Dagboka tirsdag 30. juni 2009

Vi gir a-laget en liten pause og tar heller for oss en Osloreklame laget med Lillestrøm som lokkemat, samt en annen reklame om Vålerengas barnefotballsatsning. Oslo Skal man drive litt reklame for byen, for eksempel om man skulle ønske at det kom en og annen turist til Oslo, så kan man lage reklamefilm. Og i … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 30. juni 2009»

Vi gir a-laget en liten pause og tar heller for oss en Osloreklame laget med Lillestrøm som lokkemat, samt en annen reklame om Vålerengas barnefotballsatsning.

Oslo

Skal man drive litt reklame for byen, for eksempel om man skulle ønske at det kom en og annen turist til Oslo, så kan man lage reklamefilm. Og i den hensikten har VisitOslo laget en film. Om Oslo. Intet galt i det, men en av oss i redaksjonen så filmen og stusset ikke så rent lite over at de fotballlagene som ble presentert som en del av Oslopakken kom fra Lillestrøm, Drammen og Trondheim. Jobber man i VPN, så blir undring gjerne avløst av en kjapp e-post, og denne gangen fikk vi svar.

Vi klipper og limer litt, man kan visst finne svaret i sin helhet på forumet.

– Takk for engasjement for Oslo og Vålerenga. Vi har god forståelse for at du stusser litt på Lillestrøms innblanding i Oslofilmen. Så la oss forklare litt om hva og hvorfor.

Vi ville aller helst brukt bilder fra Vålerenga (eller Lyn) i denne lille filmsnutten. Filmen er imidlertid en såkalt lavkost-produksjon, og alle fire lagene fikk muligheter til å bli profilert gratis i filmen dersom de kunne levere oss bilder vederlagsfritt. Dessverre kunne ingen av Oslolagene gjøre dette, mens Lillestrøm kunne levere film. VisitOSLO hadde ikke muligheter til å frikjøpe bilder fra NRK – alternativet var å ikke gjøre noe for fotballklubbene i det hele tatt. Vi synes det var et dårlig alternativ.
I et reiselivsmessig perspektiv er det muligheten for å reise til Oslo, bo på hotell, spise og nyte hovedstaden og være publikummer når ditt favorittlag (som tilsvarer våre bortelag) møter ett (eller flere) av disse fire lagene i Osloregionen, som er interessant. VisitOSLO har en avtale med de fire klubbene som gjør at vi kan selge billetter til deres hjemmekamper i vår bookingløsning. Billetter til kampene pakket sammen med gode hotelltilbud, og man finner dem nå på denne linken. Vi håper dette skal bidra til at flere vil velge å reise til Oslo og bidra til å fylle tribunene på hjemmekampene – til beste for både tilreisende og fotballklubbene som skal få økt salg av billetter og oppmerksomhet omkring kampene.
For ordens skyld nevnes at VisitOSLO ikke tar provisjon av solgte billetter men har et oppriktig ønske om å støtte opp om idretts- og kulturarrangement i Osloregionen.

Og vi synes det er litt underlig at Vålerenga ikke griper sjansen til gratis reklame med begge hender. E-post er sendt Svein Graff. Så får vi se om ropet i skogen får svar.

Barnefotballen

Det skjer noe i barnefotballen i Vålerenga – og gruppa bak satsningen mener at det som skal skje i sommer er et godt svar på kritikken av landslaget og en måte fram for å utvikle spillertyper og ferdigheter utover det som har vært vanlig i Norge. Leder av barnestyret, Jimmy Munkvold, er meget fornøyd med satsningen.

Jaha? Hva skjer?

Jo, det skal arrangeres rekrutteringfotballskole. Her vil Vålerenga på prøve få tak 150-200 barn i alderen 4-7 år.

Og hva skal de drive med?

Det er ansatt en spillerutvikler/trenerkordinator på heltid i barnefotballen. Det er også ansatt egne kordinatorer i mindre stillinger for de forskjellige årgangene. De fører en fullstendig kontroll over det sportslige opplegget og kvalitetssikrer alle økter fra 2004-lagene og opp til 1997-gruppa.

Kordinatorene driver også utstrakt utdanning av trenerne i barnefotballen med kurs og impulsøkter.

Alle som skal være trenere i barnefotballen vår må ha minimum A-kurs.

Og som eksempel på hva som skjer nevner Jimmy Munkvold følgende:

  • Hospitering fra 8 år og oppover, fullstendig kontroll på alle spillere.
  • Felles treninger for hele årgangen fra 00-98, egen differensiering på disse gruppene for å få bedre ferdigheter.
  • Tydelige krav i forhold til hva som bør være tekniske, taktiske, fysiologiske og mentale krav i forhold til alderstrinn.
  • Egen keepertrening.
  • Lørdagstreninger for å få opp antall timer med trening.
  • Fritidsordning for å gi ennå mer kvalitet og kvantitet på trening.

Nesten så en skulle ønske en var 8 år igjen.

OK da

Vi greier ikke helt å lage en dagbok kjemisk renset for a-lagsstoff…. derfor snapper vi litt fra vif.no:

Vålerenga har to nigerianere på prøvespill. Anthony Ujah er en 18 år gammel spiss som har scoret syv mål så langt denne sesongen. Fengor Ogude er 21 år og sentral offensiv midtbanespiller. Begge spiller for Warri Wolves i Nigeriansk Premier League.

Daniel Fredheim Holm er langsomt på vei mot a-lagsspill igjen. Han spilte en omgang i 2. lagets 2-3 tap mot Strømmen. – Det var deilig å spille kamp igjen. Det er lenge siden sist nå, sier VIF-kapteinen til vif-fotball.no
– Jeg kjente ingenting til skaden, men merker at jeg har et stykke igjen før jeg er i form til å spille Tippeliga-fotball.

Og dessuten så skriver den offisielle siden at Kristoffer Hæstads skade heldigvis ikke er brudd og at han kan rekke Aalesundskampen.

Legg igjen en kommentar