Dagboka mandag 23.mars 2009

Ingen drømmestart på sesongen, men hva skal vi med drømmer når virkeligheten er så forskjellig som den er, og ingenting stemmer helt med ekspertenes sannheter. Var lørdagskampen et tegn på bedring, eller var det bare et lite blaff mot en dumpekandidat? Vi gir verken opp gulldrømmen eller nedrykksstriden ennå. Endelig mandag. Vi har hatt to … Fortsett å lese «Dagboka mandag 23.mars 2009»

Ingen drømmestart på sesongen, men hva skal vi med drømmer når virkeligheten er så forskjellig som den er, og ingenting stemmer helt med ekspertenes sannheter. Var lørdagskampen et tegn på bedring, eller var det bare et lite blaff mot en dumpekandidat? Vi gir verken opp gulldrømmen eller nedrykksstriden ennå.

Endelig mandag. Vi har hatt to dager på å fordøye to tapte poeng. Vi har rista av oss skuffelsen og er klar til å ta opp kampen om topp tre om en uke. Rosenborg som ble utropt til seriemester av sportspressen etter første serierunde, ser ut til å få konkurranse av både nedrykkskandidat Brann og vingestekkete Stabæk etter slaget på åkeren i Bergen å dømme. I kveld er det seriefinale i Tromsø mot den andre gullfavoritten som heller ikke fiksa bånnlaget Aalesund. Normal fotball-matematikk bygd på tall og synsing fra forståsegpåerne før sesongstart, holder fremdeles liv i gulldrømmen, selv om det bare er 28 kamper igjen.

Seriefotball – en realityserie?
Drøm er ikke virkelighet, men er virkelighet bare en drøm? Den er i hvert fall forskjellig. Etter kampen lørdag traff vi noen kjempeblide sunnmøringer på Gamle Major. De var kjempesure fordi klanen hadde pressa dommeren til å gi Ålesund-keeperen gult for uthaling av tid, men ellers smilte de fra øre til øre fordi lille AaFK faktisk hadde styrt kampen på Ullevål. Ja, sånn er virkeligheten for noen.
I VG ber Rekdal Martin se på video av kampen. Vålerenga ble ranet for to poeng mener Martin. Reka mener virkeligheten er en annen og at den er festa til videoteip. VPN mener at det finnes minst to sett reality.

Hvem som befinner seg i drømmeland av VG eller VPN når det gjelder vurderingen av innsatsen til Martin lørdag, får dere bedømme selv. VPN terningkaster ham til fire, så han deler æren med tre andre om å være Vålerengas dårligste spiller. I søndags-VG derimot, lander terningen på skarve 2 for banens dårligste spiller, og Truls Dæhli får vann på mølla:

– Ingen andre hadde overlevd en hel omgang, langt mindre en hel kamp om de hadde prestert på det nivået Martin Andresen befant seg mesteparten av kampen. Det største problemet var tempoet og mangelen på rekkevidde.
– Det er derfor mitt forslag at han inntil videre benytter seg av en litt mer egnet opptreningsarena enn eliteserien, og overlater kampen om poeng til noen andre. Helt enkelt fordi Vålerenga fortjener bedre.

Vi takker Truls Dæhli for verbal omsorg for klubben i vårt hjerte, men tror ikke det er så enkelt som bare å ta Martin av banen til han er i godt gammelt slag. Han har en hel midtbane rundt seg, som med unntak av Kristofer Hæstad, bidro med altfor lite av det som trengs for å vinne kamper. Like greit å spille over i stedet for gjennom dette leddet.

Vel, vel. Kampen er spilt. Vi tapte 1-1. Men glem ikke at Vålerenga viste mye bra både foran og bak, selv om det stokka seg på midten.

Kunne virkeligheten vært en annen? Selvsagt kunne den det, men da hadde den ikke vært vår. Vi kaster oss likevel på bølgen av hvis om atte dersom , og ser hvordan virkelighet vi hadde hatt i dag dersom ikke forskjellige ting hadde skjedd for nesten halvannet år siden. Kildene er rykter, og ryktesprederne fant vi på Bohemen, stedet som tidligere het Ryktebørsen.

Kampen ble selvfølgelig druknet i et par øl, og siden øl er en sosial ting blir det ofte vekslet noen ord innimellom slurkene. Utfordringen blir å skille mellom vrøvl og sannheter, så det vi ukritisk snappet opp av sikre sannheter, må tas med et par velfylte saltbøsser.

Vi oppfattet at Jan Erik Aalbu forsvant fra klubben etter at styre og stell innførte team Martin i Vålerenga. Jan Erik hadde Aalborgtrener Erik Hamrén så godt som ferdig signert og klar til å overta laget vårt. Tenk hva vi kunne hatt! Tenk hvor Vålerenga hadde vært nå!

Joda. Rykter er til å høre på, men de virker ikke, og når toget har gått er det enda mindre grunn til å ofre tid på dem. Så vi avslutter den tapte drømmen om Erik Hamrén med at da hadde virkeligheten vår vært overbefolka av svensker og utlendinger. Stjernene fra Skeid og kommende stjerneskudd fra egne rekker hadde vi ikke sett noe til.

Teller virkelig et seriegull så mye?

Vålerenga i dag
Nyte Vål’engamagasin og Klansrop.

Legg igjen en kommentar