Dagboka torsdag 18. september 2008

Torsdag og kampen mot Lyn er kun et fjernt og trist minne. Vi ser litt på hva andre sa da de sa det de sa og hva de sier nå som det de sa ikke akkurat er noen de burde ha sagt. Post VIF – Lyn – nest siste del På tirsdag fikk en del … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 18. september 2008»

Torsdag og kampen mot Lyn er kun et fjernt og trist minne. Vi ser litt på hva andre sa da de sa det de sa og hva de sier nå som det de sa ikke akkurat er noen de burde ha sagt.

Post VIF – Lyn – nest siste del
På tirsdag fikk en del gamle karer si sitt om situasjonen i Vålerenga. Trond Hoftvedt mente at Martin var feil mann og at klubben har gjort en stor feil i ansette han i den rollen han har blitt ansatt i. Vi i VPN er ikke dummere enn at vi går litt tilbake i tid og da fant vi jaggu dette i dagboka den 28. april i 2004:

Martin Andresen til Vålerenga?

Hvertfall hvis Trond Hoftvedt fikk det som han ville. I Budstikka kan vi nemlig finne følgende ingress:
«Trond Hoftvedt er Martin Andresens «reservepappa» fra barndommen i Kråkstad. Den tidligere VIF-bohemen mener Andresen bør spille for Vålerenga.»

Alt er satt kontekst av om Andresen skulle returnere til gamlelandet og eventuelt bytte klubb. Martin Andresen selv slår bena under en slik diskusjon ved å si at han helt sikkert vil spille for Stabæk når han returnerer.

Hoftvedt fortsetter med å nevne at Rekdal er interessert i midtbanespilleren:

«I dag er Trond Hoftvedt fortsatt i Vålerenga-miljøet. Og VIF-trener Kjetil Rekdal legger, ifølge Hoftvedt, ikke skjul på at han godt kunne tenkt seg Andresen på midtbanen.

– Kjetil er veldig interessert i Martin Andresen. Han ville vært sjef på midtbanen til VIF, sier Hoftvedt.

– Og spør du meg, så burde Martin velge Vålerenga hvis han kommer hjem til Norge. Jeg synes det har stått litt stille der ute i Stabæk ganske lenge nå, mener Hoftvedt. Hoftvedt fungerer også som talentspeider for Oslo-klubben»

For min del hadde Andresen vært velkommen i klubben hvert eneste sekund i hvilket som helst minutt i løpet av hvilket som helst år…

Så da er det vel klart en gang for alle: Gretne gamle gubber glemmer gjerne det de en gang har sagt når de får en mikrofon stukket opp i ansiktet.

Det er vel noe gretne gamle gubber bør notere seg bak øret evt, på Rizlapakken som ligger oppi rullingsen.

Post VIF – Lyn absolutt siste del
Politiet går på sparebluss, og nekter å stille på fotballkamper fordi de mener at de har ræva betalt. Og det er vel noe i det. Skal du bruke tida di på sørge for at folk følger loven er de vel greit at du tjener litt bedre en hva butikkansatte hos Hennes & Mauritz gjør.

Så snuten uteblir, og Vålerenga henter inn ekstra vakter i tillegg til at KOT gjør jobben sin. Likevelblir det bråk og Bastionen er fortsatt i harnisk ove det som har skjedd.

Vi dro vel en lengre utredning om Casuals, Ultras og diverse andre supportergrupperinger i går. Vi har snakket med en del folk som befinner seg i «randen» av miljøet. altså noen som kjenner noen osv. Og der er vel saken nokså klar. SaC er Ultras utad, men lefler litt med evt. leker litt med elementer fra casualskulturen uten at det har blitt til noe mer enn det.

Og da er saken klar. Så lenge man holder på med det fotball handler om: Å støtte laget i tykt og tynt uten å bruke vold mot andre lags tilhengere har man sitt på det rene.

Å slå jenter – hvis dette er tilfelle – er noe direkte forkastelig. Vi lærte det på skolen da vi var små: Man slår ikke jenter. Og gjør du det havner du i samme bås som dem har så lavt selvbilde at de ikke fortjener å være en del av oss.

At politiet ikke gidder å bruke fritida si på å «spane» på guttunger iført dyre merkeklær skjønner vi godt. Og dyre merkeklær er ikke det noe man forbinder med vestkanten?

Finnes det en salve mot dette?
Det er en sår følelse å være det laget som aldri klarer å slå Lyn. Andre lag har gjort det mange ganger før oss, men ikke vi. Det er som et liggesår som aldri går vekk, som en tarminfeksjon av den hissige arten som ødelegger hele ferien din – det er rett og slett noe dritt.

I min verden – som består av barn opp og ned i mente – finnes det salver, piller og kremer mot alt. Og plaster. Ikke glem plaster. Faller en unge og slår seg er det plaster som hjelper.

Jeg vil gjerne slå et slag for voksenplaster. Et plaster man kan sette på armen, kneet eller fingeren når livet er kjipt. Et plaster som hjelper mot triste tider for fotballaget man følger, som funker mot skallebank, som får samboeren til å bli klar for sengehygge hver bidige kveld, som gir 7 rette i Lotto og som fjerner kaloriene i øl, potetgull og pizza.

Et slikt plaster tror jeg det ville vært stor etterspørsel etter.

Vålerenga i dag
Det er seriestart i hockey i dag. Vålerenga møter Stjernen i Jordal Amfi klokka 18:30. Gamle og nye spillere – deriblant en kanadisk bruvokter som ser ut til å være mannen vi manglet i fjor er alle å på plass. Deler av VPN er garantert på plass – kommer du?

Legg igjen en kommentar