Dagboka tirsdag 10. mars 2009

Ibsen og Steinbeck inspirerer oss i dag, og vi innser at en sak ofte har to sider. Det gjelder ikke bare Dr Jekyll eller Mr Hyde. Og vi har fått igjen trua på Norsk Toppfotball som på sin side har fått igjen trua på TV, men den nye bortedrakta har vi ingen tru på. Ord … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 10. mars 2009»

Ibsen og Steinbeck inspirerer oss i dag, og vi innser at en sak ofte har to sider. Det gjelder ikke bare Dr Jekyll eller Mr Hyde. Og vi har fått igjen trua på Norsk Toppfotball som på sin side har fått igjen trua på TV, men den nye bortedrakta har vi ingen tru på.

Ord for dagen

Men stundom gnistret hans øyne stygt,
helst mot urolig vær,
og da mente folk, at han var forrykt,
og da var det få, som uten frykt
kom Martin Andresen nær.

Vår misnøyes vinter
Flere nettsteder skriver om en ulmende misnøye med Martin Andresen, om spillermøter og mistillit. Vi nevner i fleng: NRK, Norske Fans, Fotballmagasinet, VG og Aftenposten. Samtidig som Daniel Fredheim Holm overfor NRK bekrefter ”spillermisnøye med spillende manager Martin Andresen”, uten å kommentere hvor stor misnøyen er, sier sportsdirektør Truls Haagensen på klubbsidene at ”Martin har full tillit”.
Det var på et møte fredag at spillerne tok et oppgjør med sjefens lederstil, og klubbledelsen syns det er fint spillerne tør å si i fra. Utover det ønsker alle å holde denne saken internt i klubben.

Alt virker egentlig ryddig, bortsett fra at vi ikke kjenner detaljer, og bortsett fra en svært vesentlig ting: Dette skulle Vålerenga ødelagt juleferien sin med, ikke den siste uka før sesongstart. Det har vært tid nok, og oppgjøret – stort eller lite – var til slutt nødt til å komme utafor kammerset. Hvem vet om det ikke var den nytilsatte sportsdirektøren som fant ut at klubben ikke lenger kunne leve med rykter og fordekt surmuling, og at det derfor var nødvendig å åpne luka og slippe inn frisk luft selv om tidspunktet er fordømt ubeleilig. Les hele saken på vif-fotball , den er i hvert fall noenlunde avklarende. Vi venter spent på konkrete løsninger, men først og fremst forventer vi at kampen i Trondheim får mer fokus de nærmeste dagene enn denne forsinka personkonflikten.

Vi måker møkka til side og glir inn i tvangsnynning av velkjente strofer …ja, det er Vål’enga… ja, det er Vål’enga… Vål’enggutt hei, Vål’enggutt hei, Vål’enggutt, hei hei hei!

Er håpet lyseblått?
Et rufsete Vålerenga reiser til Lerkendal for å få bank i sesongpremieren. Vi står på tribunen og lider. Lidelsen blir ikke mindre av å se på den sykt stygge, lyseblå pysjen i to ganger førtifem pluss tilleggstid. Vær så snill, Vålerenga! Greit nok at dere oppfattet det slik at bortedrakter skulle være helt borte vekk, men det er fremdeles et flertall bortebaner som tåler vakkert kongeblått. Himmelblå er såpesuksess på TV og innpakningspapir for fotballspillere i Coventry og Malmø. Hvor blei det av den hvite bortedrakta? Den utspedde blåfargen i drakta er et historieløst valg.
Stilig eller ikke, det er spillerne inni draktene og samhandlingen mellom dem som avgjør fotballkamper, ikke antrekket. Den kontinuerlige spillestildebatten blusser opp i full flamme i ny og ne, og da er det greit å ha peil før en legger hele sin spinkle fotballfaglige tyngde inn i diskusjonen. VPN hjelper deg. I dag klargjør Dag Riisnæs mye i intervjuet om Hvordan fotball skal vinnes, seinere denne uka snakker vi med Andreas Morisbak. Følg med, følg med. Bli oppdatert før seriestart.

TV2 hjelper deg
Fredag 5. desember i fjor skrev Dagboka at Norsk Toppfotball skyter seg selv i foten. Det dreide seg om den nye medieavtalen og de ”fantastiske mulighetene” med digital-fotball på eksklusive pc-sendinger . Den gangen var det relativt få reaksjoner ute blant folk flest, men VPN spådde at det store rabalderet ville komme når Tippeligaen var i gang og problemene sto i kø på datarommet. Norsk Toppfotball var derimot ikke i tvil om at framtida lå i Laptopen og fortida på TV-skjermen. Hør hvor begeistret administrerende direktør Niels Røine var den første uka i advent i fjor:
– For toppklubbene og fotballen er det en uttalt målsetting at vi skal tilby publikum en bredest mulig fotballopplevelse. Nå har vi fått på plass en avtale som sikrer at de ulike aktørene kan utvikle gode fotballsendinger på de plattformene de behersker best, kombinert med økte inntekter for fotballen. Det er vi svært fornøyd med.

VPN var misfornøyd og gikk inn i vinterdvalen med et ørlite håp om at noen tok til fornuft. Kunne TV2 sporten for eksempel komme på banen igjen? Sportssjef Bjørn Taalelsen i TV2 var pessimistisk, men bekreftet overfor VPN at TV2 sto klar til å overta på kort varsel når det skar seg for VG/Lyse & Co etter seriestart.

Nå har det heldigvis skjært seg. TV2 sender – som i fjor – de kommende to årene. Betal-TV, la gå, men vi som bare må ha det, får det der vi vil ha det: På flatskjermen i stua.

Også Norsk Toppfotball er svært tilfreds. Niels Røine tok en kjapp drosjesving og har nå stikk motsatt mening i gryende vårlys enn han hadde i vintermørket før jul:

– Vi har hatt tett dialog med de ulike aktørene, og har fanget opp behov som vi fant ut kunne kombineres, slik at alle kommer bedre ut. Dette gir også publikum totalt sett et bedre tilbud, så her snakker vi om en avtale som er gunstig for absolutt alle.

En vakker dag skal også vi lære å motsi oss selv uten at vi tror noen legger merke til det, men det viktigte i denne saken er ikke å pirke på talemåtene til Niels Røine, men å registrere at han og andre har tatt til fornuft.

Vålerenga i morgen
Det begynner å minke, men fremdeles er det drøyt firehundre billetter igjen til Kick Off på Rockefeller i morgen klokka 19.

Legg igjen en kommentar