Dagboka fredag 20. mars 2009

Dagboka på dagen før lørdagen er nervøs. Det synes i vår usikkerhet og manglende tillit til alt og alle. Omtrent som en tig…eh.. bever i et hjørne. Hjemmekamp imorgen Det er duket for årets første hjemmekamp. Vi møter på papiret et lag vi burde slå, men så var det dette med papiret. Er det for … Fortsett å lese «Dagboka fredag 20. mars 2009»

Dagboka på dagen før lørdagen er nervøs. Det synes i vår usikkerhet og manglende tillit til alt og alle. Omtrent som en tig…eh.. bever i et hjørne.

Hjemmekamp imorgen
Det er duket for årets første hjemmekamp. Vi møter på papiret et lag vi burde slå, men så var det dette med papiret. Er det for tynt?
På klubbens sider finner vi at Daniel er veldig klar for å spille igjen. Det har Dagbladet tolka som at han KAN spille igjen. Men leser man klubbens sak bedre ser man at Daniel vel bare har veldig lyst, mens han ikke er helt frisk igjen. Om vi leser rett da.

VPNs hardcore researchteam derimot har mailet fysioterapeut Bjørn Erik Melland i AaFK. Han kan fortelle, (om han ikke juger da) at de har få mangler:
– Vi har 2 spillere ute med skade: det gjelder Adin Brown og Øyvind Gram.
Aafk har mange kjente Vålerengansikter i troppen. En av dem er Glenn Roberts som vi ikke har sett mye av. Tror vi.

– Roberts er frisk og rask. Han var med i troppen forrige kamp, korrigere fysioen oss.

AaFK tar ut troppen i morgen fredag. Og neste gang snakker vi med matrisen eller dassvaskeren, tenker vi.

Mens Martin på klubbens sider varsler endringer i laget, som han seff ikke røper ennå, snakker Toro om den kommende kampen på Fotballmagasinet:

– Nå har vi to dårlige kamper, så det blir klart viktig med en god opplevelse mot Aalesund.

Du sier ikke det? Fotballtrenere er altfor lette å drite ut på rekken av fotballselvfølgeligheter de spytter ut. Men Toro har jo rett, det er det vi ser etter. Ryker vi på en smell mot Aafk blir det hurramegrundt i media i en ny uke.

Jeg er en smule bekymret. Ikke fordi at ikke vi skal være bedre. For det er vi. Men jeg er litt bekymret for den mentale styrken til laget vårt etter Trondheim og verre: den milde og medieskapte kunstige stormen som har blåst rundt laget. Om noe av det har smitta over på gutta så kan skuldra være høyere enn de burde være. Om gutta tror på seg selv så kjører vi over de oransje.

Så der er jobben klar, Martin: Får du gutta med blir søndagen og mandagen mye hyggeligere.
Se der fikk du en selvfølgelighet du og!

Midtstopper kommer
– Vi er tallmessig i undertall på stopperplassen, der bør det skje noe i dette overgangsvinduet, sier direktør Haakonsen til VG Nett. Haakonsen mener da at vi ikke har nok stoppere i troppen, ikke at vi ikke spiller med nok stoppere på banen. Akkurat den biten har Martin skjønt. Tror vi.
Truls vet og at han har 12 dager på seg, og det jobbes iherdig. Måtte vi finne noe Wæhlersk, ikke benkefyllsk.

Leserbrev
”Som dere kanskje har fått med dere, har Oslos Stolthet skiftet draktleverandør fra Nike til Kappa. Kappa har satset på slim-fit i år og draktene skal med dette aksentuere de veltrente kroppene til spillerne. Så langt så bra. I dag var jeg innom den nye Vål’enga sjappa for å hente sesongkortet mitt. Som den ihuga motgangssupporteren jeg er, plukket jeg med meg en ny hjemmetrøye på vei til prøverommet. Akk ja… Tror ikke de hadde den gjennomsnittlige klansmann i tankene da de designa den drakta. Man skulle nesten tro at det var Tightsmannen som hadde utformet draktsnittet. Det blir nok ikke noe vakkert syn med noen tusen tilskuere i pølsetrang drakt på Vestbredden til lørdag.”
Han har et poeng, denne leseren vår. Vi er for en sjelden gangs skyld nesten like spent på åssen tribunefolket ser ut som hvordan vårt lag presterer. Med nesten barnslige forventninger ser jeg frem til å hikste av latter når jeg ser de smålubne kompisene mine tredd inn i Kappatarmene. Fett!

Hjelp VIF Support
Bakakselen på bussen har røket og det koster ca 65000,- å få denne fikset. Som de fleste sikkert skjønner, er det umulig for eierene av bussen å betale dette av egen lomme. Gutta trenger din hjelp. Dagboka håper at alle VIF Supports venner kan bidra med noen kroner til kontonummer 2030.21.63325. Bussene gir mye liv til Vålerengas trofaste tribuneslitere. Ok å støtte dem om du har en grunk eller to da?

=Oslos prisutdeling
=Oslo har en prisutdeling idag, hvor Moa og Fredheim Holm skal bidra i løpet av arrangementet. Det starter kl 17, på Håndtverkeren. Prisen for 2008 går til Alternativ Jul, et arrangement som tilbyr julefeiring for de på «gata» som ofte faller utenfor slikt.

Vålerenga i dag
Kl. 19:15 Vålerenga Ishockey – Stjernen
Kom igjen, Enga!

Legg igjen en kommentar