Helgedagboka søndag 3. mai 2009

Vi har kamp mot Start. Mens vi skrev oss inn i historiebøkene i 2005, var disse folka mest opptatt av en offsideavgjørelse og skrev sinte leserbrev til de rykka ned. Vel, de er tilbake. Vi vant og knuste drømmen deres om seriegull i 2005, i kveld holder det lenge med tre poeng. Kampen mot Start … Fortsett å lese «Helgedagboka søndag 3. mai 2009»

Vi har kamp mot Start. Mens vi skrev oss inn i historiebøkene i 2005, var disse folka mest opptatt av en offsideavgjørelse og skrev sinte leserbrev til de rykka ned. Vel, de er tilbake. Vi vant og knuste drømmen deres om seriegull i 2005, i kveld holder det lenge med tre poeng.

Kampen mot Start
Start har begynt bra og vært i flytsonen de første seks kampene, vi derimot må begynne å ta poeng mot lette motstandere. Start på Ullevaal er definitivt en kamp hvor alt annet enn tre poeng er en stor skuffelse. Les navna i troppen til Start og les våre, det bør være klasseforskjell.
Fotball er dessverre ikke rein matematikk, hvem som er best på papiret avgjør nødvendigvis ikke fotballkamper. Der ligger håpet til Start og det håpet må vi drepe med høy innsats og høyt balltempo.

Laget i kveld
Vi veit Panzer er ute med kort, Juan med skade og Martin er usikker. Bortsett fra det kan Tor Ole og Martin velge på øverste hylle. Vi ønsker følgende offensive lagoppstilling i 3-5-2

Troy
Freddy Muri Storbæk
Dawda Hæstad Martin Mos
Daniel
Moa Bengt

Den formasjonen tror vi strengt tatt ikke mye på at vi får ser, men moro tror vi det kunne blitt.

Start og Myggen
Start handler mediemessig mest om Erik ”Ta med noe moro” Mykland. Mykland er historien om fotballspilleren som ble kjent som intellektuell fordi han var den eneste som leste bøker med fast perm på landslaget. Mer skal det ikke til for norsk presse, mer skal det ikke til innen norsk fotball. Mykland, ble en kultfigur for aviser og folk.
Ingen tvil om at Mykland hadde sine øyeblikk, men at han av noen blir vurdert som en av tidenes beste norske fotballspillere er rett og slett flaut. Morsom fyr med en etter norske forhold god teknikk, den kjøper jeg. Men hvor er utenlandskarrieren og hva har han egentlig prestert utenom et titalls greie landskamper og en håndfull kamper hvor han holdt greit internasjonalt nivå?
Heldigvis ble det ikke noen stor fotballspiller av en mann som i hele karrieren har vist mangel på de holdninger vi forbinder med toppidrett. Heldigvis, fordi det ville gjort fotball om til en pubsport om Mykland og likemenn kunne dominert sporten over tid. Takke oss til at unge spillere kan strekke seg etter idealer som legger ned mer tid på treningsfeltet enn i barer og rundt kortbord.

Start
Start er mer enn Mykland. Sportslig er det andre som har dratt lasset så langt, Mykland debuterte tross alt ikke før i sjette serierunde. Av gamle kjenninger så er det først og fremst Bernt Hulsker vi har noe forhold til. Mannen som ble forfulgt av journalister som en av fotballeuropas mest griseste spillere da han var i Vålerenga, får nå holde på med sitt uten at noen bryr seg. Det er forskjellen på å spille for oss og å spille for røkla. Hulsker var for øvrig en fin gutt som heldigvis var langt mer beskjeden utenfor banen enn på. Han er en slags Martin Andresen type, dog med noe begrensede ferdigheter.
Start har ellers et lag slik Start pleier å ha, det er mye ungt og lovende. De spiller en fotball med raske overganger, hvor de er flinke til å fylle etter med folk. De er ikke noe stort fysisk lag, men relativt kjappe og tekniske om man skal generalisere. Unntaket er Morten Fevang, en relativt tøff eller grisete spiller som Start har i mellomrommet, området mellom midtbanen og forsvaret vårt. Han skal tre igjennom Hulsker og makkeren hans.
Noen av dere husker kanskje Ole Martin Årst fra noen år tilbake, om han får fart på den skrantete kroppen sin så er han trolig Hulskers makker i kveld.

Start og Makrell
Disse folka er mer enn alminnelig opptatt av fisk. Hele området der nede har nærmest en makrellfetish. «Makrellfotball», «Makrellen har kommet», slike overskrifter pryder lokalpressen i fotballsesongen. Det er greit å være overtroisk, men å knytte fotballlagets prestasjoner til en fisk, det er spesielt, selv i internasjonal målestokk. Her i Oslo nøyer vi oss med å konstantere at makrell er en fisk og all fisk lukter dritt og er ting du måtte spise en gang i uka i oppveksten. Takke meg til biff med bernaise.

Kampbildet
Vi tror Vålerenga vil trykke på og Start vil kjøre kontringer. Morten Fevang får garantert minst ett gult kort og burde sikkert hatt et til. Har vi flaks så setter vi det første målet, da kan det bli en fin kveld på Ullevaal. Setter Start det første kan du forberede deg på drøying og drusing som vi er vant til når vi kommer under på Ullevaal.

Resten av verden
Vi registrerer at det har vært glatt på Brann stadion torsdag og at Henning Berg med stø hånd har styrt skedsmobønda ned i sumpen. Det er lekkert å se på. Det er viktig å aldri bli så stor at man ikke er i stand til å glede seg over andres ulykke.
Mest gleder det å høre at de nå er ferdige med alle de vanskelige motstanderne og at poenga skal rulle inn. Det og forklaringa om at de egentlig har vært best og tapt fordi de har vært uheldige er garantiene for at motgangen fortsetter. Vi har sett det i egen klubb og vi har sett det i andre klubber, så lenge du tror du ikke har noe problem så er det vanskelig å løse det. Lista med lag som ”har vært for gode til å rykke ned”, men som har rast rett ned i adeccomyra, se den er lang. Det er i det minste lov å håpe.

Vålerenga i dag
Ta på deg fotballskoa og stikk en tur i parken som oppladning til kvelden. Finn lykketrusa, lykkeskoa, lykkehvafaensomhelst, vi trenger en seier, vi trenger tre poeng. Tre poeng som tar oss et langt byks oppover på tabellen.

Legg igjen en kommentar