Dagboka onsdag 22. oktober 2008

En siste duft av karamell, så ser vi framover. Og framtiden, den er lys. Kamper mot Stabæk og Brann har alle muligheter til å gi oss godfølelsen langt inn i nyåret. The future’s so bright… …I gotta wear shades. Vi trodde det var Miles Davis’ ord, men ifølge en meget rask googlerunde er det en … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 22. oktober 2008»

En siste duft av karamell, så ser vi framover. Og framtiden, den er lys. Kamper mot Stabæk og Brann har alle muligheter til å gi oss godfølelsen langt inn i nyåret.

The future’s so bright…

…I gotta wear shades. Vi trodde det var Miles Davis’ ord, men ifølge en meget rask googlerunde er det en Timbuk3 låt fra 80-tallet. Samma det, verden ser unektelig lysere ut etter en seier, selv nå når vi er på vei mot mørketiden. Vålerenga er på vei inn i en sluttspurt der det nærmest er umulig å gjøre noen feil: selv (hederlige) tap i de tre siste kampene vil ikke endre noe substantivt for klubben. Plassen i eliteserien er sikret, e-cupspill likeså selv med tap i cupfinalen. På den annen side kan vi håpe at et lettende trykk på skulderene virker utløsende på det gode spillet vi innnerst inne tror Vålerenga har inne.

Freddy dos Santos har i hvert fall tatt på solbrillene.

– Hele Bærum har planer om å drikke champagne, men vi skal vinne kampen. Ja, gjerne cupfinalen også. Slike festplaner virker bare motiverende på oss. Vi skal være noen vrange festbremser, sier Freddy Dos til Aften Aften.

VPN er ikke helt enig. Vel er skadefryden vi kan opptjene ved å påføre Stabæk en utsatt gullfeiring ikke å forakte, men Vålerenga kan vel ikke tillate seg å være breiale nok til å ta rotta på Stabæk både borte og hjemme? Eller? Vi er tydeligvis feige og ønsker oss et overmodig Stabæklag på Ullevaal. Hubris står som kjent for fall.

Martin Andresen er gryende fornøyd med tingens tilstand men tar ikke av.

– Jeg føler vi har vært på vei opp siden vi leverte en god kamp mot Aalesund, som ble etterfulgt av en ny god kamp mot Odd. Etter Viking-kampen dukket imidlertid spørsmålene opp om det var et tilbakeslag eller en reaksjon på feiringen av cupfinaleplassen. Heldigvis har det vist seg å være det siste, og det er godt å kunne sette en parentes rundt den kampen nå, sier Andresen til Dagbladet.no.

Han fortsetter, samme sted.

– Nå er hovedmålet å utvikle spillet vårt ytterligere slik at vi kan stille enda bedre forberedt til neste år. Samtidig vil vi selvfølgelig gjøre alt for vinne de kampene som er igjen, understreker Andresen.

Etter å ha tenkt oss om er vi enige: Vi skulle gjerne sett at Stabæk forlater Nadderud med en litt dårlig smak i munnen og med urørt champagne. Så får de heller være at de stiller revansjesugne den 9/11.

Duften av karamell

Skadefryd er neppe blant de sunneste sinnstemningene i det langa løp, men en dag til kan vi unne oss. Det gjør Espen Knutsen i Klanen også når han ser fram mot Lillestrøms sluttspurt.

– Gjør Rekdal det [sender LSK ned] blir han enda større i våres øyne, fordi vi hater Lillestrøm og ønsker dem dit pepper’n gror. Hvis Lillestrøm sender Lillestrøm ned vanker det både takkekort og ferdig utfylte lottokuponger fra oss. Vi håper inderlig at det skjer, menes det i dagens Aftenposten.

Rekdal tar det hele med ro, men innrømmer han fortsatt er skapsupporter for Vålerenga. Knutsen tar dagdrømmene helt ut.

– Hvis Lyn får et søksmål mot seg på 170 millioner og Lillestrøm rykker ned, samtidig som vi spiller cupfinale, kan vi trygt si at denne sesongen har vært helt grei.

Vi synes det er å litt langt, men går antagelig med på å kalle sesongen grei dersom Vålerenga gjør en god figur i de siste tre kampene, slik at vi har noe å bygge på fram mot neste sesong.

Ikke ferdig med skadefrydfryden? OK, en siste bit kan inntas ved å ta en titt på Espen Søgårds oppfordring på Kanarifansens forum. Nyt, men overdriv ikke.

Legg igjen en kommentar