Dagboka onsdag 22.april 2009

Er det greit å blande idrett og politikk? Er det greit å leie bort talenter? Er det greit at Gray tror dette er en pressemelding? Idrett og politikk – Vi blir stadig oppfordret av partiet å ta på oss frivillige verv, enten det skulle være i speideren eller i fotball, sier leder i Vålerengas sportslige … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 22.april 2009»

Er det greit å blande idrett og politikk? Er det greit å leie bort talenter? Er det greit at Gray tror dette er en pressemelding?

Idrett og politikk
– Vi blir stadig oppfordret av partiet å ta på oss frivillige verv, enten det skulle være i speideren eller i fotball, sier leder i Vålerengas sportslige utvalg, statssekretær i UD og nyvalgt partisekretær i AP, Raymond Johansen til Bergensavisen BA .

– Trekk deg fra Vålerenga, Raymond!, krever nestleder i Arbeiderpartiet i Bergen, Rune Bakervik og fortsetter:

– Klubbfotball handler om lokal identitet, mens som partisekretær skal man favne om alle, fra Lakselv til Laksevåg, sier han i BA, – Jeg forventer at han skjønner at han ikke bør kombinere disse to rollene. Han bør konsentrere all sin energi på Arbeiderpartiet.

Regneferdigheter er ikke Rune Bakerviks sterke side. En ting er at han ikke kan telle til tre, det gjelder antall roller Raymond fordeler energien sin på. En annen, alvorligere ting, er hvordan Rune B, også kalt Høvdingen i bergensk supportermiljø, som styreleder styrte Brann Supporter Team til konkurs før han forsvant inn i politikken.

På spørsmål fra BA om dette med Raymond fremdeles ville vært et problem om han hadde vært styremedlem i en annen klubb enn Vålerenga, svarer Bakervik:

– Selvfølgelig. Vålerenga er faktisk den klubben hvor dette er minst viktig, fordi den har ikke akkurat så mye lokal identitet. De leier stadion av NFF og spiller på erkefienden Lyn sin bane. Klubben var jo i sin tid stiftet av funksjonærer, mens de nå later som at de er en klubb for arbeiderklassen.

Sier representanten for funksjonær- og akademikerpartiet som later som at det er et parti for arbeiderklassen, eller…? Alt kan vris og vrenges bare en forsøker litt.

Vi regner med at Raymond Johansen fikser dette. Om han må forlate Vålerenga, må det være fordi han selv eller Vålerenga vil det, ikke fordi det kreves av en vestlandsfaen med markeringsbehov, en mann som selv ikke har vist at han klarer å håndtere mer enn én rolle, kanskje knapt nok det.

Tankene går til forrige politiker som prøvde seg med litt fotball på si. Ikke så veldig mye – egentlig veldig lite – men han visste at det lå muligheter til å øke populariteten sin ved å vise seg fram som Moldesupporter. Om det var klubbvalget som førte ham inn i dype, offentlige depresjoner, vet vi ikke sikkert, men det hjalp øyensynlig klubben å ha både Gud og statministeren på sin side i cupfinalen for fire år siden, to offentlige personer som burde hatt annet å søle bort energien sin på enn politikk. Innerst inne tror vi det var Kjell Magnes valgnederlag samme høst som gjorde at fotballen i Molde fikk et oppsving.

Med dette lar vi samrøringa av idrett og politikk hvile.

Vålerengas fotballskole
Neida, vi tenker ikke på vår egen serie VPNs fotballskole i seks deler om hvordan fotball skal vinnes. Vi tenker på Vålerengas fotballskole om hvordan fotball skal spilles. Første skoledag er 22.juni og påmeldingsfrist 1.juni. Men meld poden på først som sist, det er begrenset med plasser og det er førstemann til mølla som gjelds. Les mer på vif-fotball.no her.

Skolegang er en ting. Gå gradene er en annen. Men hva har du igjen for det? Får du noen garanti om å spille på klubben i ditt hjerte? Fins det kvoteringsregler som sikrer egenproduserte fortrinnsrett framfor tilfeldige panikkjøp fra utlandet? Tydeligvis ikke. Talent etter talent leies ut og forsvinner. Nei, ikke forsvinner, da. Fredrik Carlsen er på rundens lag i VG for andre gang i år, og trenger bare litt mer kreativitet for å bli en toppspiller, heter det. Om det ikke er plass for ham på Vålerenga etter at leieavtalen med Ålesund går ut, skjønner vi ingen ting. Og om det er som det antydes i Nettavisen, at heller ikke Mohammed Fellah kan regne med som selvfølge å få spille på Vålerenga – noe han ønsker mer enn alt – ja, da er det noe som ikke stemmer med liv og lære i klubben vår. Fellah, som putta tre for U-laget mot Pors, sier til Nettavisen at formen er god, at han holder nivået, og at nå er det bare kamptrening som mangler.

– Som 19-åring blir jeg ikke bedre av å sitte på benken, sier Fellah, og nivået i andredivisjon holder ikke for meg.

Mohammed Fellah hadde en alvorsprat med Toro og Martin for en måneds tid siden, skriver Nettavisen.

– Det var et par klubber som var interessert i å leie meg, men de mente at jeg var så nære en plass at jeg burde bli i Vålerenga, men akkurat nå vet ikke hvor jeg er om et år, jeg vet ikke engang hvor jeg er om en uke – jeg tenker bare dag for dag. Det eneste jeg vil, er å spille kamper foran Klanen – Norges beste supportere.

Vi merker oss at sjansene for at Daniel forsvinner i løpet av året er store. Så la Mohammed få spilletid nå! Er det så fordømt vanskelig? Kan vi ikke bruke denne mellomsesongen på å utvikle våre egne talenter til framtidsgullet vårt. Året Vålerenga etter målsettinga skal være unike, nærmer seg stygt. Gjør noe med det nå! Det skulle vært gjort fra i fjor.

Vålerenga inntar rundens lag
Vi nevnte Fredrik Carlsen, men det er flere Vålerengaspillere på rundens lag. Ikke i VG – nei den blekka har jo ikke plass til Dawda en gang. Men han har fått plass i Dagbladet. Når det gjelder børshysteri og fotball velger vi helst å stole på vurderingene fra ekspertisen, vi velger derfor TIPS: Troy og Dawda! I tillegg har Vålerenga leid ut mannen bak rundens mål, Lars Iver Strand

Grå hår – grå hjerner. Ikke sant, Gray?
På klubbsidene foregår det i dag en morsom diskusjon der sportsleder i Aftenposten, Martin Gray, er forundret over at fotballklubber, deriblant Vålerenga, profesjonaliserer sin kommunikasjon. Gray vil ikke kreditere saker fra klubbenes nettsteder. Han døper de enkelt om til pressemeldinger. Gray er inne i en gråsone av naiv frykt for klubbene som nå tar opp konkurransen med etablissementet. Hans kjære Aftenpost, (som skaffet seg et rettferdig stort forsprang på de andre avisene etter smart oppførsel på førtitallet), behandler nå det redaksjonelle stoffet på klubbenes hjemmesider som pressemeldinger for å slippe å kreditere sidene med linking.
Aftenposten overrasker stadig med sin kreativitet. Vi trodde dette skulle være den konservative avisen som kom diltende langt etter de andre i slike saker. Les hele saken her

Vi regner med at Gray regner VPNs artikler om bluss på tribunen, eller forbundets svar på hvilke regler som gjelder i så måte, som pressemeldinger. I tilfelle han er interessert, dukker sakene sikkert opp i Aftenposten, men det er jo mye lettere å lese dem her.

Vålerenga i dag
Sportsquiz på Bohemen 1805

Legg igjen en kommentar