Dagboka onsdag 5. november 2008

10-årsjubileum, hemmelige tjenester og heimstadlære. Kan du få en bedre novemberonsdag? 50 Finalebilletter Kom deg til Sjappa mellom 10 og halvelleve i morgen. Hver person i køen får utdelt ett lodd, ikke fem selv om han har med seg fem kort. Det er følgelig hipp som happ om du kommer klokka 10 eller niogtjue minutter … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 5. november 2008»

10-årsjubileum, hemmelige tjenester og heimstadlære. Kan du få en bedre novemberonsdag?

50 Finalebilletter

Kom deg til Sjappa mellom 10 og halvelleve i morgen. Hver person i køen får utdelt ett lodd, ikke fem selv om han har med seg fem kort. Det er følgelig hipp som happ om du kommer klokka 10 eller niogtjue minutter seinere. Så er det trekning, og femti heldige loddholdere får kjøpt en billett hver. Trekning klokka 1045. Kjøp også billett til festen på Youngstorget lørdag, det begynner å tømmes. 200 kroner.

Og med Sjappa mener vi Sjappa i Pilestredet. Ikke Jessheim, Oslo S eller Nittedal.

10 år siden Istanbul

Begge de to siste cup-triumfene til Vålerenga var starten på Europa-eventyr som endte med kvartfinaler. 2002-finalen førte oss til Newcastle, seieren over Godset fem år tidligere endte mot Chelsea. Det var Europas aller siste cupvinnercup. Før Vålerenga kom til Stamford Bridge måtte Besiktas elimineres. Vi klarte 1-0 hjemme, det sto 0-3 ved halvtid i Istanbul.

Det var 5. november 1998. En meget spesiell aften i Tyrkia.

Anders Krystad delte sine minner fra Tyrkia med leserne våre tidligere i år. Se våre leserbrev.

Hemmelige tjenester

James Bond er lokkemiddelet for å få 25 Vålerenga supportere til å rope ”Kom igjen Enga” i Colosseum. Reklamefilm skal lages, pizza og øl fra kl 17, og gratis kinobillett til den nyeste James Bond filmen til dem som er over 18 år og har en stemme som bærer og som raske til å maile gro.andersen@grey.no . Litt flere detaljer finnes på klubbsidene, merkelig nok, ikke totalt hemmeligstemplet med andre ord. Tidligere i høst gikk sure kritikere ut med at Vålerenga var i ferd med å bli en lukket klubb. Har Bengt Eriksen rett?

Hemmelighet er tingen før finalen. I går ettermiddag skrev Aftenpostens nettutgave om hemmelig innspurt og spillerflukt til Sarpsborg for å ha lukkede treninger. Den pågående journalisten får ikke Toro til å løfte nevneverdig på sløret, hva slags hemmeligheter det gjelder gjenstår å se.

Nei, det er ikke de store gutta eller de fyldige tantene i Akersgata som er best rusta til å avdekke Vålerengas mest bevoktete hemmeligheter. Tenk å spørre Toro om sånt? Det er jo kapteinen som veit. Men det hjelper ikke å knegå ham heller. Daniel holder kjeft. Men det lille nettstedet TIPS (tipsgaming.com) er på sporet. Les her. Alle husker vel Ørni og lykkemynten. Den mynten mamman hans sa han skulle ha i strømpa i finalen i 97. Den han hadde i sokken i 2002. Han skåra begge gangene, blei faktisk matchvinner mot Odd. Det var den samme mynten han lånte ut til en av Vålerengaspellerne på Odd Stadion da seriegullet blei sikra.

Nå har han lånt den ut igjen. Kapteinen har fått den, men vil ikke røpe hvem som har den i sokken søndag. Sånne hemmelige tjenester liker vi.
Og en annen godt bevart hemmelighet ble avslørt i Dagsavisen i går, der Martin Andresen presiserte at Vålerenga IKKE har mange trenere.

– Flokken på Valle er egentlig spillerutviklere, laget har ikke flere trenere enn andre, sier sjefen

Skoppum
Mandag publiserte VPN en sak om Sjappa avdeling bondelandet der vi på slutten innrømmet at ingen i VPN vil innrømme at vi veit hvor Skoppum er.

Vi har fått tilbakemeldinger, og er faktisk nå i den unike posisjonen at vi veit vesentlig mer om Skoppum enn vi egentlig ønsker. Vi prøver derfor å lesse mye overflødig bonderomantisk kunnskap over på bredere skuldre enn våre egne. Her er et kortfattet utdrag fra Wikipedia:

Skoppum var en gang det viktigste jernbaneknutepunktet i Vestfold. Der stoppet ”Jarlsbergsvarten” så de som skulle til Bastøy kunne ta ”Horten-snella” ned til fjorden. Og så har det vært bosetting der lenge før vikingene begynte å samle landet til ett rike.

Særlig det med bosettinga er interessant . Tenk om ingen hadde vært bosatt på Skoppum i salig Harald Hardrådes tid? Da hadde det ikke nytta å samle dem. Men hva gjør det, nå som knutepunktet har avla en sjappesjef som er i ferd med å sope hjembygda si inn i sitt store sjapperike.

Og vi som trodde Skoppum var en forkortelse for Skopolamin. Reisesjukemiddelet. Det vi heller innpå før reiser utafor bygrensa.

Tar Drillo feil?
Vi gir oss med geografien, det er Drillos territorium, det er han som er feilfri der. Blant hans likesinnede derimot, stilles spørsmålet ”Tok Drillo feil?”. Landets trenere samles til cupfinaleseminar i helgen, spørsmålet om spillestil er et selvfølgelig tema. I dag har Dagsavisen snakket med Egil Olsen, intervjuet leser du her . Der karakteriserer han Vålerengas spillestil som svært utydelig. Han mener Vålerenga har mye å hente offensivt hvis de blir mer gjennombruddshissige.

– I Moa og Luton Shelton har de gode bakromsspillere med stor fart,og bak dem en kreativ Daniel Fredheim Holm. Det overrasker meg at de ikke utnytter dette bedre, sier Egil Olsen

Drillo har ikke mer enn 60-40 prosent sannsynlighet for at Stabæk vinner cupfinalen, men har Vålerenga øverst på lista over sesongens største skuffelser, sier han til Dagsavisen før han avslutter i velkjent stil:

– Nei, jeg blir ikke veldig overrasket om Vålerenga vinner.

Vi har alltid visst det: Drillo tar aldri feil !

Vålerenga i dag
Sportsquiz og Champions league på Bohemen fra 1800

Legg igjen en kommentar