Dagboka fredag 7.november 2008

Det handler om Kongepokalen, det handler om å stikke frem brystkassa og vise at vi er menn. Det er så jævla enkelt: Hvilken fest vi skal ha! Hvilken stemning det skal bli ! Denne helga blir den beste vi har hatt på noen år. Du er invitert, ja du er faktisk hedersgjest. Det ække tvil, … Fortsett å lese «Dagboka fredag 7.november 2008»

Det handler om Kongepokalen, det handler om å stikke frem brystkassa og vise at vi er menn. Det er så jævla enkelt: Hvilken fest vi skal ha! Hvilken stemning det skal bli ! Denne helga blir den beste vi har hatt på noen år. Du er invitert, ja du er faktisk hedersgjest.

Det ække tvil, nå er det kamp igjen, vi skal vinne alt på Ullevaal
Våre 11 utvalgte får en gedigen sjanse til å skrive navna sine inn i Vålerengahistorien med gullskrift. Se i historiebøkene gutta, se hvem som har tatt kongepokalen for Vålerenga tidligere og dere vil se profil etter profil i fotball-Norge. Vinner du noe med Enga, så betyr du noe, ikke bare for deg selv, men for klubben, byen og sjela vår.

Vålerenga har vinnertradisjonene, Stabæk har hatt flyt
Vinnerkultur møter oppkomling med stang inn i to sesonger. Ingebrigt og gutta hans trenger mer enn tur på søndag, cupfinalen er for mannfolk. Det er rim i gresset, det kommer frostrøyk ut av kjeften på deg og du må velge om du vil stå opp eller bli lagt ned. Cupfinalen er en messe for sklitaklinger, for dueller, for 90 minutter med hår på brystet. Primadonnaer og pappagutter vil ta til tårer, vi andre bare tar for oss.

Tøffe Nannskog
Daniel Nannskog sto frem sto frem som fotballoffer i dagsavisene etter seriegullet og fortalte om prisen ved å være berømt. Han mente seg angrepet på byen. Dagen etter sto historien slik ”voldsmannen” og andre hadde opplevd det. Det handla om en sjalu primadonna som ikke håndterte at dama hans fikk oppmerksomhet fra andre menn. Når han satte opp en tøff mine, litt som når han protesterer mot dommeravgjørelser, så fikk han to ørefiker og ett tupp i rumpa.

Stabæks hissigpropp skal etter sigende ha brukt rumpetuppet til å skyte fart bortover gata, før han kasta seg inn i en taxi og vettskremt forsvant i retning Sandvika. Det store spørsmålet før finalen er ikke om det kommer en teskje bløtt når Panzer setter øya i denne lissomtøffingen, men om han rekker ut til taxiholdeplassen uttafor før det synes. Ta med taxipenger Nannskog, cupfinalen er en mannegreie.

Feiringa av seriegullet
Stabæk er kukforlengeren til Ingebrigt. Du må til Nord-Korea for å se noen smykke seg personlig med fellesskapets suksess, slik solkongen Ingebrigt gjorde for to uker siden. Stabæk kronet en sesong med bare stang inn, med seriegull og i avisene virket det som om Ingebrigt hadde tatt gullet aleine. Hele festen i Sandvika handla om livshistorien til den lubne reklamepusheren. Vålerenga har blitt kritisert for Martins mange roller, men Martin klarer i det minste å dele fremgang med de rundt seg. I Stabæk tar Ingebrigt alt aleine og ingen ser ut til å bry seg. Nesten som for å markere at de er for store for den lille bygda de spiller for, så måtte de til Oslo for å spise og feste. Bærum blir for lite, for svenske primadonnaer.

Feiringa av kongepokalen
Kongepokalen skal feires i Oslos gater, på utesteder, på Bohemen, i teltet vårt, naturligvis skal den det, vi hører hjemme her. Vi har ingen andre steder å dra, slik er det bare når du er hovedstadens stolthet.

Det er tid for elektrisitet
Du kjenner det allerede, du tar deg selv i å se for deg matta på Ullevaal, du går rundt og nynner på de gamle cupslagera våre. Du tenker tilbake på Ørnis mål fra fem meters hold mot Odd, du husker Espen Haug kasta seg frem mellom kneskåler og albuer og heada ballen i mål i finalen mot Godset, skuddet i krysset fra Ørni. Alt detta surrer og går på ditt mentale kinolerret. Forskere snakker om at menn bare kan tenke på en ting av gangen, akkurat nå er det herlig. Glem regninger og skrikerunger, glem kjerringa og masete elskerinner, glem naboen og de stygge unga hans. Denne helga er din, bare din. Det er tid for å krone tribuneinnsats og engasjement, det er tid for lønn.

Vi har vært heldige de siste 11 åra, lønningsdagene har kommet tett. Gud skal vite at vi har fortjent det. Kjenn på følelsene dine, kjenn og føl, du kjenner det sjelden som i dagene og timene frem mot sånne dager. Du føler deg nesten elektrisk. Du smiler innbitt og knytter neven til folk du aldri har sett før når du ser Engaskjerfet eller genseren deres. Du veit dem har det på samme måten. Nå er det oss mot dem, vi skal nyte den følelsen. Vi skal stå sammen og juble på søndag.

Legg igjen en kommentar