Dagboka tirsdag 17. mars 2009

Dagboka tar for seg reaksjonene etter kampen. Og det ble litt å si da. Krisemaksimering? Tap mot RBK i Trondheim. Og man er da skuffa. Så er det noe med skalaen på dette. I forumet er det selvfølgelig folk som vil ha Martin ut, og det virker som om det er flere av dem enn … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 17. mars 2009»

Dagboka tar for seg reaksjonene etter kampen. Og det ble litt å si da.

Krisemaksimering?
Tap mot RBK i Trondheim. Og man er da skuffa. Så er det noe med skalaen på dette. I forumet er det selvfølgelig folk som vil ha Martin ut, og det virker som om det er flere av dem enn før.
Jeg tror allikevel ikke de representerer flertallet av Vålerengabefolkningens syn på Martin. Men allikevel brukes de selvfølgelig av for eksempel VG som beviset på at Vålerengas supportere vil ha Martin ut. Ikke forumtrollene sin feil det. Men tragisk hvordan avisene bruker forumer som sannhetsvitner. Det passer jo avisen godt all den tid VG etter sesongstarten selvfølgelig skal ha noen å hylle og noen å henge. Han såpa med moppen i Dagbladet var selvfølgelig også på hylekoret.

For det første tror jeg Martin har noe mer tillit enn det VG og Dagbladet ønsker å fremstille. De selger aviser ved å lage kriser. Kanskje er de ikke så gode til det lenger, all den tid de leses mindre enn før.

Dæhlis og Pedersens kraft er faktisk ikke så stor som avisene selv ønsker at den skal være. De er og blir meningsklovner som i større og større grad har en oppgave med å skaffe folk til avisenes debattforumer enn å mene noe som faktisk betyr noe. Snart er det vel bare Reidar Sollie i Dagsavisen som har meninger verdt å lese, spør du meg. Hvor det er mer ettertenksomhet og gode poenger enn bare «sterke meninger».

La oss håpe direktørene i klubbene ikke tillegger spaltistene mer vekt enn de fortjener. Altså litt høflig og politisk korrekt ”sier du det, ja det må du få lov til å mene, takk for innspillet” skulle holde fint. Det skal ikke være media som ansetter og sparker folk i fotballen.

Mer viktig er supporternes meninger. Vi støtter jo faktisk klubbene våre.
Men jeg lurer på hvorfor de av våre som gidder gidder allerede nå?
Altså: Martin fikk ikke fyken etter sesongen som var. Dermed har han tillit fra klubbens side.
Han kommer sannsynligvis ikke til å få fyken før sommeren, uansett hvor ræva det går. Og vi vet intet i dag om hvor ræva det kan gå, vi har da for guds skyld spilt en kamp. Det er fullt ut god grunn til å være drita skuffa over kampen søndag. Men det er veldig rart å mene at sesongen er i dass etter en kamp og at treneren må gå. Hallo?
Det gavner absolutt intet annet enn bladsmørerne. Ønsker man virkelig Vålerengas beste nå om man skriker etter Martins hode? Eller burde man kanskje heller ti stille og støtte klubben i noen kamper til før man tar fram det moderne fotballsupporterhodet igjen?

Jepp, for vi har forandret oss. Alle pengene i fotballen har ikke bare forandret sporten, den har forandret supporterne også. Kravstore og fulle av misnøye om det går galt. Og det er faen ikke rart, all den tid klubblojale slitere er borte og erstattet med mediekåte og pengegriske horer. Alt er eskalert, og da er det ikke rart om supporterne krever mer. Det er ikke lenger noen grunner til ukritisk støtte til klubben uansett hva den gjør. Sånn er det. Poenget nå er bare det ikke hjelper noe å klage etter en kamp. Det tjener intet. Martin og co bør få fred nok til å gjøre en best mulig jobb akkurat nå. Slik at vi kan få se om det virkelig er noe Vålerenga anno 2009 har å by på.

Og så er det noe med det gamle postulatet om at trenere bør få tid på seg. Det virker som om det er nesten glemt. At i moderne fotball så handler det om nå, nå, nå. For mitt vedkommende kjennes det mer ut som at hyppige bytter av lederskap gjør at vi tar to skritt tilbake og et fram. Da er det kanskje ikke så rart at vi har gått fra gull og nedover tabellen per sesong? Mens vi med den lengstsittende treneren gikk fra nesten nedrykk via sølv til gull. Kanskje Martin skal få litt tid, eller handler det rett og slett om at folk ikke liker fyren?

Så til slutt var det klubben og Martin selv da. For vi kan ikke se at de takler dette spesielt godt. Dermed bidrar man helt strålende til å simulere krisen. Kanskje slik at det blir en krise raskere enn den hadde trengt? Når spillerne ytrer mistillit i media uka før sesongstart og når Martin i VG sier at kritikken etter kampen er krisemaksimering bidrar man ikke til å dempe kritikken.

At fotballspillere kunne være så uproffe er kanskje ikke så overraskende. De har jo bare fått penger med fotballen, ikke medietrening. Men kanskje kunne de ha tenkt seg om før de dro skittentøyvasken ut i media? Rett før sesongstart? Og kanskje de kunne gi litt mer på banen selv og?

Og Martin, man må ta kritikere seriøst. I alle fall tilsynelatende. Tror de at de blir hørt blir de raskere stille. Sier man at de er på bærtur får de blod på tann. Dessuten hjelper det lite å fokusere på hvordan de tre målene slapp inn, når man ikke vil snakke om at vi ikke skapte sjanser. Det er første bud for å fremstå som et fotball-lag supporterne kan ha tillit til: at man skaper sjanser. Da kan vi i alle fall si at man håper det løsner snart osv.

Jaja, det er i alle fall godt å kjenne at man bryr seg om klubben ennå. At jeg ikke er helt likegyldig til det som skjer. Akkurat nå blir jeg langt mer provosert av hylekoret enn av Martin og klubben. Men med de siste utspillene må jeg bare riste på hodet. Kan man kanskje slutte å bære bensin til bålet? Og heller putte den på tanken?

Vålerenga i dag
Slapp av a!

Legg igjen en kommentar