Hvem klikker det for?

I dag presenters de nye tallene fra TNS Gallup og den siste uka har vi fått vite at det lar seg gjøre å blåse opp disse tallene. For de fleste av oss synes vi ikke det er greit med juks og kunstige resultater, år med kjærlighet til idrett har lært oss at premissene skal være … Fortsett å lese «Hvem klikker det for?»

I dag presenters de nye tallene fra TNS Gallup og den siste uka har vi fått vite at det lar seg gjøre å blåse opp disse tallene. For de fleste av oss synes vi ikke det er greit med juks og kunstige resultater, år med kjærlighet til idrett har lært oss at premissene skal være så like som mulig for alle deltakerne og enhver form for brudd på reglene lukter balle.

For tellingene av nettrafikk har fotballklubbene, gjennom NTF, blitt enige om ett sett regler å forholde seg til. Ett regelsett RBK ignorerer glatt når konkurrenter finner en åpning i regelverket RBK ikke evner å benytte seg av. Heldal og Wolden skulle nok svært gjerne fått redaktøransvaret, og nettrafikken til RBKweb sitt forum, men det er tydelig at RBKweb er der for seg sjøl. Ikke for klubben. Derfor angriper Heldal Vålerenga for deres samarbeid med Klanen og VPN.no rundt deres fora.

Tidligere denne uka understreket Heldal at det nettopp er bruken av allerede etablerte nettsider som er diskusjonen. Selv benyttet han fem av seks avsnitt i sin ukentlige artikkel på meningsløse utfall mot VPN og Vålerenga og bare ett eneste avsnitt på det han selv definerer som selve diskusjonen. Og det er ikke engang det mest velskrevne avsnittet. Greit, Heldal kan sutre så mye han vil om at reglene er feil, siden RBKweb ikke vil overlate redaktøransvaret for forumet til Wolden.

Men en styggere side av saken er den som går på supporternes selvtekt i forhold til kunstig å blåse opp tallene for klubbens nettrafikk. Hvorfor klarer ikke tospannet å ta avstand fra det fiskeriet overivrige supportere etablerte? Hvorfor vil de ikke diskutere denne problemstillingen?

Rett skal være rett, Heldal sa i et innlegg på et debattforum at han synes en slik manipulasjon er skikkelig teit. Han mener det sikkert også. Men hvor er den krystallklare uttalen om at han ikke vil være med på slikt rekespill? I sin verden har ikke Heldal behov for dette da det ikke angår ham hva utenforstående driver med.

I beste fall er dette naivt. Om en av RBKs fotballspillere blir tatt for bruk av anabole steroider for å blåse opp egne resultater, kan ikke RBK velge ikke å bry seg om dette fordi dopet ikke ble levert og laget av RBK! Så enkel er denne saken.

Det går rykter om at flere klubbers supportere har laget slike fiskesider i en misforstått hjelpeaksjon for klubben. Også i Vålerengas leir skal det eksistere en slik side. Dersom dette er tilfelle, lover VPN å slå like hardt ned på den siden som vi gjør på RBKs fiskeside. Vi forventer også at Graff er nådeløs i sitt tilsvar på et slikt påfunn. På Oslos østkant driver vi nok med mye rart og rettferdig idrett er en av disse tingene. VPN tar derfor imot tips om fiskesider med takk, slik at vi kan trekke trollet frem i lyset. Ikke sørge for at det alltid er et dunkelt mørke for å unngå at gullkalven sprekker.

For å avslutte dette tennisspillet av en meningsutveksling, vet Heldal akkurat hva han må gjøre. I sin ukentlige kommentar trenger han bare å mene, sterkt og inderlig, at han er motstander av at enkelte tilhengere av RBK lager egne små fiskebruk. Vi forstår at han dessverre ikke kommer til å gjøre dette etter å ha konstatert at ”krangelen om unike brukere og sidevisninger gir oss begge flere treff og sidevisninger”.

Er Heldal virkelig så hekta på å få masse sidevisninger at han nekter å ta avstand fra juks i idretten? Dette er mildt sagt et uhyggelig trekk fra en klubb vi tidligere har kjent som både rederlig og erkenorsk.

Med et gjesp registrer vi at Heldal føyer seg inn i rekken av personer som furter over anonyme dagbøker og artikler. For det første er de ikke anonyme, de er usignerte. Det er også fullt mulig å få vite hvem vi er ved å titte på siden ”om oss”. Men vi er ikke opptatt av fokus på hver enkelt. Vi er ikke opptatt av å ha størst mulig bilde av oss selv på sidene hvor vi ser ut som alvorlige, dømmende menn. For oss er det viktigst å levere et kvalitetsprodukt, ofte hvor flere har bidratt. Hva som gjøres andre steder bryr oss midt på ryggen.

Men når vi først snakker om oss selv er det på sin plass å tilbakevise påstanden om at vi er en spenstig gjeng med små lunter på dynamittkubbene. Vi fyres av elektrisk og har derfor ikke lunter over hodet. Spenningen vi går av på, er stusselige 9V og som kjent kommer statisk elektrisitet lett opp i 10000V. Er det rart vi flyr i taket når noksagter subber over teppet vårt?

Og dynamittkubbene er så digre at våre kvinner stadig får kjevelås når de skal gape over dem.

Du har’n, pass på at du får klikka dine, Heldal.


Legg igjen en kommentar