Dagboka mandag 8. juni 2009

Ull og vold, Singh har gålla for Norge og enga får ros fra regjeringa. Det og litt vås er i korte trekk hva dagboka har å by på. Ja, og så har vi jo noen nye supporteranalyser da. Regjeringen roser Enga Ungpikeklegg, trønder og tulleminister (kultur og kirke) Trond Giske roser arbeidet Vålerenga gjør for … Fortsett å lese «Dagboka mandag 8. juni 2009»

Ull og vold, Singh har gålla for Norge og enga får ros fra regjeringa. Det og litt vås er i korte trekk hva dagboka har å by på. Ja, og så har vi jo noen nye supporteranalyser da.

Regjeringen roser Enga
Ungpikeklegg, trønder og tulleminister (kultur og kirke) Trond Giske roser arbeidet Vålerenga gjør for barn og unge. Det er vif-fotball.no som har intervjuet Giske i anledning av at Vålerenga har fått inn mest penger over grasrotandelen. Siden han har rett i at klubben vår gjør en stor samfunnsmessig innsats på mange områder, så velger vi å tro på at han mener det, selv om det er valgår i år.

Ull og vold, skamslåtte kiser
Beklager den var bløt, men billettene til cupdramaet mot Ull Kisa legges ut i Sjappa fra onsdag. Sjappa regner ikke med køer fra morgenen av. Det er kun Hafslund nedre, Bend-It og VG nedre (for bønda) som det selges billetter til for denne kampen.

Harmeet putta for U-21
I en oppkjøringskamp for NorgesU21-landslag skåret Harmeet Singh Norges eneste mål og sørget for at kampen mot Estland endte 1-1. Allerede neste uke starter alvoret med kvalikkamp mot Slovenia. Vi gratulerer Harmeet med sitt første mål på dette nivået.

Bastionen.no med viktig melding
Bastionen.no kunne lørdag melde at Lyn ikke går konkurs i dag mandag. Vi venter i spenning på en avklaring for tirsdag og onsdag senere i dag. Det som er sikkert er at du kan kjøpe inn øl og potetgull, Lyn dauer, dem dauer langsomt og vi har fine utkikksplasser. Livet er herlig dere.

Du veit du spiller i Lyn når

– det oftest stilte spørsmålet i garderoben er ”Har du fått inn lønna for mai?”
– det er trangere i spillerbussen enn i supporterbussen
– billettene til en treningskamp mot Liverpool er dyrere enn sesongkortet til alle klubbens kamper
– Henning Berg ringer en gang i uka for å hente deg til Åråsen
– du svarer nei, fordi du driter i hvilke av bunnlaga du spiller for
– innsamlingsaksjonen for å redde klubben henta mindre spenn enn direktørens bonusavtale
– du aldri har tapt for Vålerenga
– du aldri har vinni noe
– du har en hovedsponsor som gjør at rødhåra spillere aldri vil signe med klubben
– du står der blakk og uten jobb i høst

Landslaget
Er det ikke deilig at våre gutter slapp å bli slakta for den miserable innsatsen i Makedonia? En midtbane som slentra rundt i 90 minutter merka sårt savnet etter Hæstad og Andresen, men de sliter heldigvis rundt på Valle og gjør seg klare til hjemmekampen mot gymsalkameratene. Stabæk er for øvrig også blakke. Hva er det som skjer med pappaguttene der ute, hva slags undervisning er det egentlig blårussen får før de slippes løs ute i samfunnet?
Landslaget klarte i hvert fall bare uavgjort 0-0 og det ser dessverre ikke ut som om Siem får besøk fra gamlelandet neste sommer.

Fortell meg hvem du er og jeg skal deg noen sannhetens ord
Det er ikke bare-bare å mjælke sin egen kake, suge fra egen deig eller mele sin egen ku. VPNs avdeling for gravende analyser, innlysende innsigelser og generelle generaliseringer presenterer med dette den foreløpig totale oversikten over Vålerengas supportermiljø.

I ukene som har gått har ulike supportere fått sine pass påskrevet. Analyseavdelingen jobber videre til tross for høysnue og pollenallergi. Forrige uke så vi på Ferskingen og Snørrungen fra Miniklanen, dag har turen kommet til disse to:

VIF-baben
For noen år siden proklamerte lederen av Bastionen at damene i Vålerenga har mer skjegg en Bastionen til sammen.
Vel, dette stemmer ikke lenger. Noen i Vålerengas markedsavdeling har klart å få unge tenåringsjenter og yngre bærter på fotballkamp. Flotte representanter for framtidas mødre dukker opp i Vålerengaeffekter godt blandet med det som tydeligvis er siste mote for kidsa.

Og det kan jo sette andre supportere litt ut av fatning for en stakket stund. Vel, fingra av fatet: Dette er jenter som med høy sannsynlighet har fedre som tilhører alle de andre grupperingene i denne oversikten.

Se ikke bort fra at denne piken også kan utvikle seg til å bli en del av de andre grupperingene fordi hun treffer en kjekk ung mann i en av disse. Kan da bli omtalt som «dragen» ved senere anledninger.

  • Kjønn: Dame
  • Alder: Fra 14 og opp til 20
  • Tribune: Bendit Nedre og Vestbredden
  • Kjennetegn: Pen pike på fotballkamp går i flokk med andre pene piker på fotballkamp

Gamlingen – gretten gubbe
”Husker’u i gamle da’r? Va’kke no’n som fikk bettalt for å spelle ball da veit’u. Vi jobba på da’n spelte fotball på kvella, og bøy opp til dans på Rondo etter kampa. Den gangen spelte vi fotball, vi tok’n på hæl’n og smelte’n i kassa. Så kom penga og ødela fotballen.”
Sånn kan dem holde på. Dag ut og dag inn. De har kallenavn, de er grå i håret, de sitter på Valle og surmuler hver dag. De er rett og slett Vålerengas svar på de to gretne gubbene på balkongen i The Muppet Show.

Men det er mye makt i de kryssede armer – i alle fall liker de som krysser arma å tro dette. Derfor er de kjærkomne intervjuobjekter media. De sparer nemlig ikke på kraftsalvene, selv om Vålerenga er i flytsonen har de alltid ett eller annet å sette finger’n på.

Og konklusjonen er jo alltid at det var mye bedre i gamledager. Da man tok ballen på hæl’n og slang med leppa så publikum hørte det. Og det er vel det de vil bli huska for denne gjengen med fossiler:

Kommentarene altså, for fotballen deres er jo passé.

  • Kjønn: Gubbe
  • Alder: Godt over 60
  • Tribune: Sitteplass sponsa av klubben
  • Kjennetegn: Grått hår, sur munn, rullings, kulemage og hjulbeint

Vålerenga i dag
Kjøp sesongkort til håndballguttas seriekamper og tenk på at Vålerenga er i ferd med å bli en norsk idrettsstormakt. Nå er det ikke lenger bare fotball og Hockey, nå er vi snart med i toppen i nær sagt alt.

Tenk også på at vi ikke tok poeng eller cupseier i helga og prøv om du kan huske den forrige helga Vålerenga verken tok poeng i serien eller gikk videre i cupen. (Helg som i lørdag til mandag)

Legg igjen en kommentar