Dagboka mandag 22. desember 2008

Vi jubler for spillerne våre. Vi avventer Raymonds kurs. Og vi konstaterer at Erling Fossen er Oslos største fake. Dagboka er nesten jul. Det beste med fotballspillere Moa, Fellah, Toro og Troy var på besøk hos kreftsyke barn og ungdommer på Radiumhospitalet fredag. Gaver ble overrakt og kidsa fikk forhåpentligvis en bedre dag. – Dette … Fortsett å lese «Dagboka mandag 22. desember 2008»

Vi jubler for spillerne våre. Vi avventer Raymonds kurs. Og vi konstaterer at Erling Fossen er Oslos største fake. Dagboka er nesten jul.

Det beste med fotballspillere
Moa, Fellah, Toro og Troy var på besøk hos kreftsyke barn og ungdommer på Radiumhospitalet fredag.
Gaver ble overrakt og kidsa fikk forhåpentligvis en bedre dag.

– Dette er vi veldig takknemlige for. Vålerengas gavmildhet betyr mye. Julen er en ekstra tøff tid for mange av pasientene som ikke kan ha sine nærmeste rundt seg hele tiden, sier klinikksjef Sigbjørn Smeland til klubbens sider.

Spot on. Det er ikke noen ting dere kan gjøre bedre enn å stille på sånne ting, gutta. Takk til sponsorer som sørget for at de hadde med seg gaver til avdelingen. Jeg er stolt av dere, rett og slett.

Raymond
Lederen av Vålerengas sportslige utvalg er høyaktuell kandidat til partisekretærstillingen i Ap. Om så skjer, hva med det han har tid til å gjøre i Vålerenga da? For denne skribentens vedkommende har Johansen gjort en god jobb (fortsatt) med de som har blitt hentet til klubben, samt at han i seg selv gir god profilering til klubben vår.

Da er det verre med nestemann:

Oslos største fake
Erling Fossen har fått vist seg fram igjen. Ved å disse motstandsgutta som oppskrytte og verre har han hisset på seg det som finnes av historikere m.m. Dagboka skal ikke melde seg på med den vinklingen, Fossen har driti seg ut nok og blir drevet fra skanse til skanse på den delen av saken.
Vi har derimot en mer Vålerenga-relatert vinkling på vårt syn. Nemlig vår korte historie med Vålerenga-supporteren Fossen, som rett og slett viser hvordan han ikke er ute og kjemper for rettferdighet og sannhet, men kun for seg og sine saker.

For noen år siden begynte Fossen å skrive i Vålerenga-magasinet. Egentlig er han vel Friggmann, forøvrig. Det som tydeligvis skulle være hysterisk morsomme angrep på våre erkefiender i fotball-Norge, men som var platt og svakt skrevet. Endog kunnskapsløse. Så kjørte Fossen sammen med noen utvalgte vennlige arkitekter på med sin sak om stadion på Oslo S. Fullstendig uten virkelighetsforståelse igjen. Fossen lekte hardcore Vålerenga i en periode, så ble det stille. Røpet av alle som har fulgt klubben på ordentlig i noe mer enn tre måneder. Idag har vi ikke hørt mye fra han i Vålerenga-sammenheng. Håper vi slipper det.

Nå slenger han seg på et annet prosjekt. Som ikke handler om krigen og motstandskampen i det hele tatt. Bare om hvordan han får synliggjort navnet sitt. Vært rabulisten lissom. Gjennomsiktig provokasjon. Som innfødt Oslo-patriot kan jeg ikke si noe annet enn at Oslo ikke trenger deg, Fossen. Og jeg håper Vålerenga ikke på noen måte tror at du kan brukes/profilere klubben vår i noen som helst sammenheng.

Det verste i saken er egentlig at Aftenposten i sine ønsker om å være landets debattsentral faktisk lar Fossen komme til orde i det hele tatt. Men så har jo Aftenposten sin krigshistorie å ta hensyn til. Lurer bare på om de slipper han til for at de nå skal vise at de står for ytringsfrihet, eller fordi de syns at meningene hans er så like de som ble fronta i 40-åra at de bare gjentar seg selv.

Over til neste tabbe
Riktignok på en annen irritasjonsskala, men ærlig talt: ikke så lurt sagt:

– Jeg kjente ikke Martin Andresen, jeg, men han ringte og ba om et møte. Jeg er jo Lyn-gutt, men på den annen side, kulturen rundt Vålerenga er noe helt spesielt. Historien, og ikke minst hva de har fått til for innvandrerungdom i de østlige bydeler av Oslo. Det er imponerende.

Det er Johan Kaggestad som forteller dette til Bygdeposten, (nei, det er ikke vi som tuller med titler da), i sammenheng med et lengre intervju gjort med lokalhelten deres.Og hans ankomst til klubben der øst.

Vel, vel. Måtte han allikevel klare å gjøre en fortsatt god jobb – han har jo fått tillit videre.

Sesongkort må hentes nå!
Sjappa gir klar beskjed:
Vi har passert rundt 1500 som har fornyet sitt sesongkort og det er ikke mange dagene til hentefristen går ut for de som hadde sesongkort i år.
Av tallene som vi nå har viser det seg at det er kun 400 av dere som hadde fast felt i Bendit øvre som har fornyet, så vi vil minne om at samme fristen gjelder for Bendit øvre som ellers. Og til det kjedsommelige: ingen vil motta noe brev i posten om fornying, det er bare og ta turen til Sjappa på Oslo S og fornye. Eneste du trenger er å vite navnet ditt…

Vålerenga i dag
Applauderer spillerne, ler av Fossen og fornyer sesongkort.

Legg igjen en kommentar