Dagboka torsdag 11. september 2008

Vi handler skruknotter på Grønland og kjøper nytt lesestoff på Ullevål. Stort mere dreier det seg ikke om en kjedelig torsdag. Jo, forresten: Klansropet er dritbra! Klansropet I en tid der det flyktige internettet regjerer, slik som her på VPN, er det godt å ha noe håndfast å bla i som Klansrop nummer 78. Pussig … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 11. september 2008»

Vi handler skruknotter på Grønland og kjøper nytt lesestoff på Ullevål. Stort mere dreier det seg ikke om en kjedelig torsdag. Jo, forresten: Klansropet er dritbra!

Klansropet
I en tid der det flyktige internettet regjerer, slik som her på VPN, er det godt å ha noe håndfast å bla i som Klansrop nummer 78. Pussig nok 78 sider, i neste nummer regner vi med at det blir 79..! Høy standard på glatt papir. Her er løst og fast, sang og dugnad. Norway-Cup, Supporter-Cup og damer på tur. Hockeysesongen starter. Fotballhat analyseres. Mikkel myser og Kokossesongen oppsummeres. Vi falt for denne:

– Spiller nummer 12 har vært årets desidert største skuffelse og får midtbanen vår til å fremstå like gode som Spania under EM

Men først og fremst dreier Ropet seg denne gangen om Fanziner. Hvor ble det av våre? Ni forgagne Vålerenga-blekker presenteres, skaperne intervjues. På spørsmålet Tror du fanziner er på vei tilbake, svarer de sånn:

– Ikke slik det var før, men at en VIF-fanzine vil dukke opp innimellom skal man ikke se bort fra

– Ikke i papirutgave, dessverre

– Nei, dessverre, internett har kommet for å bli

– Man kan jo håpe

– Nei. Fanziner er like dødt som Sven O Høiby.

– Nei. (sorry)

Men hva er det som skjer?

I går fikk vi m@il fra Rune Gulsvik. Vi er glad i mailer. Ihvertfall når de er sånn:

Hei, på mandag kommer det ut ei ny Vål’engafanzine, Impressionisten. Blekka er på 48 sider, i farger og koster 20 spenn.

Halvparten av prisen, altså en hel tier for hver solgte blekke, går til treningssamling for Vålerengas gutter 13 og 14 år.
Det er de samme gutta som kommer til å selge fanzina på Ullevaal mandag.

VPN forventer at blekka selger som hakka møkk. Sånn som andre Vålerengaprodukter, for eksempel sånt som potetgullet. Det gjelds bare å ha noen skikkelige salgstricks:

Landets tøffeste endereol
Kolonialsjefen på Meny Grønland torg har skjønt det. I tillegg sendte han oss en m@il. Vi er glad i mailer. Ihvertfall når de er sånn:

Forrige uke så var det en kis innom fra et firma som drev og fremmet Enga produkter. Han kom innom med en pose med Skruknotter. Som faktisk var jævla gode, jeg kjente igjen smaken fra da jeg var liten…

Som den Enga-supporteren jeg er, så tenkte jeg på hva man kunne gjøre med det… Det er jo tross alt byderby på mandag, og det å vise Engas farger og logoer er jo flott i en sånn anledning.Da er det greit å være den som tar avgjørelser på hva man skal ha i endreolene ! Så etter litt tankevirksomhet var planen i boks.

Grossisten hadde ikke varene inne, men etter litt press i går kveld kom produsenten og leverte direkte til butikken. Så nå er Meny Grønland Torg den eneste butikken i Vålerengaland, Oslo og Norge som har skruknottene for salg..! Fikk også låne en drakt samt et par flagg fra Sjappa, noe som gjorde det hele enda bedre… Jeg mener dette har blitt Norges RÅESTE ENDEREOL!

Resultatet ser dere på bildet. Og selger gjør det også. Selv på et par små timer på en onsdags kveld. Skruknotter, øl, og Enga på DVD blir en perfekt fredagskveld..! Første butikken i kongeriket som har dette er Meny Grønland Torg.

Det beste er jo at 2 kr pr solgte pose går til klubben i vårt hjerte! Så hva venter dere på?
Og har du lyst til å støtte klubben med en femmer, ja da deltar du på:

Hengern’s quiz
Nyvinningen på VIF-TV gir mulighet til både å støtte klubben med en femmer, samt sjansen til å vinne en signert Vålerengadrakt hver uke. Terje Hellerud tar dere med rundt på Vålerenga, og stiller spørsmål som besvares med sms. Les mere på vif-fotball. Deretter ser du VIF-TV der ukas spørsmål stilles.

Tegnspråk leksjon 2
En professor i tegnspråk har gitt oss en mild korreks i forbindelse med gårsdagens første innføring i Vålerenga-relatert tegnspråk. Vi bringer hovedtrekkene videre til vårt tause publikum:

Flott at dere har tatt med noe om tegnspråk i dagboka! Men helt riktig ble det dessverre ikke…

For det første: all den tid en del døve heier på laget vårt finnes det selvsagt allerede et eget tegn for Vålerenga, slik at man slipper å heie på en hvilken som helst «eng»:

La langfinger og pekefinger lage en V som i gesten for «victory» og så beveg hånda i små sirkulære bevegelser til høyre (fra eget perspektiv). For Vålerenga er jo nesten det samme som victory, eller?

Det finnes forøvrig noen som har allerede tenkt en stund på hvordan en egen versjon for «kjerka» på tegnspråk skulle se ut. Riktig pent kunne det blitt

Og til slutt, trenger du fotballrelaterte tegn er ikke tegnordboken veien å gå. Denne nettsiden her er mye bedre

Vi fordøyer den konstruktive kritikken, og innser at fingringa i går ble litt rørete: Vårt tause Enga-hyl kunne jo være til hvem som helst, for eksmpel Dælenga eller Clausenengen. Vi skal skjerpe oss, og ser fram til at noen oversetter hele «Kjerka» og fremfører den på en fullsatt ..(stått?).. Vestbredde en gang. Et imponerende alternativ til rytmisk sportsgymnastikk, med eller uten musikk.

Vålerenga i dag
Gled deg til mandag eller fuck TV2

Legg igjen en kommentar