Dagboka fredag 27. mars 2009

– Sunn fornuft kan ofte føre til feil. Sitat Hanna Kjærnet, juridisk konsulent i Norges Fotballforbund Førde fotballklubb brukte for lang tid før de leverte nødvendig informasjon til NFF, og det medfører at en spiller som feilaktig ble utvist i stedet for en annen i høst, nå må sone tre kampers karantene. Dommeren har innrømmet … Fortsett å lese «Dagboka fredag 27. mars 2009»

– Sunn fornuft kan ofte føre til feil.
Sitat Hanna Kjærnet, juridisk konsulent i Norges Fotballforbund

Førde fotballklubb brukte for lang tid før de leverte nødvendig informasjon til NFF, og det medfører at en spiller som feilaktig ble utvist i stedet for en annen i høst, nå må sone tre kampers karantene. Dommeren har innrømmet at han utviste feil person. Men frister er ikke holdt, og dommerkort mangler signering. Da har selvsagt det arrogante fotballforbundet ikke annet å gjøre enn å gjennomføre nødvendige straffetiltak, selv om også NFF er fullstendig klar over realitetene. Firdaposten skrev om saken i går, detaljene leser du her

Pampene på Ullevål må prise seg lykkelige over at det fins juridiske eksperter som Hanna Kjærnet , hennes konsulenttjenester er gull verdt, og med så gode holdninger glir hun naturlig inn i kontorlandskapet langt unna fotballspillere og supportere eller andre aktører der ute. Fornuftig valg.

Vi har et par eksempler på hvor galt det kan gå om fornuften fikk råde i stort og i smått.

Stort
Hvor langt hadde for eksempel planene om nytt gigantstadion med 50.000 seter i Groruddalen kommet om en tok hensyn til fornuft? Som for eksempel å høre på Norges fremste forsker på fotballøkonomi, Arild Hervik, som på nrk.no spår et økonomisk fotballjordskjelv i Europa . Professoren er ikke alene, han får medhold av engelsk ekspertise, les Dagbladet.no om konkursras her

Smått
Og i det små: Hva om NFF hadde vært fornuftige nok til å komme supporterne i møte, for eksempel med å svare på forespørsler om blussing på tribunen. Vi skrev en sak om Ildens voktere forleden og inviterte NFF til å målbære sine syn og til å forklare regler og bakgrunnen for dem. Forbundet gidder ikke å svare, antagelig for det hadde vært fornuftig, med andre ord litt ukjent og skremmende.

I mangel på en stor samtalepartner som NFF, får vi nøye oss med noen mindre. VPN-redaksjonen har fått en del henvendelser med ytringer om røyk og ild på tribunene. Innlegget fra Thås er representativt for flere:

– Det er noen som synes at å tenne et bluss er det flotteste og gærneste en kan gjøre på en fotballtribune. For resten av folka på tribunen er det et hælvete. Den sure røyken gjør at en nesten ikke ser banen. Det svir i øya og det blir vanskelig å puste. Sangen og ropa stilner. Alt dette for at noen egotrippere skal få ut en eller annet pyroperversitet. Det holder ikke å tenne på søplekasser på Grünerløkka, en må lage tribunen til et utålelig sted for vanlige klanskvinner og menn.

Dette blir parert med mailen vi fikk fra Jokke som fyrer oppunder med:

– Nettopp derfor burde man ha barnslig anarki i banansvingen, og ordnede voksne forhold for de slitne, grinete på Vestbredden. Fotball er for noen mer enn «hyggelig med folka på kamp». For noen er det selve livet, mens andre rett og slett bare ser på fordi de liker spillet. Det er det som også er fascinerende. Synd at ikke vi som har lyst å være litt unge og gærne kan få være det…

Kampene i går
Mohammed Fellah var tilbake for første gang etter skademarerittet, og han skåra i comebacket mot Drøbak/Frogn. Kampen i Vallhall endte 3-1, og trener Andreas Holter var strålende fornøyd, les her , eller hør Mohammed Fellah snakke her .

Tidligere på dagen var det målorgie utendørs, 5-0 over Bærum. Etter minutt-referatet på vif-fotball å dømme var Lars Iver Strand med på notene hele kampen igjennom, med stolpeskudd, fine pasninger og til slutt en skåring. Lars Iver har i det hele tatt vært ålreit i mange treningskamper, vi husker hvordan det fungerte i Tyrkia. Men det ser ut til at han er Vålerengas svar på skøytesportens fordums onsdagsløpere. Han blir satt på sidelinja når det gjelder. Det skjønner vi godt at han ikke kan leve med, og håper han lykkes bedre i en annen klubb. Både Brann og Tromsø blir nevnt.

Nye spillere
Kjøp og salg må være unnagjort i løpet av kommende tirsdag. Vi har ventet lenge på at noe skal skje, og nå skjer det. Jørgen Jalland har tatt toget til Hamar, Lars Iver Strand kjøper sannsynligvis enveisbillett på Bergensbanen eller setter seg på flyet hjem. Og på et av flyene som lander på Gardermoen i kveld, skal etter det VG erfarer, Mario Roberto Martínez være blant passasjerene. VG skriver at bare underskrifta mangler. VIF ønsker ikke å kommentere.
Mario Roberto Martínez er offensiv/venstre midtbanespiller og er vel selve beviset på at Strand er på vei bort. Nittenåringen som fyller tjue 30.juli, vet vi lite om, men Wikipedia vet alt:

– Mario Martínez is a Honduran football player, who currently plays for Vålerenga. He was part of the U-23 Honduran National Football Team that went to the Beijing Olympic Games and is currently part of the U-20 Honduran National Football Team that qualified for the U-20 World Cup in Egypt. He was spotted by Norwegian scouts in the U-20 Qualifiers in Trinidad and going alongside Reyniery Mayorquin to Norway.

Jaggu kvikke disse Wikipedia-folka: …currently plays for Vålerenga. Med engelsk å til og med !

Vi håper Mario ikke lar seg skremme av tabellsituasjonen og tar første fly hjem. Gi ham et instant norskkurs og en gammel Dagsavis der han kan trøste seg med noe mer oppbyggelig lesing enn den meningsløse svartmalinga resten av pressen – i følge Martin – strør om seg med etter bare to serierunder. Reidar Sollie skrev for noen dager siden at det er uvant for norske toppklubber å prestere i mars måned og at kampene til nå viser at variasjonene er store. Verken Brann, LSK, Stabæk eller Vålerenga har grunn til panikk selv om de står uten seier, sier han og fortsetter:

– Vålerenga er i krabbefeltet, men med såpass mange lyspunkter at det er lov å håpe på rask aksellerasjon

VPN Podcast og Klanens Web Radio
Det er hockeyfinale på Jordal i kveld, og Klanens Webradio sender alle finalekampene hjemme og borte direkte. God musikk og over snittet partisk kommentering garanteres.

Og så kan alle dere digitaliserte mennesker der ute som er et par hakk høyere på utviklingsstigen enn gamle, døve skriftærde missing links i VPN-redaksjonen, glede dere over at VPN-Podcast er i gang med prøvesendinger. Dagboka gjør et forsiktig forsøk på å forklare åssen det funker:

Ved å gå inn på www.mevio.com kan du velge sendinga du vil ha. Ved å trykke på lenka åpner Windows Mediaplayer seg automatisk og begynner å spille.

Dette kalles å streame, altså blir ikke fila lagret på maskina. På I-tunes kan du laste ned fila og lagre den på PCn. Dermed kan du legge den over på telefonen, I-Poden eller annet. Det samme skjer om du benytter lenka som slutter med .MP3.

Eller sagt på en annen måte:

iTunes: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=309088257
Feed: http://www.mevio.com/feeds/vpnshow.xml
Direkte nedlasting:

Vålerenga i dag
Jordal klokka 1915

Legg igjen en kommentar