Dagboka tirsdag 7. april 2009

En kort og ganske så sur dagbok i dag. Av det jeg tør påstå er forståelige grunner. Lettere oppgitt En kunne lese det i Magasinet. En kunne lese det på VPN. Det ble sagt i hundrevis av samtaler på Bohemen, fra edruelige til halvberusede. De fleste landsavisene nevnte det som potensielt problem før sesongen. Alle … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 7. april 2009»

En kort og ganske så sur dagbok i dag. Av det jeg tør påstå er forståelige grunner.

Lettere oppgitt

En kunne lese det i Magasinet. En kunne lese det på VPN. Det ble sagt i hundrevis av samtaler på Bohemen, fra edruelige til halvberusede. De fleste landsavisene nevnte det som potensielt problem før sesongen. Alle treningskampene pekte i samme retning. Med andre ord så kunne selv enhver idiot med noen få gram fotballforståelse klart se at nøkkelen til Vålerengas sesong lå i en styrking av forsvarsspillet. Og det flere måneder før sesongen åpnet.

Derfor er det ekstremt frustrerende å skrive denne dagboka. Vi så et Vålerenga komme på banen som tydeligvis hadde noe de ville ha sagt i åpningsminuttene: Tromsøs forsvar ble testet, det ble lett etter hull mens Vålerenga sakte men sikkert tok kommandoen. Det var helt tydelig at Vålerenga før eller siden ville finne nøkkelen til å åpne Tromsøs forsvar og score et mål eller to. Og hva skjer? Tromsø trenger ikke finne nøkkelen i det hele tatt, for døren er ikke låst.

Ett spark i bakrom. Muri snubler. 0-1. En tåpelig corner, en eller annen bommer på ballen, en annen på markeringen. 0-2. Kampen er steindød. Etter 19 minutter.

Kjære ansvarlige: Det hjelper ikke score 2 mål når man slipper inn 4. Man får ikke flere folk til Ullevaal hvis man ikke befester det som et sted der Vålerenga faktisk yter litt motstand. Dawda kan sikkert egenhendig trekke tilskuersnittet opp med minst 500 stykker, men det hjelper lite om resten av gjengen og ikke minst et svart hull i forsvar trekker det ned med 5000. Var det virkelig lurt å kvitte seg med Jørgen Horn og Kjetil Wæhler? Var det virkelig lurt å kvitte seg med defensiv koordinator David Brocken? Det var sikkert OK å hente Erik Hagen hjem igjen. Men er det virkelig lurt å bygge forsvaret rundt en aldrende herre som muligens har sett sine beste dager?

Dessuten var det noe dafft over hele lagets holdning i går. Det lyste faktisk atskillig sterkere i Tromsøspillerenes øyne når de fikk sjansen. Uten at det dermed er sagt at Tromsø gjorde noe spesielt godt inntrykk. For det var Vålerenga som tapte kampen, og den daffe holdningen en kunne ane bar ikke gode løfter om resten av sesongen.

Martin Andresen var selvsagt ikke fornøyd i går han heller

– Det er fælt å se på at vi slipper inn de målene vi gjør. Vi skaper nok sjanser til å vinne kampen, men vi slipper også inn fire mål, hvorav tre av dem burde ha vært unngått, og det er ikke godt nok. I det defensive spillet er bakrommet det viktigste å ha kontroll over. Det kan man ha selv om man står høyt, men det krever press på ballfører. Han (Moldskred) var flink til å finne de riktige rommene, sier Andresen til Dagbladet.no. Vi greier ikke la være å legge til at det hadde hjulpet med litt konsentrasjon om det man holder på med.

Det begynner å bli lovlig dårlig tid for Andresen å rette opp disse feilene.

Legg igjen en kommentar