i juli, sier sportsdirektøren.

Hmm, vi bare nevner at Vålerenga mister førstekeeperen i fire uker på grunn av denne cupen, Luton Shelton blir også etter sigende borte. Familie eller ei, så har vi vanskelig for å se rettferdigheten i at Bolanos skal kunne spille i Norge for Start mens for eksempel Vålerenga må greie seg uten sine nøkkelfolk i samme periode.

Legg igjen en kommentar