Dagboka fredag 19. juni 2009

Cowboy er best på film og fotball best utafor skifteretten. Vi venter på trekninger og skal på sykkeltur, men bussen til Sandefjord rekker vi nok ikke. En gabardinfrakk svever stolt – høyt over alle andre ? I morgen er det den internasjonale flyktningedagen, og da går startskuddet for sykkelturen til Bjørn Heidenstrøm som på sin … Fortsett å lese «Dagboka fredag 19. juni 2009»

Cowboy er best på film og fotball best utafor skifteretten. Vi venter på trekninger og skal på sykkeltur, men bussen til Sandefjord rekker vi nok ikke.

En gabardinfrakk svever stolt – høyt over alle andre ?
I morgen er det den internasjonale flyktningedagen, og da går startskuddet for sykkelturen til Bjørn Heidenstrøm som på sin lange sykkelreise til Sør-Afrika skal profilere Flyktningehjelpens arbeid, mere om dette på vif-fotball.no og VIF-TV . Han skal innom over femti land, og der skal han blant annet samle inn fotballdrakter. Målet hans er at verdens største fotballdrakt skal vaie i vinden under fotball-VM i neste år.

VPN legger seg på bakhjulet og følger ferden på et eller annet vis. Mer vil vi ikke røpe nå. Kanskje får Bjørn Heidenstrøm en drakt allerede før første tråkk. Ryktene sier at en gavmild Gabardinmann er på vei mot startstedet på mopeden for å forære Heidenstrøm den gamle frakken sin. Vi tviler på at det er akkurat dette som kommer til å skje, men et eller annet blir det. Kanskje røper vi det allerede i Helgedagboka. Følg med, følg med!

Cup-trekning i dag
Klokka tolv får vi vite hvem vi møter i fjerde runde. Lyn er en av mulighetene, og vi både gleder og gruer oss til et sånt utfall av trekningen. Det hadde vært ålreit å møte dem før de har solgt spillerne sine eller er slått konkurs. På den annen side vil vi jo helst gå videre til femte runde, det er visst nødvendig for å repetere fjorårssuksessen.

Hva skjer forresten om Lyn er konkurs lenge før sesongen er over og ikke kan fullføre?

I serien går det greit, der er det bare å stryke poeng og skåringer fra kampene Lyn har spilt. Men hva med cupen? Lyn slo ut Frigg i første runde. Betyr det at Frigg får omkamp mot Røa som Lyn slo i andre og at vinneren møter Eidsvold Turn og at den vinneren og så videre?

All respekt for folk som Lyn-sjef Langerud som jobber hardt for å redde liket, men har det noen hensikt? Dette går rett vest uansett. Aktiv dødshjelp var dét Lyn trengte før jul da Breen/Hafslund misforsto og gjorde sitt til å forlenge tragedien. Reint dyreplageri.

Sandefjord i morgen
Forhåndsomtalen leser du best på Klanens sider, her . Her er et fornøyelig utdrag:

– Nærmer det seg kampstart og du ikke vet hvilket lag vi møter: sov litt på bussen, du kommer ikke til å huske kampen uansett.

The Wild Bunch
Once Upon A Time In The Vestbredden, blei livet for kjipt for Hopalong kids som søkte nye jaktmarker i skråninga vestenfor vest der Young Guns ruler. Nådeløse Menn som ber deg pelle deg vekk om du ikke tåler å bli sparka i ryggen to ganger førtifem, eller som lover deg bank om du ber dem tone flagg så du får sett litt av kampen. Greit nok, eller..? Det koster En Neve Dollars å stå på Bendit F/G, bare Noen Få Dollars Mer på langsida. Om ditt navn er Nobody, hører du ikke hjemme blant benditene i ville vesten, og du er ikke nødt til å leike the Good guy i landet der Den Onde og Den Grusomme, selveste Sinnamannen, herjer.

Stemning kan være så mangt. Vi trenger en pause nå. Les gjerne, ja nettopp, Pause, en klargjørende artikkel på Klanssidene om tribuneliv, i tilfelle du lurte. Vi synes Ullevål Stadion er såpass stor at det ikke skulle være vanskelig å finne en plass for alle, selv for folkeskikken. La det være dårlig spill eller høye priser som gjør at publikumstallet synker, ikke publikum selv.

UEFA Europa League
Vålerenga starter i tredje kvalifiserende runde med kamper 30. juli og 6.august.
Om vi går videre er det play-off 20. og 27. august der også taperne i 3. kval for Champions League kommer inn sammen med cupmestre og annet rask fra høyere rankete serier enn den norske. Vinnerne går så til gruppespill, sammen med noe annet rask som kommer inn direkte.

Vålerenga blir mest trolig ikke seedet i 3. kval, men et ørlite håp lever kanskje. Spesielt interesserte bør følge tråden Europa League – 3. kvalik.runde på forumet, der troverdige eksperter boltrer seg og også oppdaterer med hvilke lag det er sannsynlig at Vålerenga kan møte.

Én ting er sikkert: Det er en bragd om Vålerenga kommer til gruppespillet.

Trekninga for Vålerenga skjer klokka 13.30 den 17.juli i Nyon.
Verken Klan eller klubb setter opp buss til denne begivenheten.

Europa League starter med 1.kvalifiserende runde med kamper 2. og 9. juli. Der kommer hele Norges Troillunga inn fordi de flaksa seg til Fairplay-plassen i siste serierunde i fjor på bekostning av Viking. Dette betyr at RBK må flytte på fjerderundekampen i den norske cupen, men i og med at trønderne blir sparka ut av Europa lenge før den norske kvartfinalen, skulle ikke det være noe problem. Trekninga for Rosenborgs første kamp skjer i Nyon førstkommende mandag, og blir nok sendt på storskjerm på torget i Trondheim klokka 13.30.

Fremtiden i våre hender?
Morten Bådsvik (16) er stortalentet alle vil ha, skriver Haugesunds Avis. Både Vålerenga, Brann og Viking vil ha ham. Selv vil han fortsette i FKH, men klubben hans sitter på gjerdet.

– Vi har registrert at han er ettertraktet, men vi har ikke tilbudt ham kontrakt, sier sportssjef Asbjørn Helgeland i FK Haugesund til Haugesunds Avis.

Spillerutvikler Per Inge Jacobsen i Vålerenga har i alle fall tro på Bådsvik og legger ikke skjul på at han vil ha spilleren til Vålerenga:

– Han er en spennende og en anvendelig spiller som både kan spille midtstopper og back, dessuten har han en god venstrefot, og det er ganske undervurdert her i landet, sier Vålerengas spillerutvikler til Haugesunds Avis, og fortsetter, – Det er ingen vits for oss å hente en spiller fra Haugesund bare for å forsterke juniorstallen. Vi tror han kan bli en eliteseriespiller, og derfor vi vil ha ham.

Bådsvik rykket denne uken opp fra utfordrergruppen til G16-landslagstroppen til Knut Torbjørn Eggen som møtes til samling i Porsgrunn neste uke. Da er det også klart om han blir en av gutta i Vålerenga. Ifølge faren vil familien ta en avgjørelse i løpet av uken om hvilken klubb 16-åringen skal velge.

Vålerenga i dag
Angre på at du ikke kjøpte bussbillett til Sandefjord i tide. Men det er kanskje ikke helt for seint. Sjekk med Sjappa:
Oppdatering mandag 15.juni: Foreløpig utsolgt, men det jobbes med å få tak i en buss til. Mulighet for å reservere plass på denne eventuelle bussen i Sjappa

Legg igjen en kommentar