Dagboka tirsdag 26. mai 2009

Ingen spillere på landslaget denne gangen. Kanskje like greit, eller? The Nutty Professor Vålerenga har tatt 10 av 12 mulige poeng, spillerne våre er formspillere på de fleste børser men på landslaget spiller de ikke. Drillo mener at både Martin, Doffe og Moa har litt igjen før de er der de skal være. Og da … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 26. mai 2009»

Ingen spillere på landslaget denne gangen. Kanskje like greit, eller?

The Nutty Professor
Vålerenga har tatt 10 av 12 mulige poeng, spillerne våre er formspillere på de fleste børser men på landslaget spiller de ikke. Drillo mener at både Martin, Doffe og Moa har litt igjen før de er der de skal være.
Og da lurer vi på hva det betyr å være der de skal være i denne sammenhengen. Ikke det at vi er så forbanna sure på grunn av dette uttaket. Vi har jo opplevd å få tilbake skada spillere fra landslagssamling før vi, og det med fatale følger.

Men det var dette med å være der man skal være da. Vi kan være villige til å si at hverken Martin eller Moa er i 100% i slag, men Doffen? Eller Dawda? Og ikke minst Bengt?

Ja, du leste riktig. Bengt må jo være som skapt for Drillofotball. Duellsterk, god med ballen, kan avslutte på nesten alt (Morten Berre kan avslutte på alt) og kjemper til krampa tar’n.

Men nå har jo alltid Drillo vært en raring når det gjelder uttak, så vi er ikke sånn überoverraska for å si det sånn.

Men vi kan jo gjenta det vi skrev i går og synse litt videre. Vi sa følgende om tre av våre spillere når det gjaldt deres spisskompetanse og ferdigheter.

– Dawda med sin evne til å få med seg ballen, gå på løp og posisjonere seg – samt hans defensive innsats.
– Martin med sitt blikk for spillet, evnen til å slå de geniale pasningene og ikke minst hans defensive innsats.
– Doffen på grunn av sin taklingsstyrke, arbeidsinnsats, offensive kvaliteter og ikke for å glemme hans defensive innsats.

Og dette ser ikke Drillo, eller han mener at dette er ikke det vi trenger på landslaget. Da lurer vi på hva man trenger på landslaget. To fattige poeng på tre kamper. Nederland har full pott med femten på fem, vi kan maksimalt ende opp med 8 poeng dersom vi vinner de to neste kampene. Vi kjemper mot Makedonia, Island og Skottland om play-off-plassen, og vi husker jo hvordan det gikk forrige gang vi spilte play-off…

Jaja, kanskje løsninga er å få Troy Perkins til å søke om norsk statsborgerskap. Da får vi i alle fall en keeper på landslaget, og det har vi ikke hatt på en stund.

Vis meg hvem du er og jeg skal deg noen sannhetens ord…

Det er ikke bare-bare å mjælke sin egen kake, suge fra egen deig eller mele sin egen ku. Denne uka presenterer VPNs avdeling for gravende analyser, innlysende innsigelser og generelle generaliseringer en slags totaloversikt over Vålerengas supportermiljø.

Vi begynner i den ene enden og beveger oss sakte men sikkert over til den andre. I går så vi på Grunnleggeren og Puncheren. I dag ser vi på disse to:

3: Identitetssupporteren (også kalt juletre)
Dette er Sjappas inntektskilde nummer én. Han eller hun kjøper alt som kommer fra Veie & Co. Kan man overleve på Vålerengaprodukter så gjør man det. Kjøper kun klær i Sjappa, har huset fullt av Vålerengaeffekter og hører bare på Vålerengamusikk.

Disse supporterne er også glade i å snakke om hvor bra det er å være med i Klanen, de kan ikke se for seg et liv uten Vålerenga, Bohemen og Sjappa. Er også medeier i en eller annen Vålerengabuss og har et sterkere bånd til miljøet (ombord i denne) enn til laget. Observeres ofte i bussen med rød Prince og øl 5 minutter før kampslutt dersom det har gått dritt eller seier’n ikke kan rotes bort. Fast bord på Bohemen.

  • Kjønn: Begge
  • Alder: Over 30
  • Tribune: Vestbredden, fast plass evt. Gamle Konge
  • Kjennetegn: VIF-klær, stor(e) Vålerenga-tattoveringer

4: Fotballpappaen
Dette er pappaen som tar med seg unga sine på kamp. Han har vært klin gæærn Vålerengasupporter i snart femten år, men har som de fleste av oss fått seg ei dame og satt flere unger på henne. Han bruker derfor Vålerenga som alibi for kvalitetstid med unga sine, men faktum er at han driter i ungene så fort han er inn på stadion.
Han kjøper is, brus, popcorn, sjokolade, pølser og all den driten de kan få i Lynkiosken så lenge unga sitter stille og holder kjeft mens pappa følger med på kampen.

Fotballpappaen lengter ofte tilbake til den tida da det var tut&kjør med Klanen året rundt, men kona har festa en sylskarp sytråd rundt nøttene hans og napper titt og ofte i disse når han forteller at han kunne tenke seg på bortetur.

  • Kjønn: Mann
  • Alder: 35 og eldre
  • Tribune: Vestbredden
  • Kjennetegn: Flakkende blikk, småstressa, første Nike-drakta

De to neste kommer i morra – så slapp av, før eller siden treffer vi deg også!

Enga i dag
Ingen spaltemeter om Vålerengaspillere i dagens aviser. Så feil kan man altså ta.
Vel, Sjappa har fått inn Kappadrakter med lange ermer. Stikk ned og kjøp deg en som trøst. De koster kun 750,- og sitter som støpt på kassa og vaskebrettet ditt!

Legg igjen en kommentar