Dagboka mandag 25. mai 2009

Å for ein strålande morgon, å for ein strålande dag! 10 poeng av 12 mulige Vi skal ikke påstå at det svinger av Vålerenga for tiden. Til det er prestasjonene alt for varierte, men vi skal påstå at laget er på sporet av noe. Hva dette noe er, har vi ikke helt fått vårt klamme … Fortsett å lese «Dagboka mandag 25. mai 2009»

Å for ein strålande morgon, å for ein strålande dag!

10 poeng av 12 mulige
Vi skal ikke påstå at det svinger av Vålerenga for tiden. Til det er prestasjonene alt for varierte, men vi skal påstå at laget er på sporet av noe. Hva dette noe er, har vi ikke helt fått vårt klamme grep på, men at mye sitter i «toppetasjen» på gutta er det liten tvil om.
Den store forskjellen de siste ukene går vel først og fremst på tro. Gutta har fått trua på at det går an å vinne kamper. Gutta stoler mer på egne ferdigheter – antallet støttepasninger er mer enn halvert. Flere av spillerne begynner å finne tilbake til formen, andre viser gryende takter. Og dermed er vi på femteplass etter 11 spilte kamper.

Vi har 16 poeng, ligger 7 poeng bak hele Norges seriefavoritt Rosenborg, og er to poeng bak tredjeplassen. Så kan man spørre seg om hva som er den store forskjellen på Vålerengas og f.eks. Rosenborgs seiere i går. I følge avisene avgjorde Rosenborg kampen (som var en real møkkakamp) mot Viking på «…typisk serieledervis».

Dette betyr i følge flere av de store mediene at man avgjør jevne kamper mot slutten av kampen, gjerne på et innøvd trekk, en corner eller på en møkkascoring. Sannheten er jo at Viking var misnt like gode som RBK. De fikk annulert en scoring, Jarstein skulle ha vært utvist, Jarstein redda straffa som han sjøl lagde, og han holdt på å kløne det til igjen. Men Rosenborg vant på «typisk seierledervis».

Spørsmålet man kan stille seg er hva slags «typisk» seier Vålerenga halte i land i går. For det var en seig kamp der Strømsgodset gjorde det de kunne for å ødelegge flyten i kampen, Vålerenga hadde fokus på stram defensiv organisering etter fire baklengs i kampen mot Lyn på torsdag – og det gir seg utslag i de offensive spillet uten tvil. Våger man framover åpner man seg bakover…

Men tilbake til det «typiske» med denne seieren: Var det en «typisk arbeidsseier», var det en «typisk første-målet-vinner-seier» eller var det rett og slett en typisk Vålerengaseier anno 2009?

Vi lar spørsmålet stå åpent og ser fram til kampen mot laget som tapte på «typisk vis for serielederen».

Landslaget neste?
Avisene melder om en voldsom interesse for Vålerengas spillere i kombinasjon med landslaget i fotball. Dagbladet spekulerer i om Drillo kommer til å ta ut en VIF-trio bestående av Dawda, Martin og Doffen.
Alle tre har vist stigende formkurver, og alle har «typiske ferdigheter» som Drillo liker så godt. Vi forklarer:

– Dawda med sin evne til å få med seg ballen, gå på løp og posisjonere seg – samt hans defensive innsats.
– Martin med sitt blikk for spillet, evnen til å slå de geniale pasningene og ikke minst hans defensive innsats.
– Doffen på grunn av sin taklingsstyrke, arbeidsinnsats, offensive kvaliteter og ikke for å glemme hans defensive innsats.

Joda, vi kjenner lusa på gangen, som brura sa (eller var det noen andre en brura denne gangen?). Vi vet hva Egil «The Nutty Professor» Olsen er på jakt etter. Folk med evner litt utenom det vanlige.

Prostata: VPNs faktaavdeling forteller deg ting du ikke viste (eller vil vite)
Prostata er en kjertel hos menn og hanndyr, beliggende rundt urinrørets øverste del, som produserer et sekret som inngår i sædvæsken. Prostatasekretet blir blandet med spermiene. Væsken rommer blant annet næring til sædcellene, slik at de kan svømme hele veien for å befrukte eggcellen.
Alle menn har med andre ord prostata. Så når man mener at noen lider av prostata så sier man egentlig at man ikke vet så veldig mye om menneskets anatomi. For man kan da ikke lide av noe alle menn har. Kunne man på samme måte sagt om en kvinne at hun lider av Vagina? (Jo, man kan jo si at noen kvinner liker å få fylt vaginaen sin sjeldnere/oftere enn andre, men man sier de vel ikke at de lider av vagina?)

Vi kan i alle fall fortelle at dersom man får en forstørring av prostatakjertelen oppstår det problemer. Disse fortoner seg som hyppig vannlating, lite trykk i strålen, det tar lang tid å få ut noe som helst og det blir mye drypp etter at man har brukt lang tid på å tømme seg. Symptomene oppstår som regel i eldre alder – og anses derfor som en «gammelmannslidelse».

Så kan man spørre seg om eldre grinebitere som holder med Vålerenga i større grad er plaget av forstørret prostata enn andre eldre grinebitere.

Ikke vet vi, for vi er ungfoler hele bunten.

PS: Prostata omtales også som mannens G-punkt, uten at vi skal påstå at vi har så mye innblikk i sånne nymotens sex-greier. Til det er vi litt for gamle.

Vis meg hvem du er og jeg skal deg noen sannhetens ord…

Det er ikke bare-bare å mjælke sin egen kake, suge fra egen deig eller mele sin egen ku. Denne uka presenterer VPNs avdeling for gravende analyser, innlysende innsigelser og generelle generaliseringer en slags totaloversikt over Vålerengas supportermiljø. Vi begynner i den ene enden og beveger oss sakte men sikkert over til den andre. Her er de to første:

1: Grunnleggerne
I gamle dager kalte man Vålerengas tilhengere for Apeberget. Egentlig en misforståelse, men en gang ape, alltid ape – ikke sant. Denne gjengen er blant de tidlige medlemmene av Klanen, de fleste var med da Klanen i blei stifta i den bula som lå kjeller’n i bygget på andre sida av Frydenlund bryggeri på Bislett.
De har medlemsnummer med ett, to eller tre sifre, liker å proklamere at de har vært med jævlig lenge, og de ser på seg selv som kontinuitetsbærere blant Vålerengas tilhengere. Mange av disse folka ble sett på som Norges svar på datidas fotballpøbler. Tidlige nummer av fanzina Apestreken levner heller ingen tvil om hva man var stolte av. På begynnelsen av nittitallet ble en del av disse ekskludert fra alt som har med Vålerenga å gjøre på grunn av mørkebrunt tankegods – og de kommer heldigvis ikke tilbake.

Treffer du en av disse står du sannsynligvis på midten av Vestbredden, du ser såvidt banen for sigarettrøyk og du holder kjeft med mindre noen ber deg om å åpne den.

  • Kjønn: Mann (og i noen få sammenhenger kvinne)
  • Alder: Over 40
  • Tribune: Gamle Konge
  • Kjennetegn: Falmet VIF-tattovering, gammel drakt, litt grå i håret, bekymret rynke i panna

2: Puncheren
Her har vi supporteren med stor S – i alle fall i følge han selv. Ser på seg selv som den ekte typen supporter. En som er der for klubben i tykt og tynt, som skaper liv og røre, som synger av full hals, som kan knuse hvem som helst med sin slående retorikk og som bruker mye av tida si på å jobbe for at alle andre skal bli som han.

Har en egen evne til å bruke mye tid på å fortelle folk hva de bør mene, hvordan de bør mene og hvorfor. Denne supporteren bruker ikke supportereffekter ut over skjerf. Han hopper, synger og hopper litt til. Skjønner ikke at noen kan være kritiske til Vålerenga og ber grinebitere om å holde kjeft. Står alltid igjen på tribuna og hyller laget – selv om de har tapt. Bruker mye tid på argumentere mot andre lags tilhengere og HATER Lyn, Brann og LSK over alt på denne jord.

  • Kjønn: Mann
  • Alder: 20 – 30
  • Tribune: BendIT Øvre
  • Kjennetegn: Nøytrale klær, nyere VIF-tattovering, noen effekter

De to neste kommer i morra – så slapp av, før eller siden treffer vi deg også!

Enga i dag
Følge med på nyhetene ut over dag, høre på kommentarer til at at Drillo tar ut en rekke spillere fra Vålerengas lag. Regn med mange spaltemeter i morgendagens aviser på grunn av dette.
Det er en finfin dag – er det ikke?

Legg igjen en kommentar