Gabardinmannen: Aalesund

Nå kommer dem igjen. Tantebataljonen fra Ålesund. Aafk, klubben som sto sist i køen når fotballdrakter ble delt ut. Klubben som trenes av mannen bak Norges største selvmotsigelse. Ja, mannen bak de berømte ordene om at han var lei av å reise Norge rundt for å bli pissa på. Bare piss Kjetil Rekdal, mannen med … Fortsett å lese «Gabardinmannen: Aalesund»

Nå kommer dem igjen. Tantebataljonen fra Ålesund. Aafk, klubben som sto sist i køen når fotballdrakter ble delt ut. Klubben som trenes av mannen bak Norges største selvmotsigelse. Ja, mannen bak de berømte ordene om at han var lei av å reise Norge rundt for å bli pissa på.

Bare piss
Kjetil Rekdal, mannen med ei snusleppe som får pornobotoxlepper til å blekne, forlot Vålerenga og Norge for å vise verden at det var mulig å vinne titler uten angrepsmønster og spillestil. Vel prosjekt ”I er sjef” har rast utforbakke i et voldsomt tempo. Det eneste som er igjen av mannen er snusleppa. Nedrykk i Belgia, sparken i ”breddefotballserien” i Tyskland før han gikk til Tippeligaens prugelknabe eller pissoar om du vil. Fra å mislike og bli pissa på,
bader du nå i piss I, hva har skjedd? I er ikke lenger sjef, I er ferdig.

Europas korteste spasertur
Ålesundere er herlige selvironiske mennesker, og gud må vite at disse folka har litt å ironisere over. Selve kaka tar dem når de arrangerer ”byvandring”. Den mest populære guiden på denne treminutters runden rundt rådhuset heter Grytten. Hold deg fast, som den gode sunnmøring har han ikke bare gitt ut èn, men hele 5 forbanna bøker under vignetten ”Byvandring i Ålesund”. Du finner ikke det strå, den stein eller den vannpytt i denne knøttlille byen som ikke har sitt eget kapittel i denne gripende bokserien. Jeg tror jeg skal hive meg på byvandring neste gang jeg er der oppe, ikke vil det ta lang tid, ikke er det langt å gå og mest sannsynligvis blir det bok av det.

DEDE
Nei, ikke den trønderske gruppa, men Rekdals lubne venn fra Brasil. Her rømte han fra Sunnmøre og satt to år i eksil i Brasil og trøstespiste mens han drakk seg til mot. I det vekta passerte tresifra og promillen tosifra følte han seg klar for drus og mæl i Ålesund. Hvilket jævla miljøsjokk det må ha vært å møte mannen med snusleppa. Tjukken måtte springe, 110 kilo med overbetalte valker prusta og peste som hvaler i parringslek. Han er tidenes dyreste overgang for Aafk, men det er kun i utelivsbransjen han har gjort seg bemerket.

Parodien Dede virkelig pissa på Aalsesund i de åra han har vært i klubben. I måneder mens han var på rømmen betalte de lønn til kroppen, det eneste han måtte gjøre var å ringe formann Hoff å si at han var på vei til flyplassen i Rio. Da fylte Hoff opp lønnskontoen hans, mens Hoff selv ventet tålmodig i ankomsthallen på Vigra. Ikke en gang, men hver jævla gang. At de i det hele tatt lar en slik ”spiller” komme tilbake, sier i grunnen alt om både klubb og trener. Aafk har ikke opptrådt som spillerutvikler, de har opptrådt som feeder.

Rekas lederkurs
I Finland driver Matti Nykinen en ekteskapstelefon hvor du for en klekkelig sum kan få høre konebankerens råd for å redde ekteskapet ditt. Langt mer underlig blir det når Rekdal går ut i avisene før kampen for å gi Martin Andresen råd i ledelse. ”Dette hadde aldri skjedd meg” er Rekdals ydmyke melding til Martin. Og Rekdal har helt rett, Martin slipper nemlig ikke unna med standardsvaret ”det var akkurat den effekten I ville ha”. Av Martin kreves det av en eller annen besynderlig grunn mer refleksjon, seriøsitet og dybde i svarene han kommer med. Jeg synes allikevel det blir feil å sammenligne dere, for i motsetning til deg er Martin fortsatt trener i Vålerenga.

Luren
Stormen er første supporterklubb i verden som har tatt med lur på kamp. En lur på over en meter bare egna til å lage støy. Finnes det virkelig ingen grenser lenger? Kanskje Hønefoss kan bli de første til å rulle inn hvert sitt Hammond orgel på tribunen, eller hva med om Briskebybanden innførte klokkespill? Her er det bare å være kreativ, alle kan bli først med noe.

Buljongkamp
Som skøytesporten har sine buljongpar har fotballsporten lag som Aafk. Du går på kampen, ikke fordi det blir så spennende, men du får fred fra kona, du møter kompiser, kommer ut i friskluft og tre poeng er tross alt tre poeng. I ettermiddag er det en slik kamp.

Vi veit middag er bedre enn rester og i kveld møter vi et lag bestående av det som har blitt til overs i våre staller de siste fem åra. Velkommen Aafk og Rekdal, til å være så kjedelige er dere i det minste et hyggelig bekjentskap.

Møt på kamp, kos deg i sola og støtt Vålerenga.

Legg igjen en kommentar