Dagboka mandag 16. februar 2008

Et Vålerenga i scoringshumør, og det er uten Moa som er på vei tilbake. (men vi slipper inn noen mål og da). Nigerianere, nettmillioner og mimring. Dagboka mandag. Moa i gang igjen Skal vi tro klubbens sider er Moa i full fart igjen, noe du kan bevitne gjennom VIF-TV på klubbens sider. Det er godt … Fortsett å lese «Dagboka mandag 16. februar 2008»

Et Vålerenga i scoringshumør, og det er uten Moa som er på vei tilbake. (men vi slipper inn noen mål og da). Nigerianere, nettmillioner og mimring. Dagboka mandag.

Moa i gang igjen
Skal vi tro klubbens sider er Moa i full fart igjen, noe du kan bevitne gjennom VIF-TV på klubbens sider. Det er godt at mannen er tilbake, og det skal mer enn hysterisk spennende å se hvordan han gjør det i den vanskelige andresesongen. Den som er lik som å lede en kamp 2-0. Det er jo direkte farlig.
Jeg håper Moa er like kjølig som han virker som. Da fikser han dette fint.

Og vi scorer i kamper
Selv uten Moa har ballen trillet i mål for Vålerenga i vintersesongen 2009. To mot Skeid, to mot Aalborg, en mot makedonerne og tre mot Nasaf.
Av disse har Bengt Sæternes satt inn fire og han skaffet straffen mot makedonerne. Han virker rett og slett å være i form. Om du sjekker høydepunktene på klubbens sider fra den siste kampen får du se Bengt være på hugget.

Så er det bare treningskamper da. Og sesongen kan bli helt annerledes. Men om Bengt er i såpass form, hva gjør Martin og co med spissparet? Blir det Bengt og Moa i stedet for Daniel og Moa? Eller vil man la cupfinalevinnerne kjøre løpet? Eller blir det tre spisser? Eller…?

Med det har du fått dagens lunsjdiskusjon servert. Såfremt du spiser lunch med oppegående nok folk til at du kan føre den debatten.

Flere svar følger på fredag, da møter gutta FC Lyn. I en kamp som regnes som et viktig derby der vest dersom de slår oss og som ubetydelig dersom de skulle tape. Jeg håper bare resultatet gir det beste mulige grunnlaget for at vi vinner når det teller. Skikkelig kravstor, mao.

– Til den kampen kommer vi til å stille med toppet mannskap, sier Lyns sportssjef Walstad på Lyns sider. Klabert det – det er jo en viktig kamp.

Fire nigerianere
Hos Lyn? Nei, på prøve hos oss. Tre 18-åringer og en 19-åring. De er selvfølgelig lovende og det er jo selvfølgelig spennende. Men det eneste vi setter som virkelig viktig nå er at klubben behandler disse unge mennene med respekt og profesjonalitet. Og at ingen gjør noe straffbart. Eller tar en ”Lynkjapp Morgan”.
Å fy, det var en ekkel tanke. Ikke la hodet ditt gå dit mitt gikk nå. Stryk lunsjdiskusjonen, jeg dropper mat idag.

En kule varmt
Nettkrigen om digimillionene tilspisser seg. Folk har prøvd å jukse, både for å gi kunstige tall til klubben ”sin”, men også ved å gi ulovlige tall til motstanderklubber for at de skal diskes i konkurransen. For VPNs vedkommende presiserer vi at Klanens og VPNs samarbeid om forumsidene med klubben er fullstendig frivillig og helt etter reglene som finnes. Og vi også ber alle som måtte ha andre kreative løsninger om å innse at de er løse kanoner på dekk som kan skade klubben, ikke hjelpe. Du kan jo lese VIF-web-red(!) Wangsteins kommentar i forumet i sakens anledning.
Og så lurer vi litt på om NTF føler at de har begitt seg ut på et område som er utenfor deres kompetanse. Den så de vel ikke komme…

Sjappa melder!

– Billetter er i salg til kick-off på 11.mars. 1000 billetter. 200 spenn. Og en del underholdning, gitt.
– 30 plasser igjen på flyet til Trondheim
– Og supporterdrakta er i salg  ja. ”Ekte” drakter kommer om tre måneder og vil koste ikke mindre enn 1000 spenn. Kremt. 990 hadde i alle fall sett bedre ut.

Hva med alt dette?
Å dæven, vi har litt å nevne.
– Martin møter Klanen, men ikke pressen, på Bohemen torsdag. Husk det.
– Vifstadion.no har ny layout. Smakfullt. Men hva med en ny sak også? Hilsen oss som er i glasshuset.
– Til slutt tar vi med denne teksten fra damene:
«I disse tider er det tryggere å satse på Vålerengas damer enn på børsen. Nå finnes det en gyllen anledning til å støtte damer A-laget til Vålerenga, gjennom en verdiaksje.

Verdiaksjen – som er pålydende 1000 kroner – kan faktisk rammes inn og henges på veggen som et synlig bevis på at du støtter jentene og damene i klubben. Inntektene fra aksjekjøpet er av stor verdi og forventet utbytte er et styrket tilbud for jentene i nærmiljøet og i klubben. Liste over bidragsytere vil bli offentliggjort internt og på nett.

Hvis dette er noe for deg, for din bedrift eller noen du kjenner – ta kontakt med nestleder i Vålerengas damestyre, Anne Mette Ødegård – amo@fafo.no. Da får du all informasjon du trenger.»

Vålerenga i dag
Finnes på sitt vakreste i VG i dag. Oddleiv mimrer om da Gunder kom til Vålerenga og tok gullet i 83. Oddleiv peker på utsagna fra de gamle bohemgutta som ikke ville akseptert Gunders systemer og styring da de spilte. Men det var nye tider og selv om det kosta kroner ble det gull. Og det er akkurat det som er viktigst, (så lenge man ikke konker da!). Sånn var det i 2005 også. Alle de dårlige taperne sutra om at Vålerenga ikke spilte noe bra. Neida, kanskje ikke. Men vi var best. Og det holder en million mil for meg og alle de glade Vålerenga-ansiktene jeg så den kvelden.

Alle dere som snakker om underholdning og gladfotball kan bare skyve det. For nå er det enda mer moderne tider, og det er resultatene som teller. Drillo fikser Norge til VM, og Martin fikser gullet til Vålerenga. Og jeg driter i stilkarakterene eller om alle i Norge eller verden hater oss. Topp-fotball handler om å være best, ikke om ha de fineste strikkene i håret. Takk til VG for en god mimrestund.

Legg igjen en kommentar