Dagboka onsdag 12. november 2008

Åssen ser en håndball ut? Åffer fikk Jan Fredrik finalebillett? Har noen daua? Spørsmåla hagler denne onsdagen, men kan vi svare? Gratis mussikk får’u affal. Men da må du bruke stemmeretten din! Sesongen er i gang Lyn Oslo har store problemer med å innfri fotballforbundets lisenskrav og faren er overhengende for at klubben kan bli … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 12. november 2008»

Åssen ser en håndball ut? Åffer fikk Jan Fredrik finalebillett? Har noen daua? Spørsmåla hagler denne onsdagen, men kan vi svare? Gratis mussikk får’u affal. Men da må du bruke stemmeretten din!

Sesongen er i gang
Lyn Oslo har store problemer med å innfri fotballforbundets lisenskrav og faren er overhengende for at klubben kan bli flyttet ned i 2. divisjon, skriver Aftenposten her. Vi nøyer oss med å si: Jøss for en flott sesongstart

Klubben i mitt hjerte
Dagbladet har blekka opp en snau halv million som skal fordeles til klubber som får flest stemmer i konkurransen ”Klubben i mitt hjerte”. Stemmelokalet på Dagbladet.no er åpent helt fram til til fredag 21. november klokka 12.
Vålerenga har gått sterkt ut fra start, med RBK på plassen bak. Om trønderne mobiliserer er førsteplassen definitivt innen rekkevidde, skrev Dagbladet på nett for noen dager siden.
Dette dreier seg om klasse 3: Spesialidrettslag med flere enn 100 medlemmer. Vinneren får 50 000 kroner, andreplass gir 25 tusen.

Hvis du er Vål’enga, stem her.

Vi skal vinne igjen. Ikke bare heder og ære, med din hjelp skal Vålerenga få 50 000 blanke kroner i klubbkassa, nær sagt som vanlig de siste årene.

Ellers renner det over av rangeringer nå etter sesongslutt. Vi har ikke giddi å se åssen det gikk med Sofatabellen som Dagbladet innførte for å finne en virkelighet som tok høyde for gale dommeravgjørelser. Men vi har tatt en titt på den nesten like tåpelige Medietabellen 2008Les mer her. Vålerenga kom på femte plass med denne begrunnelsen:

– Forventet mye bråk. Kommer godt ut av det fordi hele klubben har vært lojal mot den nye trenerstrukturen.

Da vet vi det. Og vi synes dette er å sette ting på hodet . Vi spør ikke hva klubben må gjøre for media, vi spør hva media bør gjøre for oss. Hadde vært gøy å se en mediatabell der aviser og TV-kanaler rangeres etter saklighet gjennom 2008-sesongen. Vi setter en knapp eller to på at Dagsavisen og Reidar Sollie kommer høyt opp, men garanterer ikke at vi ikke ombestemmer oss.

Vi er alle kammerater fra Vålenga
-Yo VPN!, sånn starta hilsingen fra Gatas Parlament som i pur glede over seiern søndag har lagt ut ”Vi er alle fra Vålenga” til gratis nedlasting her Som no-bullshit mp3, remix og greier.

– Noen av oss er nemlig så hese i dag at vi nok ikke kommer til å greie å rappe mer på lenge, så hvis dere legger ut en link i dagboka eller noe blir vi dritglade. Men vi er dritglade likkavæl, altså. Aight, yo, word, peace og volla spa, avslutter Aslak I Gatas Parlament.

Sorry at vi ikke fikk ut fingeren før i dag, men det ha’kke vært så lett å lese brev eller skrive setninger etter to dagers feiring og reparasjon. Men bedre seint enn aldri. Får du trøbbel med linken til nedlastinga kan du finne fram til låta på hjemmesidene demses her.

VPN har fått reaksjoner etter kampen søndag, ikke alle er like blide. Neida, ingen som klager på resultatet, men Elie Montanarelli blei fly forbanna da hun så Jan Fredrik Karlsen avbildet i Her og Nå – på samme side som Moa – jublende, med VIF-skjerf rundt halsen:

– Han ble intervjuet på TV2 på vei inn på stadion søndag, hvor han kvalmt entusiastisk proklamerte at han jo er ROSENBORG-SUPPORTER, men det var jo moro å heie på Enga i dag, de hadde jo Klanen, liv på tribunen og det var jo stas liksom…, skriver Elie og fortsetter:

– Hvorfor får han billett og ikke jeg, jeg som har tråkka Ullevål i sol og regn, høygravid, første sted jeg var etter fødsel, pådratt meg lungebetennelse og annet, stått i timer utenfor Sjappa for billetter, meldt meg på alt av konkurranser for å vinne cup-billett, investert i diverse supporterutstyr til meg og resten av familien. Jeg er Enga-supporter – jeg elsker VIF – jeg skulle vært på kamp. Ikke Jan Fredrik og de ALTFOR mange tusen andre som så blodig ufortjent får billetter. Hva skjer – hvorfor er det så umulig å få gjort noe med denne politikken? Jeg forstår at sponsorer etc må få sitt, men ærlig talt: En kollega fikk gratisbilletter med frokost og busstransport – av en venn av en venn som jobbet for et stillasfirma e.l. som rigget til noe i forbindelse med Youngstorget. Jeg finner ikke ord for hva jeg synes om dette.

Vel, VPN synes Elie fant mange ord, men hjelper gjerne til med flere. Det er helt på trynet at sponsorer og firmaer tilgodesees framfor lagenes ivrigste supportere, spesielt når de ansatte i sponsorfirmaene ikke er all verdens interessert i fotball. Vi skjønner at det er riktig av NFF å gi sponsorene noe tilbake, men det er vel snart på tide å bremse opp og tenke seg om når sponsorer gir faen i å hente billetter de har fått eller selger dem på svartebørs. De store gutta kan gjøre hva de vil, de har støtta fotballen med gryn, i motsetning til supporterne som bare har støtta opp med hjertet.

Det var mange ledige seter å se her og der på Ullevål søndag, nesten så vi tror på betydelig tellefeil når tilskuerantallet ble oppgitt til 24800. Vi har også fått snusen i at det var ganske mange uavhenta billetter å få tak i den siste uka før kampen. Her foreslår vi at NFF tar en vesentlig strammere linje overfor sine nødvendige og gavmilde støttespillere:

Sett en knalltidlig frist for henting, før billetter legges ut til klubbene. Dere får oversikt på et tidlig tidspunkt, og et vesentlig større antall billetter kan fordeles til supporterne.

”Jan Fredrik Karlsen ”- tilstander spyr vi av

Liten og rund
Richard Herrman har skrevet om mye, selvsagt også historier om ballspill, sånn som dette fra fortellingen om ”Da ballen ble rund”:

– Livet er en smaksak. Det forklarer så mangt, både av godt og vondt og av stort og smått. Noen liker dem runde og gode. Andre foretrekker den slanke og skarpe typen. Slik var det med fotball også. Det var rene slumpen at ballen ble rund og ikke noe helt annet, både avlang og spiss eller det som verre var – en firkantet ball.

Han fortsetter:

– Det vi kan kalle moderne fotball, med rund ball, begynte som et voldsomt oppgjør mellom dem som mente det skulle spilles bare med bena – og dem som mente at armer og hender var minst like viktige. De som holdt på at man bare skulle bruke bena, ville ha ballen så rund som mulig. De som ville at armene måtte få være med på spillet også, ville heller ha en litt avlang og spiss sak.

Og så er vi endelig framme ved dagens poeng fra forfatteren:

– De som ville holde seg til bena, fikk ord på seg for å være sveklinger og frøkenspillere. De som ville slå om seg med armer og never også, ble kalt både bøller og slaktere.

Det er semifinale i håndball i Runarhallen, avkast klokka 1915. Håndball er ikke tradisjonelt stoff for VPN, og noen truer med å forlate redaksjonen for godt om vi bruker spalteplass på frøken ..eh..bøllesporten. Men hva er regler uten unntak? Når det lukter finale er vi på plass. Mange av oss har aldri sett en håndball. Den skal visst være liten og rund.
Vi ønsker alle medgangssupportere en skikkelig god tur!

Buss til Runarhallen klokka 17 fra Bohemen. Er det ledig plass? Prøv Nina, mobil 91755725.
Les mere på Klanens sider her

Skal alt vi produserer sendes til Europa
Neida, vi tenker ikke på Daniel og Moa, som det forresten er Skeid som har produsert. Vi lar de to energibuntene hvile, men holder oss til energi. Mandag leste vi i VG at vi kommer til å få skyhøye strømutgifter i all framtid. Det er Stein Lier Hansen i NHOs største forening, Norsk Industri , som sier at vi blir lurt til å tro at det er lav fyllingsgrad i reservoarene som øker prisene. Nei, vi sender strømmen til Europa uansett mye eller lite vann.

Og hva har dette med fotball å gjøre? Om vi fryser i hjæl eller går konkurs i løpet av vinteren, betyr vel ikke noe for oss som elsker fotball generelt og Vålerenga spesielt.

Vi sender varme vintertanker til energiselskapene som støtter fotballen og pøser inn milliarder for TV-og mediaavtale. Ser vi like lyst på det når strømkrisa og strømregninga fra Lyse kommer?

Vålerenga i dag
Sportsquiz på Bohemen kl 1815
Bengt og Freddy opereres før lunsj, kommer hjem i ettermiddag

Legg igjen en kommentar