Dagboka tirsdag 24. mars 2009

Fotballferie og hockeyfeber, om to uker er det avgjørende nedrykkskamp, men lenge før det stenger overgangsvinduet. Vi har ikke oppfattet noen signaler om kjøp og salg, men du skal kjøpe litt av hvert. Velkommen til ukas reklamebilag. Ildens voktere VPN har skrevet om bluss på tribunen, og har i den forbindelse stilt Norges Fotballforbund ved … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 24. mars 2009»

Fotballferie og hockeyfeber, om to uker er det avgjørende nedrykkskamp, men lenge før det stenger overgangsvinduet. Vi har ikke oppfattet noen signaler om kjøp og salg, men du skal kjøpe litt av hvert. Velkommen til ukas reklamebilag.

Ildens voktere
VPN har skrevet om bluss på tribunen, og har i den forbindelse stilt Norges Fotballforbund ved Roger Solheim noen spørsmål. Roger Solheim svarer ikke. Etter at saken var ferdigskrevet ble den overlevert til NFF slik at de fikk en unik mulighet for å tilbakevise og kommentere påstandene punkt for punkt publisering.

Siste serierunde
Rundens beholdning var Dawda. Utover det har vi registrert at kunstgressmotstanderne kanskje må bite i gresset, i alle fall når snøstormfotball i nord sammenliknes med grasrotfotball i vest. Brann Stadion – den nye Torvalmenningen. Og vi har registrert at David Nielsen ble fraktet til sykehus og fikk hodet skannet. – Heldigvis ble det ikke påvist alvorlige skader, skriver VG-nett. VPN tviler, for oss virker Nielsens hode alvorlig skadet, så det menes vel at det ikke har blitt verre etter støyten han fikk i kampen Brannspillere imellom. – Jeg lar ikke en jævla doktor bestemme om jeg skal spille fodbold eller ikke, sa den blodige dansken til TV2.

I Tromsø ble det 4-2 til RBK, men resultatet kunne i høyeste grad vært motsatt. Synd for Vålerenga. Nå stiller Gutan smekkfulle av revansjelyst på Ullevål om to uker. Synd for Norge. Rosenborg er tilbake, klare til ny, evig dominans. Sånn er det å ha penger. Hvor mange andre klubber i landet ville unngått overvåking av lisensnemnda med et budsjettert underskudd på 30 millioner?

Fotballsesongen startet rått tidlig i år, men på en-to-tre så var det ferie. 2 ukers lidelse uten annet enn treningskamper for landslaget. Et landslag som skal til Sør Afrika, No Country for Tall Menn. Takk og pris. Det betyr at Aarøy ikke får etablert seg i troppen, så den forhatte Flopasninga ikke får sjansen til ny ære og berømmelse. Ikke Hangeland heller, for den saks skyld. Egentlig ingen norske kjemper med litt skremmende størrelse og styrke. Så hva er da vitsen med å kjempe om å komme til Sør Afrika når vi ikke kan ta med fem-seks sett med lange bein?

Neste hjemmekamp innleder den stille uken med nedrykkskamp mot Tromsø. Etter det vi så på TV i går kveld, kan vi ikke skjønne annet enn at det er en kamp vi kommer til å tape. Så får vi samle oss i påsken og håpe på et under og oppstandelse mot LSK den andre dag.

Ellers er det jo en mager, men deilig trøst å se at vi gruser RBK i kampen om nettmillionene.

Magasinet og ropet
Årets første Vål’enga Magasin fant vi i Sjappa før helga, og fra i dag er det også i salg på Narvesen. Vel verdt å vente på, enda bedre å abonnere på. Det siste gjøres på Magasinets sider www.valenga.no
En lekker søtti siders sak til litt under seksti. Og med under seksti mener vi selvfølgelig alt mellom 43 og 59 spenn.
Narvesen kr.59 – Sjappa og hjemmekamper Ullevål kr.50 – Abonnement kr.43 (kr.259 for 6 utgaver)

Redaktøren ramser opp dette innholdet:

Portrettintervu med Martin
Toro presenterer årets Vålerengastall
Intervjuer med Shampo og Truls Haakonsen
Aleksander Schaus drømmelag
Klanen og Magasinet om de andre lagene i Tippeligaen
VPN om forventninger til årets sesong
Lars Tjærnås, Morten P., Erlend Nesje (Aftenposten), VPN og Vål’enga Magasin spår årets Tippeliga, Freddy om sesongoppkjøringa
Nye Sjappa
Rønsen presenterer Håvard Nielsen
med mer

VPN har alltid vært skeptiske til generelle lokkeord som med mer, og med rette. Her manglet det mye. Det skulle stått «med mye mer»:

– Foreløpig planlegging av fotballferien – datoer som må holdes av for Vålerengas UEFA-eventyr
– Omtale av fire gode fotballbøker
– med mer

Den femte nødvendige fotballboka er omtalt i siste nummer av Klansropet. Den forsvunne diamanten som forteller historien om fotballens mørke side. Det har med penger å gjøre, som det meste av Ropet denne gangen. Enga og penga er temaet, resultatet helt glimrende genialt. I det historiske overblikket med sitater fra styrereferater, sakser vi denne :

– Det besluttedes at ta annonse i Idrætsliv til inntækt for skøiteløperen Ole Olsen der var syk og trængte sanatorieopphold

Vi som husker den tiden, nevner i forbifarten at Ole Olsens beste plassering var 2.plass etter Claes Thunberg i EM 1922 og fjerdeplass i VM. Nummer fem i VM året etter, men så forsvinner han ut av skøytestatistikken. Støtteaksjonen var med andre ord ikke helt vellykkket, ser det ut som.

Ellers leser vi at manglende oppmøte til trening ble bøtelagt med 25 øre i 1915. Lenger ute i Ropet røper bøtekassesjef Øyvind Bolthof at bøtekassa 93 år seinere var på 30 tusen – penger som blei festet bort på én kveld etter sesongslutt.

Klansropet har også tatt for seg reiseregninga til supporterne, en nøktern oversikt over hva supporterne må regne med av utgifter for å reise på fotballkamper. Helt nøktern, ikke en eneste ølskvett eller matbit er lagt inn i regnskapet. Vi likte utgiftene for turen til Lerkendal og tilbake, 98 kroner. Nå kan dere angre nå, alle dere som ikke fulgte laget i første serierunde.

= ENGA

Gullblekke-vinner =Enga går snart i trykken med #3 av blekka. El Fingro & Veggur roper om hjelp:

– Vi er godt i gang, men tar gjerne imot bidrag fra flere skribenter, nye som gamle! Skriv om akkurat det du vil, alt fra hvordan skoa til Doffen lukter, oppskriften på kjøttkakene til mora di, til ansettelsen av ny sportsdirektør. Eller noe helt annet!

– Bilder, illustrasjoner og alt annet tas også imot med stor takk!

Av bidragene som kommer inn trekkes det ut en heldiggris som vinner ett års abonnement på Vål’enga magasin! Alle bidrag sendes til erlikenga@gmail.com, deadline er 5.april.

Sjappemeldinger
Den lille fotballvinterferien bruker du altså først og fremst til å skrive og tegne for =Enga, og det er også på høy tid å kjøpe sesongkort. Sjappesjefen har sesongkort til salgs fram til og med Tromsø-kampen 6. april.

Billetter til Åråsen – LSK-Vålerenga:
Billettene legges ut for sesongkortinnehavere som er medlem av klanen/klubb tirsdag 24 mars kl 10:00 i Vålerenga Sjappa , sesongkortinnehavere med medlemskap i klan/klubb har denne forkjøpsretten frem til og med mandag 30 april kl 20:00.
Vi har fått som tidligere år den ene kortsiden. Dvs rundt 1800 billetter, så her vil det være førstemann til mølla.

Hockey:
Etter forhåndssalg er det nå kun 2.500 billetter igjen for salg til hver av kampene på Jordal Amfi – her kan det fort bli trangt om plassen!
Klansmedlemmer kan kjøpe billetter i Sjappa.
NB! Billetter forhåndskjøpes i billettlukene på Jordal Amfi på følgende dager:
Onsdag 25 mars fra kl. 15.00 til 19.00
Torsdag 26 mars fra kl. 15.00 til 19.00
Kampdag fredag 27 mars fra kl. 12.00 og frem til kampstart kl. 19.15
Voksenbilletter og barnebilletter kan i tillegg kjøpes på internett http://www.billettluka.no/vif-hockey, hos 7-Eleven eller hos Narvesen.

Hockeyfeber
Årets NM Finaler blir i Østfold omtalt som ”drømmefinalen” når Sparta Sarpsborg fra ”Hockeytown” skal møte Oslos Stolthet, Vålerenga Ishockey i kamp om ”Bøtta”. Sparta har ikke vært i NM Finalen på 20 år, så dette er etterlengtet for folk i Sarpsborg. Det er fullstendig hockeyfeber der nede, og Østfoldingene har allerede spurt om å få kjøpe hele svingen på Jordal Amfi til alle finalekampene… Vi oppfordrer derfor alle Vålerenga supportere til å kjøpe billett så tidlig som mulig, slik at vi kan fylle Jordal Amfi med Vålerengas vakre farger og sørge for at flest mulig Østfoldinger må holde seg hjemme…..
NM Finalenes i ishockey spilles best av syv kamper. Vålerengas hjemmekamper på Amfi’n blir på følgende dager:

Kamp 1: Fredag 27 mars på Jordal Amfi kl. 19.15
Kamp 3: Tirsdag 31 mars på Jordal Amfi kl. 18.30
Evt. kamp 6: Søndag 5 april på Jordal Amfi kl. 17.00 (er flyttet fra mandag til søndag)
Når det gjelder bortekampene i Sarpsborg, settes det opp busser.

Vålerenga i dag
Kjøpe, kjøpe, kjøpe: Sesongkort, Hockeybillett, Bussbillett, Åråsenbillett, Vålerenga Magasin og Digitalkamera for å delta på klubbens fotokonkurranse

Legg igjen en kommentar