Dagboka fredag 5. juni 2009

Lite er blitt mindre, men vi kan gjengi den lykkelige meldingen om at Mohammed Abdellaoue nærmer seg friskmelding. Kamp mot Stabæk, om en drøy uke Landslaget forbereder seg til en kamp som må vinnes mot Makedonia, mens vi forbereder oss til en helg uten mening her i Oslo. Og da er det like greit å … Fortsett å lese «Dagboka fredag 5. juni 2009»

Lite er blitt mindre, men vi kan gjengi den lykkelige meldingen om at Mohammed Abdellaoue nærmer seg friskmelding.

Kamp mot Stabæk, om en drøy uke

Landslaget forbereder seg til en kamp som må vinnes mot Makedonia, mens vi forbereder oss til en helg uten mening her i Oslo. Og da er det like greit å tenke fram mot neste helg og hjemmekampen mot Stabæk, en kamp vi mener er helt kritisk for suksess i 2009-sesongen. Hvorfor det? Jo, selvsagt fordi Vålereenga må lære seg å vinne regelmessig, og det helst med glans, på hjemmebane. Dette både fordi det på sikt vil garantere større publikumsoppslutning og fordi seier i gjennomsnitt mot drittlagene er det som sikrer topplasseringer, mye mer enn spektakulære seire mot de antatt beste lagene.

Om Stabæke er et drittlag eller ikke sier vi ingenting om i håp om å ikke ganne kampen, men vi kan vel strekke oss til å si at vi forventer seier, kanskje til og med med glans.

Derfor godt å vite at Moa er på vei tilbake etter sykdommen som hindret ham fra å stille i troppen mot Viking.

– Moa har slitt med et hardt angrep av omgangssyken som satt han helt ut av spill i flere dager, sier medisinsk koordinator Eirik Bjærke til vif-fotball.no. – Nå har han trent som normalt med laget de siste dagene, og kampen mot Stabæk står ikke i fare.

Hovedmannen selv sier, på samme nettsted:

– Jeg var helt i kjelleren mot Godset og kastet opp mot slutten etter vi hadde gjort alle byttene. Etter kampen var jeg helt tom. Jeg tok nok litt vann over hodet og i etterkant er det lett å si at jeg ikke burde spilt mot Strømsgodset, selv om jeg følte meg klar rett før kampen.

Hva med denne?

– Altfor mange klubber har ønsket å vinne Tippeligaen. Det har gitt en lite bærekraftig utvikling, sa Nils Skutle til Dagbladet i går.

Og Esten O. Sæther gir ham rett, – Du skal pipe mye for å overdøve at han har rett, skriver han i spalten sin.

Sistnevntes knefall overrasker oss overhodet ikke. Men vi lurer fælt på hva Skutle egentlig er ute etter. Å ha alle lag i Norge bøye hodet i forståelse for at høyeste tillatte ambisjon er å bli farmerlag for Rosenborg?

Vålerenga i dag

Komme seg innendørs i kulda. Kanskje på fredagsquiz på Bohemen?

Legg igjen en kommentar