Dagboka tirsdag 9. juni 2009

Andrelaget tapte borte mot Start, vi venter på mirakel i Nederland og gleder oss til buljongkampene er over og Tippeligaen begynner igjen. Ellers gir vi deg beskrivelsen av to nye tilskuertyper, er det deg vi skriver om i dag? Andrelaget Med et ungt andrelag dro Vålerenga til Kristiansand med bange anelser, Start hadde nemlig et … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 9. juni 2009»

Andrelaget tapte borte mot Start, vi venter på mirakel i Nederland og gleder oss til buljongkampene er over og Tippeligaen begynner igjen. Ellers gir vi deg beskrivelsen av to nye tilskuertyper, er det deg vi skriver om i dag?

Andrelaget
Med et ungt andrelag dro Vålerenga til Kristiansand med bange anelser, Start hadde nemlig et for dagen svært sterkt andrelag. Start dominerte, Start skåret først, men det var Vålerenga som ledet til 2-1 pause. Etter pause gikk start opp til 4-2 før Supermario skåret på sitt andre straffespark for kvelden. Mer om kampen finner du på klubbens sider.

Finanskrisens fordeler
På denne tiden av året pleier det å florere med rykter om spillere inn og spillere ut, det er litt deilig å slippe disse ryktene også. Mye tyder på at mange lag i år vil avslutte sesongen med omtrent samme lag som de begynte sesongen med. En tykk usympatisk trener kommenterte dette med fotballklubber og manglende penger til innkjøp med at det heldigvis er gratis å trene seg gode. Noen kjøp blir det vel og Vålerenga har i hvert fall tidligere varslet at vi ser på og er på utkikk etter en forsterkning eller to.

Gress, eller kunstgress
Det er vel nærmest bestemt at det blir kunstgress på vår nye arena. Det sikrer at banen kan benyttes oftere og av flere enn om man velger naturgress. Det blir vanligere og vanligere med kunstgress og det er vel bare et spørsmål om tid før det er plastikk over alt. At kunstgress har blitt mer vanlig kan en nabo av meg være et bevis på, han har fjerna alt graset i hagen og lagt kunstgress over alt, riktignok uten gummikuler. Ikke bare ser det penere ut, men jævelen slipper å klippe plena også.

Drillo mot Nederland
Nederland har en sjuk statistikk i Rotterdam og er allerede klare for VM, det er et perfekt utgangspunkt for vår gamle sjef. Forrige gang han var landslagssjef reiste han verden rundt å pissa på det som var uavhengig av statistikker og motstandere. Vi tillater oss å ønske landslaget lykke til også uten våre gutter på plass og merker at for første gang på mange år så har vi faktisk trua under Drillo.

Fortell meg hvem du er og jeg skal deg noen sannhetens ord
Det er ikke bare-bare å mjælke sin egen kake, suge fra egen deig eller mele sin egen ku. VPNs avdeling for gravende analyser, innlysende innsigelser og generelle generaliseringer presenterer med dette den (foreløpig) totale oversikten over Vålerengas supportermiljø.
I ukene som har gått har ulike supportere fått sine pass påskrevet. Analyseavdelingen jobber videre til tross for høysnue og pollenallergi. I går så vi på VIF-baben og de Gretne Gubbene, dag har turen kommet til disse to:

PK-supporteren
En del folk har fått med seg at Vålerenga representerer noe unikt i Norge. Vålerenga passer nemlig inn i den multikulturelle smeltedigelen som mange, spesielt de på på venstresida, med glede omfavner uten BH og med hårete armhuler.
Hun eller han skryter vilt og hemningsløst av Vålerenga mot rasisme, Jobbsjansen, Klimafestivalen, breddearbeidet og Miniklanen. For denne supporteren er Vålerenga en superhelt som alltid står på den svakestes side.

Den politisk korrekte supporteren er egentlig en bra supporter i bunn og grunn. Men hun eller han klarer liksom ikke helt å identifisere seg med den noe ”ufine” delen av klubbens supportere, sanger og humor.

Den mannlige delen er såkalte ”myke menn” som har hatt siviltjeneste pga. sin pasifistiske overbevisning. De syns derfor at det kan være vanskelig å stemme i på ”Øl og vold – skamslåtte bønder”, ”Du kødder ikke utstraffa med Vålerenga” og ”Vi skal voldta deres horer…”

Den kvinnelige delen er alle skolerte innen fag som omhandler kunsten å forstå hvordan samfunnet og kulturen er bygget opp. De stoler helt og holdent på at alle egentlig vil være venner, men at kapitalismen og de kyniske markedskreftene får fram de mørke siden i menneskene. Disse damene synger gjerne ”prikk” eller trikk i sangen om ei rompe som trenger pleie.

 • Kjønn: Kvinne eller mann
 • Alder: 25 og oppover
 • Tribune: BendIt Øvre/Nedre eller Vestbredden
 • Kjennetegn: Svette armhuler, runde briller, jakke med politisk
  korrekte buttons, barbert på hodet, eller langt fett hår

Sponsoren
Uten sponsorer hadde Vålerenga levd et liv i ”skyggenes dal”. Vår rike onkel, og andre velgjørere har redda klubben fra økonomisk ruin en rekke ganger. De graver opp millioner fra velfylte pengebinger og skuffer dem inn gjennom dørene på Valle.
Man kan jo lure på om disse menneskene gjør dette som en form for avlat. At de ”gir” penger til et tapsprosjekt for å føle seg litt bedre siden de jo tjener penger som gress på andre investeringer.

Eller tjente bør vi vel si. For mange av Vålerengas sponsorer har hatt en tøff tid det siste året. Store tap, konkurser, mindre penger og generelt lav tillit blant folk flest har gjort sponsormarkedet like tørt som en Dry Martini.

Derfor skal vi prise oss lykkelige for at vi har noen ”rike onkler” selv om de er kapitalister på sin hals, og dermed faller i ”hatkategorien” til flere av de vi har omtalt i denne serien tidligere.

Vi må bare innse at den norske fotballøkonomien er ”giret” opp av sitt eget forbund. Konkurser og blodrøde tall i flere av toppklubbene er resultatet. For Vålerenga er det imidlertid litt lysere. Hos oss har man tydeligvis lært.

 • Kjønn: Mann
 • Alder: 40 og oppover
 • Tribune: VIP-losje
 • Kjennetegn: Enten mediesky eller PR-kåt, tjener store penger på å
  ha mye penger fra før av, gir også penger til andre formål

Gratulasjoner er på sin plass
Det var supportercup i helga og Vålerenga pissa på alle, tredobbelt til våre gutter lar seg høre. At Ultras-damene røyk i semifinalen får heller så være. Grattis med flott innsats.

Rønsen kjeder seg om dagen
Det er et gammelt ordtak som sier at når Rønsen kjeder seg så får vi mer å lese på. Sjekk ut Enga Inside, hvor Rønsen skriver om alt fra Martins intimskandale med Alexander Rybak til ryktene om at Bojan har vært på vei til Sverige. Morsom lesing er det ihvertfall, dette kulørte innslaget i Vålerengas verden.

Vålerenga i dag
Ta en tur i parken, nyt sola og smugkikk på yppige former bak dine mørke solbriller.
Drep ventetiden til ny kamp med å vente på at vår supporterstigmatisør skal beskrive akkurat deg. Jeg venter fortsatt på «den tykke, blide og litt småsexy supporteren med frakk», men det kommer sikkert snart.

Legg igjen en kommentar