Gabardinmannen: Lillestrøm

Store Norske Leksikon, http://snl.no/Romerike, skriver følgende om romerike: ”Romerike er et sentralt sletteland mellom Hurdalssjøen og Mjøsa i nord og Øyeren i sør, begrenset av vidstrakte, skogkledde åstrakter i vest”. Hvis noen prøver å innbille deg noe annet enn at dette er by mot land, ja da har du med en løgner å gjøre. Kollektiv … Fortsett å lese «Gabardinmannen: Lillestrøm»

Store Norske Leksikon, http://snl.no/Romerike, skriver følgende om romerike: ”Romerike er et sentralt sletteland mellom Hurdalssjøen og Mjøsa i nord og Øyeren i sør, begrenset av vidstrakte, skogkledde åstrakter i vest”. Hvis noen prøver å innbille deg noe annet enn at dette er by mot land, ja da har du med en løgner å gjøre.

Kollektiv paranoia

Lillestrøm sk er selve kroneksemplet på hvor trist verden kan bli med en navlebeskuende befolkning med storbykompleks. Hvis aviser og TV kritiserer lsk så skyldes det at alle aviser styres av en stor konsiratorisk gjeng med vålerengasympatier. Selv når den maltiske migbolten Mifsud var mottaker for en postsending med dopingmidler så var det Vålerenga som hadde skylda. Stakkarslig og trist, men det er vel slik landsbyliv skal være.

Käerjeng
Brann tapte for Ätvidaberg i svensk førstedivisjon og en samlet presse trodde norsk fotball hadde nådd sitt historiske lavmål. Lillestrøm ville det annerledes. Mot det åttende beste laget fra Luxenburg, landet som er ranket som nr. 174 i verden måtte stasjonsbygdas mannskap melde pass over to kamper. Ble de forbanna, heva de seg etterpå? Nei de satt som jentunger og gråt i garderoben. Bjørn Helge Riise måtte trøstes!

Bjørn Helge Riise og landslaget
Skiller du deg ut, ja da blir du mobba og du fortjener det. Disse visdomsordene må nok Åge Hareide ha merka seg. For etter at John Arne Riise ble skambanka og mobba under Semb, fant Åge Hareide løsningen. Han henta fotballens Catrine Svendsen, lillebror Bjørn Helge og vips skilte ikke John Arne seg så mye ut lenger.
Er det bare meg eller har lillebror Riise litt for mye hode og litt for lite hud, et problem selv ikke hard sparkling med Dexem kan løse. Lillebror Riise er definitivt ikke noe fruktfat, fruktkompott er vel en bedre beskrivelse på den sjarmløse gråtekona fra mørekysten.

Vidar Riseth
Vidar ”vil heller spille for Vålerenga” Riseth er også i år ute og gjør seg sympatisk for Klanen og Vålerenga gjennom å trøste Martin. Med sine egne to poeng er det ikke rart at han vil vise litt storsinn mot hovedstadens stolthet. Det har sikkert ingen ting med at Vålerenga er på utkikk etter stoppere og Vidar Riseth kan snakke med hvem han vil i sommer. Det er greit Vidar, vi tar tegninga, vi veit hvor du vil spille, men vi har ikke og vil ikke få brukt for deg. At du pisser i eget reir, se det er derimot noe som alltid er hyggelig, så ta deg gjerne en tur til Valle i sommer, du kan veien og heldigvis kan du veien tilbake også.

Påskebudskapet
Man kan simpelthen ikke snakke om lillestrøm uten å nevne Maja. Den unge damen som døde på kanarifansens forum, som fikk sitt eget minnebanner av en kollektiv gråtende kanarifans (og det kom sikkert en skvett hos Bjørn Helge også) , den unge damen som lærte bondenerdene at ikke alt som står på internett er sant. Vel, vi andre fikk oss en hysterisk god latter og vet at det ikke bare er i bibelen at folk står opp fra dødsriket, det skjer faktisk på kanarifansens forum også.

Bystatus og mart`n
Neste gang du hører noen fra skedsmo kommune skryter over bystatusen de som alle andre som har søkt har fått, spør dem hvem som spiller på lillestrøm Mart`n i år og hvorfor det ikke finnes Oslo mart`n? lillestrøm føyer seg pent inn i bygder med bystatus, helt på linje med Fosnavåg, Otta og Kolvereid. Kjører folk over tyve år moped med kurv til VG, Melk og brød foran på styret, ja da kan du kalle deg det du vil, men by blir det aldri.

Martins
Hvor deilig er det ikke å tenke på at i ett jævla år nå, så har denne slukørede tampegjengen trist titta opp på navneskiltet på supporterpuben sin og blitt minna på tapa mot Oslos stolthet, Martin Andresen og Martins 11eve utvalgte.
Martin Andresen hater LSK, de veit det veldig godt der oppe, og de får en påminnelse om det hver gang de går inn dørene på denne bygdekafeteriaen med skjenkerett som tjener som supporterkafeteria.

Manneken Pis
Om det er denne berømte statuen som har vært en inpirasjon vites ikke, men mens statuen i Brussel pisser, blir statuen på Åråsen bare pissa på. Den forskjellen er vesentlig for å si det forsiktig. Det er en årlig og mangeårig tradisjon å avlegge Tom Lund statuen en visitt og skal vi tro ryktene har mang en blære blitt tømt på statuens legger hittil i påsken. Visstnok lukter den så ille at den ikke må rengjøres for fugleekskrementer, selv åtselsfugl flyr omveier.
I motsetning til sin pissende bror i Belgia, har aldri og vil aldri Tom Lund-statuen bli stjålet, akkurat den biten er vi sikre på.

Stadion og EM
Åråsen og fotball-EM er som Tromsø og OL, totalt urealistisk og noe som vil drite oss ut for resten av verden. Åråsen har allerede for stor kapasitet bortsett fra de fire kampene mot norsk fotballs fire store. Det eneste positive med Åråsen er at det ligger nærme offentlig kommunikasjon, faktisk så nærme at man kan se togene passere i svingen rett bak det ene målet en åtte ti ganger i timen.

Kampen
Vi eier tribunen der oppe i år også. Bjørn Helge og venna hans vil ta til tårer mens Martin herjer med de gule kyllinga. Drømmen om seriegull til fugla, blir også i år like kort som proffkarrieren til Bård Bjerkeland.
Møt opp og la oss vise dem at byen er sjefer på landet. Vi har ikke trommer og vi måler ikke tribunestemning i antall plastseter vi klarer å herpe, men vi er de som oppfant tribunekultur i Norge, la oss igjen vise åråsenbønda hva vi er laga av,

Vi hadde samme utgangspunkt da vi dro dit opp i fjor i tredje serierunde, la kampen få samme utfall i år. La sesongen 2009 begynne!

God kamp og god påske!

R.I.P. Maja

Legg igjen en kommentar