Dagboka tirsdag 19.mai 2009

Om du går og gruer deg til neste kapittel i spøkelseshistorien torsdag, kan du heller glede deg til fredag. Dagen i dag er kun en transportetappe kalt tirsdag Vålerenga Stadion Mens bondenorge har startet krigen for å rane til seg et musikkarrangement i neste år, og sloss i TV2-tabloid så spyttet skvetter og øra flagrer … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 19.mai 2009»

Om du går og gruer deg til neste kapittel i spøkelseshistorien torsdag, kan du heller glede deg til fredag. Dagen i dag er kun en transportetappe kalt tirsdag

Vålerenga Stadion
Mens bondenorge har startet krigen for å rane til seg et musikkarrangement i neste år, og sloss i TV2-tabloid så spyttet skvetter og øra flagrer rundt hovedstadens ridder, Vålerengas Arild Rønsen, nærmer tida seg for en langt, langt viktigere avgjørelse enn Melodi Grand Prix: Vålerenga Stadion. 4 utkast ligger ute på vif-fotball, ett av dem velges i løpet av uka.
VPN har sett på bildene, og syns utkastene er påfallende like, bortsett fra det ene som skiller seg ut både i beliggenhet og størrelse. Her plasseres stadion på nordsida av Vallhall, og om ikke tegningen juger, er det plass til dobbelt så mange tilskuere der som i de tre andre tilsammen. Et arkitektfirma har vært fremsynt nok til å plassere Leeds på gressmatta, (sorry nordlendinger, det er ikke Bodø/Glimt, stadion er ikke bygd for Adecco), mens et av de andre utkastene har en helt spesiell attraksjon. Den går ikke fram av skissa, men det er et eller annet utafor stadion som vekker stor begeistring blant publikum. Bla opp på denne klubbsida og se om du kan finne ut av hva tilskuerne er så jævla opptatt av. Hva foregår ved inngangen? Er det skøyteløp på banen ved siden av? Sånne detaljer henger vi oss opp i. Hva som er viktig for dem som skal bestemme hvordan stadion vi skal få, lar vi styreformann Odd Skarheim svare for:

– Vi har bedt arkitektfirmaene om å tegne stadion med plass til 22000, og med mulighet til å utvide til 35000 seter. Det siste er for at vi skal ha noe å vokse i hvis det skulle bli aktuelt å utvide en gang i fremtiden, i tillegg vil det være EM-størrelse selv om det er mindre viktig for oss. Tegningene er en blanding av 22 000 og 35 000 tilskuere.

– Når vi bestemmer oss for hvilken av arkitektene vi går får, er det ikke bare selve stadion det dreier seg om. Vi tenker på hele området. Dette skal være en kultur- og idrettspark med plass til mange aktiviteter. Dette skal være et rekreasjonsområde for folk. og det er viktig at området formes slik at politikerne og de kommunale etatene som har gitt oss denne muligheten ser at byen får noe igjen for det.

Vålerenga 2
Vålerenga er ett av tre lag som ikke har tapt en kamp. I går ble det en sterk borteseier med 4-1 over Eidsvoll Turn, men det meldes at seieren egentlig satt langt inne før Daniel avgjorde med utsøkte pasninger mot slutten. Vi ledet 2-0 ved pause, og det er og blir en farlig ledelse ser det ut som. Fem A-lagsspillere var med, les mer om kampen på vif-fotball her Vålerenga ligger på femteplass i avdeling 1 med ni poeng, fire poeng bak teten, mens LSK 2 og Start 2 klamrer seg om nedrykkstreken med sine tre poeng.
En som ikke spilte var Stefan Strandberg som snart er moden til å ta plassen fra Panzer om sistnevnte ikke skjerper seg. I går storspilte midtstoppertalentet vårt i Norges første kamp i mellomspillet i EM G-19 mot Frankrike. Frankrike kom fra en 7-0 seier over Finland, men hadde små muligheter mot et sensasjonelt godt norsk lag. Les mer om fantastiske Stefan her.

Gapestokk
I går applauderte vi Bergens Tidende for at de vil henge ut fotballpøbler ved å la være å sladde bildene i avisen. Aftenposten er ikke med på den linjen, og tror som Georg Apenes at dette vil stride mot personvern og sånt. Folk kan jo for eksempel tilfeldigvis bare være tilstede der bøllene utfolder seg, uten å ha noe som helst med slossinga å gjøre.
Faren for at uskyldige på denne måten blir hengt ut bør telle mere enn at ordensmakta får muligheter til å gjøre noe med bråkmakerne. Bergens Tidende står likevel på sitt, og får støtte av generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund.

– Det er greit å identifisere verstingene, sier han og knurrer i det hele tatt ikke over at BT vil henge dem ut med navn og bilde. Les argumentasjonen hans i Aftenposten her

Sjappenytt
Det er fremdeles mye igjen av tildels sterkt nedsatte varer i Sjappa. Man kan sikre seg alt treningstøyet gutta bruker til 30% rabatt, dette tilbudet gjelder til 31. mai eller så lenge lagret rekker Billetter til Lyn kampen Kristi Himmelfartsdag og til kampen mot Strømsgodset søndag. Sjappa er åpen også torsdag kl 16 – 18.

Legg igjen en kommentar