Forventninger før seriestart – 1

Ventetida er snart over, men hva venter vi oss? Uinteressant, mener fatalistiske gamle, grinebitere i VPN. Det som skjer vil skje. Derimot er vi interessert i hva folk i gamle dager trodde ville skje før det virkelig skjedde. Året er 1965. Per Ivar Moe hadde tatt mesterskapet hjem til Bislett. Ville Vålerengen gjøre det samme? … Fortsett å lese «Forventninger før seriestart – 1»

Ventetida er snart over, men hva venter vi oss? Uinteressant, mener fatalistiske gamle, grinebitere i VPN. Det som skjer vil skje. Derimot er vi interessert i hva folk i gamle dager trodde ville skje før det virkelig skjedde. Året er 1965. Per Ivar Moe hadde tatt mesterskapet hjem til Bislett. Ville Vålerengen gjøre det samme?

For fireogførti år siden hentet Bohemene det første seriemesterskapet hjem til Vålerenga. Etter opprykket fra trikkeserien Østland/Nordre seks år tidligere, hadde gå-fotballen sakte og sikkert utviklet seg til slentrefotball, men med uforutsigbare tilbakefall til ståfotballens gleder og sorger. Det var Norges desidert beste lag i perioder, men periodene var dessverre så altfor korte. I 1965 derimot, sto Bohemlaget løpet ut. Året før hadde endt med en vanlig, skuffende middelhavs-plassering i serien, men vi hadde nok slått Rosenborg i semifinalen på Lerkendal, om ikke bohem-beina hadde vært så dønn slitne etter den heroiske kampen mot Everton på Goodison Park et par dager tidligere. Var vinden i ferd med å snu? Skulle det snart bli vår tur? VPN har snakket med en av de tre store fra bohemtida, Terje Hellerud.

Hvordan forventninger hadde dere før seriestarten i 1965? Var Vålerenga favoritter, outsider eller nederlagsdømt?

– Vi hadde egentlig ingen forventninger før sesongstart, de kom etterhvert som vi vant kamper. Noe mesterskap trudde vi vel ikke på før etter sommeren.

– Men laget vårt var godt nok til å vinne , det visste vi. Hadde vi konsentrert oss mere om fotball hadde vi garantert vinni flere mesterskap på den tida. Men vi dreiv med så mye annet, hockey, håndball , ja bandy også. Blant folk flest var vi vel heller ikke favoritter på forhånd, men det var Vålerenga folk elska. Vi var jo jævla gode!

Og da er det lett å glemme hvor jævla dårlige dere var innimellom!

– Ja, men vi hadde det gøy da òg. Et tap var da ikke all verden, det fins verre ting i verden enn å tape fotballkamper! Nei, det tok vi med et smil. Det er ingen som vinner noe i idretten om dem ikke smiler. Humør må til!

Hvem vinner Tippeligaen i år og hvorfor?

– Tror faktisk litt på Viking i år, men kan ikke si hvorfor, alt blir jo mest gjetting, jeg har ikke sett en eneste treningskamp i vinter. Men Røsler har til gode å bevise noe som trener, det er liksom nå eller aldri.

Og hva med Vålerenga?

– Vi har et lag som er godt nok til å vinne i år. Det har Rosenborg også, men ikke Stabæk, men jeg gjentar: Bare gjetting. Om Vålerenga spiller som i cupfinalen i fjor er det ingen tvil, da vinner vi hele greia.

Til slutt, Terje, noen kommentarer om trening, spillestil, spillere og alt mulig?

– Best ikke å si for mye, så slepper jeg å ha så mye å svare for når høsten kommer!

Vi hører smilet hans gjennom en støyende hands-free mobil i ettermiddagsrushet, og takker for praten, selv om den gamle helten og seriemesteren var helt på jordet med det derre om Viking … !

Legg igjen en kommentar