Dagboka fredag 19. desember 2008

Nok en dagbok fra San Francisco, heldigvis den siste i denne omgang, men med usedvanlig god hjelp fra hjemlandet ble det faktisk litt kjøtt på beinet denne gangen. Les og nyt. La Manga Det foreløpige kampoppsettet for La Manga neste år er klart. Om det ikke blir endringer ser det sånn ut: 24. februar: Vålerenga … Fortsett å lese «Dagboka fredag 19. desember 2008»

Nok en dagbok fra San Francisco, heldigvis den siste i denne omgang, men med usedvanlig god hjelp fra hjemlandet ble det faktisk litt kjøtt på beinet denne gangen. Les og nyt.

La Manga

Det foreløpige kampoppsettet for La Manga neste år er klart. Om det ikke blir endringer ser det sånn ut:

24. februar: Vålerenga – Rubin Kazan
2. mars: Tromsø – Vålerenga
5. mars: Vålerenga – Sogndal

– Vi er glade for å få russisk motstand i sesongoppkjøringen vår, sier trener Tor Ole Skullerud til vif-fotball.no.
Jada. Slett ikke verst motstand to og en halv uke før sesongstarten. Rubin Kazan er russiske seriemestre i år, men de fleste kjenner vel klubben mest fordi Jørgen Jalland spilte der i tre sesonger. Han hadde uflaks , Jørgen. Stakk av fra Vålerenga rett før gullsesongen 2005, og mista på samme måte et seriemesterskap fordi han forlot den russiske klubben akkurat i grevens tid. Og nå går han etter alt å dømme også glipp av Vålerengas seriegull 2009, VPNs spåkoner har nemlig oppdaget gulloppskriften: Lag som kvitter seg med Jalland blir seriemestre umiddelbart!
Hvordan det går med den mulige overgangen hans til Lyn veit vi ikke, men såpass er sikkert: Jalland får ikke noen mesterskap der i gården. Så spørs det om Jørgen møter gamle lagkamerater på La Manga. Vi verken tror eller håper han gjør det.

I den andre kampen i turneringen møter vi ikke Rune Lange. Vi tror heller ikke Tromsøspillerne møter ham.
Vi møter Sogndal for første gang siden oktober 2004. Vår hjemvendte russiske seriemester (2007), Erik Hagen , vil sikkert ha revansj for målet han ikke skåra mot Sogndølene, den opplagte headinga fra kort hold som hadde holdt til gull i 2004 om den hadde endt i nota der alle så den.

Flere poenger klarer vi ikke å tvære ut av La Manga-oppsettet på nåværende tidspunkt, bortsett fra at denne turneringa er den andre vi vinner i året som kommer. Men vi vinner ikke like lett som i five-a-side turneringa på Beitostølen i januar der Sogndal, Årdal og Valdres ikke hadde mye dem skulle sagt, og seriemester Stabæk enda mindre.

For øvrig merker vi oss at i tillegg til det sportslige vil vi få en kjempeutfordring kommunikasjons-og språkmessig. Russisk, samisk og sognamaol er ikke hverdagskost for bygutter, i tillegg er det sveitsiske linjemenn. Vi har bladd i VPN-arkivet og her kan alle dere som er gira på linjedømming generelt og linjedommerkurs spesielt lese mer om en sak vi hadde i sesongoppkjøringen forrige vinter: Linjedommerkurs

Vålerenga i dag

Det er siste frist for å stemme fram Moa som årets Oslo-borger, Les mer her.
E-post: Send navnet Mohammed «Moa» Abdellaoue til osloborger@aftenposten.no
SMS: Send oslo6 til1905. (1 kr pr. melding)
Frist: Senest i kveld kl. 23.00

Dessuten: Har du husket å orge sesongkort i Sjappa? Dersom du skal beholde plassen din er fristen satt til julaften. Og nei, det blir ikke sendt ut brev om saken i år.

Legg igjen en kommentar