Dagboka torsdag 18.juni 2009

Plask. Plask. Snart snur sola, og da skal du se det blir bra. For det er ingen skam å snu, selv om det ikke alltid hjelper. Cup-kamper Det ble en bråkete dag på jobben for rektor på Høvik Verk skole etter at hun hadde nektet Kisa-spilleren, lærer Ståle Rønningen fri fra avslutningsfesten. Når det gikk … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 18.juni 2009»

Plask. Plask. Snart snur sola, og da skal du se det blir bra. For det er ingen skam å snu, selv om det ikke alltid hjelper.

Cup-kamper

Det ble en bråkete dag på jobben for rektor på Høvik Verk skole etter at hun hadde nektet Kisa-spilleren, lærer Ståle Rønningen fri fra avslutningsfesten. Når det gikk opp for henne hvor mye det betydde for Rønningen å være med på de 90 minuttene Ullensaker/Kisa er tildelt i rampelyset, som VG-nett skriver, gikk det av seg selv. Før retretten grublet vi over hva som foregår i hue på rektorstanden, men vi innser nå at det faktisk må være lov å ikke ha peil på hva fotball er eller betyr. Rektor Hjortdal hadde i hvert fall bare gode hensikter da hun ga spillenekt i første omgang:

– Dette handler om at jeg vil ha en verdig avslutning på sju skoleår for elevene. Det er lagt ned masse arbeid, og Ståle skulle stå sammen med meg på scenen og dele ut diplom og roser til alle. Dette er noe jeg setter høyt. Men ut fra alt som har skjedd ser jeg at dette er den beste løsningen – også for skoleavslutningen, sier Hjortdal til VG-nett.

Nei, det er ingen skam å snu. Nå synes VPN at rektorer er ålreite dyr. Det syntes vi ikke i går morges.

Det fulgte ingen klausuler med frikjennelsen, bortsett fra at rektor håpet eller regnet med at Ståle Rønningen skulle skåre massevis av mål, noe som i seg selv garanterer for ektheten på Hjortdals fotballfjernhet. Men mange mål ble det, fem Engaskåringer og tre av Ståles lagkamerat Eirik Soltvedt. Rønningen selv var nær ved, men måtte nøye seg med gult kort for protester etter at han ble felt i feltet. For øvrig var han stadig involvert , med sjansegivende pasninger i Kisas beste perioder, og med et godt langskudd som gikk over. Bursdagbarnet Bojan feira dagen med 3 mål og var banens beste spiller i en kamp der Vålerenga vant som de ville over et tidvis godt andredivisjonslag som fikk slippe til når Vålerenga ikke ville. ..eh..?

Det var ikke så langt unna den store cupsensasjonen på Jæren der Bryne måtte ha ekstraomganger mot lille Viking, men rodde det hele i land på straffer. Ellers sto vel Alta for en av rundens overraskelser ved å slå ut Bodø/Glimt, mens de største cupbombene detonerte på Føyka Stadion i Asker og på Eidsvold der henholdsvis Lillestrøm og Stabæk sikret seg videre avansement.

Fjerde runde er ikke langt unna. De seksten kampene spilles 8. og 9. juli. Kampene trekkes, kampstedet bestemmes av NFF. Det er kun i semifinalen kampstedet også trekkes. For alle utålmodige som ikke orker å vente på trekningen, her er VPNs kvalifiserte gjetning:

År etter år opplever vi at cupoppgjør er det samme som serieoppgjøret uka før eller etter. Dette betyr at vi møter enten Aalesund eller Tromsø bortsett fra at regelen ikke gjelder før i kvart-og semifinalene. Ut fra dette ser vi ikke annet enn fjerderundekamp mot Sogndal på Fosshaugane i glasskula vår akkurat nå.

Men før vi kommer så langt hagler det med seriekamper. Først ut er to lag som er ute av cupen, Sandefjord og Bodø. Og etter det har sola snudd ettertrykkelig og Rosenborg skal få merke hvor jævli det er å lede med ti poeng halvveis. Bare spør Lyn, Tromsø og Brann; digre sankthans-forsprang er faktisk farligere enn å lede 2-0 ved pause.

Cup er cup, men hva med serien?

Cup er cup. Slagordet uttrykker noe om uforutsigbarhet på samme måte som stafett. Serie derimot, står liksom for stabilitet og sikkerhet, sannsynligvis fordi den går over tid og derfor avspeiler rettferdighet og andre tøvete fotballbegreper. Men nettoppp det at serien strekker seg over tid, i år lenger enn noensinne, i en tid der publikum svikter, gjør at det er stadig flere lag som ser ut til å stoppe opp, ikke nødvendigvis på grunn av dårlig kondis, men på grunn av dårlig økonomi. Sistemann ut er XXX som sammen med Stabæk, Lyn, Bodø/Glimt og HamKam er blant dem som ligger godt an til marsjordre og andredivisjon. I så fall er det duket for mye rare opprykk som ikke akkurat høyner kvaliteten i tippe- og adeccoliga. Vi syns vi hører sutringa til Nils Skutle når RBK driter seg ut i Europa: Vi har for dårlig matching i tippeligaen!

Vi gir oss der. Først skal skifterett og forbundsbødler kjøre fotballprosesser, så får vi se. Det dukker nok opp flere lik i klubbkassene rundt omkring, men ikke på Lerkendal. Gutta der oppe får godkjent budsjett på minus 30 mill, fotball er rettferdig, og serie er serie.

Legg igjen en kommentar