Dagboka mandag 16. mars 2009

Da er sesongen i gang. Og foreløpig stinker den. La oss evaluere sesongen 2009. I Dagboka. Rosenborg – Vålerenga: 3-0, gitt Rett før kampen fikk jeg endelig litt feeling av at jeg rakk å glede meg til sesongstart. Den satt langt inne. Etter 90 minutter og programforpliktet tap ønsker jeg vel egentlig at serien skulle … Fortsett å lese «Dagboka mandag 16. mars 2009»

Da er sesongen i gang. Og foreløpig stinker den. La oss evaluere sesongen 2009. I Dagboka.

Rosenborg – Vålerenga: 3-0, gitt
Rett før kampen fikk jeg endelig litt feeling av at jeg rakk å glede meg til sesongstart. Den satt langt inne. Etter 90 minutter og programforpliktet tap ønsker jeg vel egentlig at serien skulle ha starta som normalt i april.
Det startet spennende med en ikke helt frisk Andresen på benken. Han valgte å stå over pga tiden siden operasjonen, ifølge VG. Det er jo en fair avgjørelse. Og litt ulikt det han fremsto som i fjor da det var et snev av mer kontrollfrik over han.

I starten fikk vi se et Vålerenga som ikke så ut til å være uten selvtillit. Men fremover kom vi ikke. Da Ivers brant straffen gliste jeg i bukkeskjegget (bæ!), men det varte ikke lenge nok. Rett før pause sprakk det, og deretter gikk det bare utforbakke til 3-0.

RBK er gullfavoritter og det er god grunn til det. Sånn sett ikke overraskende tross alt at vi taper. Men det er virkelig ikke bra at det nesten 87 minutter før Vålerenga har en ekte sjanse og skudd på mål. Ei heller var det spesielt taktisk vellykket at bartenes beste, Sapara, får lov til å operere nesten fritt på vår banehalvdel. Vålerengas midtbane hadde nesten ingen kontroll på han. Diskusjonen om Perkins og om det var en, to, eller ingen keepertabber i dag er nesten uinteressant all den tid han sto ok ellers og Vålerenga allikevel ikke skaper sjanser.

Vi må lete med lys og lykte etter noe positivt. Det vi kan si med godviljen var at:

Det var da endelig godt trenerteamet faktisk prøvde å gjøre noe med noen sentrale bytter 66 minutter ut i kampen.
Leigh hadde noen fine innlegg og jobba hardt.
Bojan skjøt på mål.
Men det virker ikke som Martin ser det helt sånn.

– Jeg føler at de hadde litt flyt. De var hakket bedre enn oss, men noen 0-3-kamp var det ikke, sier Martin til VG Nett. Og videre: – Vi får bare ta med oss prestasjonen vi gjør, og den var ikke så ille.

Tja. Må nok si meg litt uenig med deg der, Martin. Det var en 0-3 kamp, og prestasjonen vår var totalt sett ille. Kanskje faktisk ikke sååååå ille defensivt, (utrolig nok) men fremover og taktisk var det ikke bra.

Denne Dagboka starter ikke noen syndebukkjakt eller hylekor om Andresen sin avgang. Skulle Martin ryki skulle det vært etter sesongen i fjor. Nå har han tillit, og da må han få litt tid på seg. Og drive med jakt etter syndebukker på banen overlater vi til forumheltene. Vi har spilt 90 minutter tippeligafotball i 2009 mot en av seriens favoritter på deres hjemmebane. Vi sprakk som en dong, get over it. Jeg orker ikke la dette ødelegge sesongen min på dens første dag.

Men det er litt ubehagelig å kjenne et snev av likegyldighet over dette. Forhåpentligvis ikke noe som bare vedvarer til noe skjer. Vålerenga skal allerede neste helg få vise om vi har noe å by på. Skaper vi like lite sjanser mot en bånnkandidat….
DA har vi virkelig noe å bekymre oss for.
På tampen tar vi med oss at det er en tragedie at fotballen starter så tidlig at vi må se kamper på sånne matter. Det er bare rett og slett et utslag av grådighetskulturen hos NTF, NFF og klubbene. Flere kamper, flere klubber, mer fotball, mer penger. Uten at man innser hvordan man sakte kjenner urinen renne nedover leggen mens tilskuerne blir mer likegyldige til hele sirkuset.

Mens TV2 mener det var 10-0 i sjanser. Til RBK altså. Den er drøy assa. Bojan skjøt på mål, han!
Og en ting til: han med tromma hos ”Kjernen” (jippi!) en feit skjøge.
Da tror jeg vi har gulpa opp det meste.

Jepsen til Stabæk?
NRK hevder det. Jønsson sier han er titter etter venstreback, «og Jepsen har en fin venstrefot», sier han.
Vålerenga har nettopp henta en ny back i Fuenmayor, men direktør Haakonsen vil ikke kommentere, og Jepsen sier dette er nytt for han, men «jeg er veldig glad i å være i Vålerenga».
Hørtes ikke ut som en avgangserklæring det. Jepsen blør for klubben, selv om hans offensive gener av og til gjør det litt spennende defensivt. Og er det ikke noe rart med det, dersom vi avgir en back til et lag som nettopp knuste oss i supercupen, er i motsetning til oss gullfavoritt og ikke minst: lykkes med nesten alle sine spillerkjøp. Hvis de er interessert i Jepsen kan man lure på om Vålerenga burde beholde han. For å si det sånn.

Vålerenga i dag
Ikke gidd a. Orker ikke høre på deg syte.
Mer viktig: Stjernen vs Vålerenga Hockey, der nede kl 1830.

Legg igjen en kommentar