Dagboka torsdag 26.mars 2009

En kynologisk dagbok fyller torsdagen med lånt stæsj. Fotballferien tar en dags pause, og det benytter Mohammed Fellah seg av. Og kanskje blir Skeid klubben i et av våre hjertekamre. Fellah på banen igjen Dagens beste nyhet er at Mohammed Fellah endelig er tilbake. I ettermiddag stiller han på et forsterket juniorlag mot a-laget til … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 26.mars 2009»

En kynologisk dagbok fyller torsdagen med lånt stæsj. Fotballferien tar en dags pause, og det benytter Mohammed Fellah seg av. Og kanskje blir Skeid klubben i et av våre hjertekamre.

Fellah på banen igjen

Dagens beste nyhet er at Mohammed Fellah endelig er tilbake. I ettermiddag stiller han på et forsterket juniorlag mot a-laget til Drøbak/Frogn i Vallhall. Kampen begynner klokka 1615. Les mer på vif-fotball her. Klokka 1030 er det treningskamp for A-laget på Hafslundbanen på Valle mot Bærum.

Sa-sa-sa, bra-bra-bra
Den beste nyheten fra i går leser vi mellom linjene her og der. Vi kan ikke skjønne annet enn at klimaet mellom Skeid og Vålerenga nå er så godt at en eller annen form for samarbeidsavtale er i ferd med å utvikle seg. Om det er tilfelle, er det gode nyheter for Oslo-fotballen. Samarbeidet Skeid – Lillestrøm skurrer i våre ører. Så gjenstår det å se hvor lenge Skeid nøyer seg med å være i Adeccoligaen. Idyllen sprekker når klubben får lyst til å prøve seg mot de beste og ikke lenger vil være talentfabrikk med utvikling av egne og andres spillere i 1. divisjon. Eller når Vålerenga finner på en annen løsning for å spille i samme serie som Skeid igjen. Fotballen er rund og tabellsituasjonen i dag viser at alt er mulig. Pussig å tenke på at i gamle dager var det Skeid som var den store fienden, ikke Lyn eller Lillestrøm.
I går meldte vif-fotball om at Adnan Heidar leies ut til Skeid ut året. Les mer her. Dette liker vi, sporadiske innhopp er verken Adnan eller Vålerenga tjent med. Og vi sitter med følelsen av at det kan komme flere slike utlånsavtaler. I Nettavisen leser vi hva Skeid og spilleren selv synes om dette:

– Det er en meget spennende spiller som Arild Stavrum (Skeid-trener) har sett på en stund, sier styreleder i klubben, Eldar Hansen til Nettavisen.no.

Etter hva Nettavisen forstår ønsker Skeid også å knytte til seg flere av Vålerengas yngre A-lagsspillere, uten at Hansen ønsker å spekulere i dette.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, men det finnes i alle fall ingen bedre arena enn Adeccoligaen for de mange unge Tippeliga-spillerne som ikke får kamptid, sier den tidligere fotballpresidenten.

Haidar er i alle fall enig i det siste, og mener Skeid er en veldig riktig arena på nåværende tidspunkt i karrieren.

– Jeg valgte Skeid fordi jeg ønsket mer spilletid. I tillegg har jeg hørt veldig mye fint om klubben fra Mos, Moa, Daniel og Dawda og at de er flinke til å satse på unge spillere. Dessuten er det gunstig at klubben ligger så nærme, sier Haidar til Nettavisen

Vårt foreløpig siste ord i saken er en stor takk til hjemmesida til Skeid der vi fant eller knabba logoen som er lagt ved denne saken.

Bikkja til Panzer
Dagbladet slapp i går den triste nyheten om at bikkja til Erik Hagen kanskje er bortført. Siden mandag i forrige uke har den ett år gamle Bullmastiffen vært sporløst forsvunnet, og flere leiteaksjoner er gjennomført på Veme, den lille hjembygda til Panzer tolv kilometer nordvest for Hønefoss retning Hallingdal. Det er satt inn fire-fem sporhunder i leitinga, og flere synske har også blitt kontaktet. Uten hell.
Hunden er utstyrt med chip og er dermed lett å identifisere. Han heter Tug og er godlynt. Tips som fører til en gjenforening mellom Tug og Panzer, belønnes med gratis inngang for to personer på valgfri Vålerengakamp. Send sms/mms til 2400, eller ring Dagbladet på telefon 2400 00 00, eller skriv til 2400@db.no

Hva er så en bullmastiff? Store Norske Leksikon – snl.no – gir svaret:

Bullmastiff, engelsk hunderase, oppstått ved krysning av mastiff og bulldog; ferdig som rase allerede på midten av 1800-tallet, men antagelig atskillig eldre. Bullmastiff ble tidligere brukt under navnet night dog av engelske skogvoktere som beskyttelseshund mot krypskyttere. Rektangulær, kraftig; mankehøyde for hannhunder 64–69 cm, for tisper 61–66 cm; stort hode, bred skalle med rynker; dyp stopp; kort, bred snute; underbitt tillatt; vidt plasserte øyne; små, V-formede, hengende ører; halen kraftig ved roten, bæres hengende rett eller sabelformet, men ikke høyt; kort, hard pels; rød, beige eller tigret.

Som herre så hund – eller er det motsatt?

Bullmastiff ble kalt «The gamekeepers nightdog», og vi skjønner fort at dette er en hund for Panzer. Vi biter oss merke i beskrivelsen beskyttelseshund mot krypskyttere. Wikipedia følger opp med:

– Det er viktig at hunden beveger seg uanstrengt og smidig til tross for sin imponerende størrelse og fysikk.

Om Tug er beige eller tigret vet vi ikke.

Agurknytt
Landslaget trener i Frankfurt, og det har gått hardt for seg, i alle fall for Per Ciljan Skjelbred som forlot gårsdagens trening med ispose på den høyre ankele. Nyheten med bilde ligger ute på alle nettaviser som forkynner fotball, også VG Nett. I går skrev Dagboka om VG’s lettvinte omgang med fakta når det gjaldt Vålerenga og billigere billetter på grunn av publikumssvikten. Nå følger VG opp med sin egen tolkning av hva Drillo har sagt til avisene:

– Han tråkker over uforskyldt. Det er umulig å si hvor alvorlig det er, sier Drillo til norsk presse like etter at treningen er over.

Sånt liker vi. Vi er så drita lei spillere som helt bevisst tråkker over eller på annen måte spjærer leddbånd med vilje.

Vålerenga i dag

Vålerenga – Bærum på Hafslundbanen,Valle kl 1030 Resultat 5-0 Kampreferat her
Vålerenga jr forsterket med litt A-spillere – Drøbak/Frogn A-laget 1615 i Vallhall
Kjøpe billetter til første NM-finalekamp mot Sparta på Jordal i morgen. Se klanens sider.

Legg igjen en kommentar