Dagboka tirsdag 21. oktober 2008

Vi suger på karamellen. Vålerenga spilte seg med 3-1 seier opp på en tilnærmet anstendig tabellposisjon, nedrykk er herved umulig, samtidig som Lillestrøm ble spilt midt opp i gjørma. Og vi er små nok til å innrømme at også det siste gir en viss form for glede. Smaken av seier Endelig fikk vi se en … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 21. oktober 2008»

Vi suger på karamellen. Vålerenga spilte seg med 3-1 seier opp på en tilnærmet anstendig tabellposisjon, nedrykk er herved umulig, samtidig som Lillestrøm ble spilt midt opp i gjørma. Og vi er små nok til å innrømme at også det siste gir en viss form for glede.

Smaken av seier

Endelig fikk vi se en hjemmekamp verdig navnet. Vålerenga herjet med Lillestrøm, spesielt i første omgang, og gikk til slutt av banen med fullt fortjente 3-1 over et tafatt Lillestrøm. Et Lillestrøm som plutselig har nedrykk midt i synsfeltet. Karatkteristisk nok skulle det mye mer enn fullstendig dominans i banespillet til for at Vålerenga kunne ta ledelsen. Fire, fem 100% sjanser var, som vanlig, ikke nok til å gi uttelling i målstatistikken og når lagene gikk til pause var vi grinebitere sikre på at kampen ville ende med et heldig Lillestrøm mål i det 72. minutt, alternativt tidlig Vålerenga mål men med sein og heldig Lillestrøm utligning i det siste spilleminuttet.

Slik gikk det som kjent ikke. Vi fikk riktignok det tidlige Vålerengamålet, takket være årets prestasjon fra en Lillestrømstopper som satt Moas innlegg utagbart i krysset, og det med ryggen til mål. En spiss som hadde gjort det samme hadde sittet på første fly retning Chelsea. Men Vålerenga ventet med å slippe Lillestrøm inn i kampen, istedet fikk Moa nok en sjanse til å prøve innleggsfoten da han så Bengt Sæternes skjære inn i feltet. Fra 25 meter går innlegget i en nydelig bue over keeper, treffer bakre stolpe, og …. i mål.

– Jeg så at keeper sto litt feil og skjøt med vilje. Det er helt sant, sier Moa i Aftenposten, tro det den som vil.

Med 2-0 var det liten tvil om hvor seieren skulle ende, selv om de mer pessimistisk anlagte blant oss fikk bange anelser da Sundgot reduserte. Men da Bengt Sæternes kriget ballen i mål var saken biff (for ikke å si VIF, med Bjørge).

For egen del kom kampens høydepunkt da Morten Berre med ballen i føttene og rettvendt mot mål tar en ca. 200 kroppsfinter på rad uten å røre ballen, for derretter å dytte en gang, lett, til venstre. Begge oppassere forsvant ut i det store intet, og det klassiske ’45’ innlegget kunne selv bestemora mi satt i mål. Men det greide dessverre hverken Adnan Haidar eller Lars Iver Strand, sistnevnte slår ballen meget hardt i tverrliggeren fra ca. 7 meter. Akk ja.

Ellers har jeg bare skryt å komme med. Ingen nevnt, ingen glemt. Jo forresten, Freddy som vanligvis får mye pepper, spilte en av sine beste kamper for året. Og Morten Berre viste nok en gang hvilken ressurs han er når det gjelder å holde på ballen og å kunne drille et par tre mann om det skulle behøves. En burde også trekke fram Daniel Fredheim Holms og Moas spill før pause, Bengt Sæternes kriging som ga 3. målet og Allan Jepsen, midtstopperene og midtbanen. I det hele tatt så så Vålerenga ut som et fotballag i går.

– Vi har skuffet mange her i år – også oss selv. Men vi spilte bra i dag og skapte mange sjanser. Jeg tror folk koste seg, sier Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud i VG. Helt riktig Skullerud, det er utrolig hvor mye morsomt det er med fotball når man vinner, skulle tro det er en sannhet som også gjelder for spillere og trenere. En erkjennelse som burde dyrkes fram over vinteren, gjerne før den tid også.

– Vi har snudd en negativ trend og fått noen gode resultater og opplevelser mot slutten av sesongen. Jeg synes vi har reist oss etter å ha ligget ordentlig nede. Det er godt gjort, fortsetter Skullerud i VG. Vi er fortsatt enige og oppfordrer trenerteamet til å analysere hva som skulle til for å få et av seriens dårligste hjemmelag til å fremstå på en anstendig måte. Taktikk?, spillere på banen?, tenningsnivå?, hva vet vi? Men de som jobber med dette profesjonent burde gjøre det de kan for å reprodusere den gode prestasjonen gang på gang på gang.

Damer mot opprykk

Søndag 26. oktober spiller Vålerenga Damer A kvalik for opprykk til 1.divisjon mot Linderud-Grei. Damer A ble seriemestere i sin avdeling i 2.divisjon, mens Linderud-Grei havnet på nedrykksplass i 1.divisjon. Vinneren av hjemme/borte får spille i 1.divisjon kvinner neste sesong.

Lagledelsen håper Klanen kan stille med flagg, og håper videra at Klanen kan mobilisere enda flere supportere enn det til denne viktige anledningen for dame/jente i klubben.

VPN er med på den og oppfordrer at folk stiller på kamp:

Søndag 26. oktober på Valle, fra klokken 13.00. Kampstart 14.00.
Lørdag 1. november på Grei kunstgress. Kampstart klokken 14.00

Legg igjen en kommentar