Dagboka onsdag 11.mars 2009

Vålerenga er livet for Vålerenga. Aftenposten redder dagen. Og Dagboka er ute til lunsj. Firer-banden Aftenposten, Dagbla’, Dagsavisen og VG er en traust liten gjeng av forståsegpåere som er så kloke at de hever seg over noe så simpelt som lokal klubbtilhørighet. Avisene er fra Oslo, men representerer Norge. De har større saker å ta … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 11.mars 2009»

Vålerenga er livet for Vålerenga. Aftenposten redder dagen. Og Dagboka er ute til lunsj.

Firer-banden
Aftenposten, Dagbla’, Dagsavisen og VG er en traust liten gjeng av forståsegpåere som er så kloke at de hever seg over noe så simpelt som lokal klubbtilhørighet. Avisene er fra Oslo, men representerer Norge. De har større saker å ta seg av enn Oslo-fotballen, og det er ett fett for oss, det skrives jo så mye møl uansett. Men det som er irriterende er at så snart de værer en aldri så liten skandale eller en sak som stinker dårlig nok til å kunne bederves enda mer, da kommer de løpende på sekundet. Og de er raskt på pletten når noe er for godt til å være sant, mens den hverdagslige hverdagen er for grå og altfor nær virkeligheten til å gjøre seg fortjent til spalteplass. Den siste uka har vært bra for Vålerenga i så måte, endelig litt fokus. Ikke på fotballspillet, det er jo uvesentlig for sportsjournalistene, men først var det tilhengerskaren vår som knurra mot veldedighet og deretter en forsagt spillergruppe som endelig knurra mot sjefen sin, Eller var det motsatt? Sånt fenger. Lett fordøyelig dritt smaker bedre enn tung kampanalyse. For det er fotball vi snakker om, ikke sant?
Jeg springer litt: Anne Kath er singel igjen. Og nå fyrer hun løs på eksen i showet sitt, skrev tabloidavisene om den saken, og siterte jævelskapet en hevnende Anne Kath lirer av seg mot eks-typen. At replikkene hennes er nøyaktig de samme som i høst, lenge før bruddet, er ikke nøye, sannheten er ikke sann nok når den er kjedelig. Eller hva med debuten til snakkemannen som fant det for godt å komme ut av skapet samtidig som han entra scenen? Flittige avislesere leter med lys og lykte etter en omtale av selve forestillingen. Finnes ikke. Og vi sitter igjen med inntrykket av at dette var et homofilt vekkelsesmøte, niks mer.

Sånn. Da er dagen i gang. Vrenge seg ut på noe, strekke seg og subbe et skritt videre mot meningen og lyset. Lese avis og skrive Dagbok. Skrive at Dagsavisen skriver. Si at noen har sagt. Se hva ingen andre så.

Dagsavisens Tor Kise Karlsen har funnet på at Vålerenga vakler. – Det skyldes både turbulens utenfor banen og et lite tilfredsstillende spill på den, skriver han, og etter et par spalter bla-bla tipper han Vålerenga på en fet niendeplass. – Vi bygger kanskje tipset i større grad på det vi så i fjor, og det vi har sett så langt denne sesongen, sier vise Kise.

Har han sett så veldig langt denne sesongen? Til resultatlistene kanskje, men ikke så langt som til Tyrkia eller Spania. Og om han tilfeldigvis skulle ha fått med seg at Vålerenga har vist veldig mye bra i oppkjøringa, så var forestillinga i Fornebuhallen så nedslående at selv en seier over Tromsø, spåkonenes nye kjæledegge og kommende seriemestre, ikke gjelds. På samme måten som Vålerenga ble slaktoffer i Cupfinalen etter grusinga 2-6 på Nadderud uka før, blir vi nå plassert på en oppløftende niendeplass på grunn av 88 minutters fadese mot Stabæk i en kamp som faktisk ikke betyr noe som helst. Jeg sier oppløftende, ikke bare fordi det er ett hakk opp fra i fjor, men fordi vi i forhold til folketallet faktisk er enda bedre. Hadde du glemt befolkningseksplosjonen i tippeligaen, kanskje?

Alle spår Tippeliga. Alle mener nesten det samme, og derfor må alle være forskjellige for å bli trodd. Greia til Dagsavisen er innlysende: Avisen er nummer fire blant fire. Fire ganger fire er seksten. Seksten lag i Tippeligaen. Altså et omen. Seksten lag delt på fire blekker er fire. Eureka! Firer-grupper er tingen. Den bakre fireren gir vi blaffen i , det er en gjeng med tapere. Firerbanden vår er : Vålerenga, Molde, Sandefjord og Strømsgodset. Lav middelklasse med andre ord, omtrent det samme som vi kan si om innsikt og spådomsevner til Dagsavisens mann i dag.

Telepati eller voodoo?
Jeg ser på klokka.Den er 10 blank. Får folket Dagboka til lunsj? Er det noe nytt der ute? Noen Vålerengarelaterte godbiter som kan skamtygges ? Jeg sveiper uinspirert over verdens spindelvev en siste gang. Og der, nesten som om hun har blitt trigga av mine onde tanker, skjønner tanta i firerbanden at hun må skjerpe seg. Aftenposten stiller med et rykende ferskt og strålende portrett av Svenna. Les og nyt! Vålerenga er livet for Vålerenga. Enga i senga. Takk Aftenpost! Du redda dagen vår. Det blir dagbok til lunsj takket være deg og voodooinspirert tankeoverføring fra et idefattig VPN-hue.

Back to Bussiness
På grunn av årstida er det ikke satt opp treetasjers buss til Trondheim. Men dobbeltdekker’n går søndag klokka ni og returnerer så fort vi har banka trøndere. Lørdag klokka ti starter bussen for dem som orker en natt i Trondheim og som har bestilt seng sjøl. Sving innom sjappa og kjøp billett til buss og kamp før det er for seint.

Avspark søndag. Du er vel forberedt? Sånn at du blir hørt når du breier deg med fotballfaglig innsikt i hissig diskusjon over et par øl. Har du snøring på forskjellen mellom soneforsvar og soneorientert forsvar når du snøvler fram meningene dine over diamantformasjonen av tomme ølglass på stampøbben? Les og lær. VPNs fotballskole på nett fortsetter et annet sted på VPN-sidene.

Legg igjen en kommentar