Dagboka fredag 5. september 2008

Landskamper i nord og syd. Granittrock. Dagboka er full av tekst og bilder. Det hjelper ikke. Fredagsboka er pølsevev. Endelig helg. Garantert uten Vålerengatap. For juniorene vinner vel kvartfinalen på Høddvoll i morgen, eller? Hvordan det går på Ullevål er ikke fullt så nøye. Spørsmålet på Ullevål er ikke om det går, men om du får … Fortsett å lese «Dagboka fredag 5. september 2008»

Landskamper i nord og syd. Granittrock. Dagboka er full av tekst og bilder. Det hjelper ikke. Fredagsboka er pølsevev.

Endelig helg. Garantert uten Vålerengatap. For juniorene vinner vel kvartfinalen på Høddvoll i morgen, eller? Hvordan det går på Ullevål er ikke fullt så nøye. Spørsmålet på Ullevål er ikke om det går, men om du får stå eller må sitte. Først neste helg skal Eurostand 2008 aksjonere for stående supportere. Klanen jobber med saken. Skal vi sitte og holde kjeft mot Lyn, eller?
VPN kommer tilbake til dette i neste uke. I mellomtiden kan jo dere som er på landskamp i morgen prøve ut hvor lett det er å rope, synge og i det hele tatt vise begeistring sittende.

Syng med den Stemmer’n du har
Helga byr på mye musikk. Mye sang. Gratis Granittrockefestival på Arena Lillomarka. Med innlagte overraskelser for dem som møter før Bjølsen Valsemølle går på i kveld i halvsjutida.

Dette bør du ikke gå glipp av. T-bane til Grorud.

Følg Bergensveien dit den ender. Neida, ikke vær redd, denne Bergensveien går ikke mot vest. Nordover. Stemmer.

På klanssidene står det mer om festivalen.

Nåtid,framtid og fortid
Som sagt, ingen tapte Vålerenga-poeng denne helgen. Den nære framtida ser ikke fullt lystelig ut. Om en drøy uke taper vi igjen. Små, blærete Lyn-spøkelser med pannebånd står klare for å kontre oss i senk, vel vitende om at dette er siste gang på veeeldig lenge at de klarer å banke oss. Neste år starter Lyn marsjen mot en annen, for ikke å si andre, divisjon. Vi mister et by-derby, men de som absolutt må ha sånt, finner kanskje glede i Lyns kamper mot Skeid, eller kanskje også Frigg i relativt nær framtid.
Og vår framtid? Vi kan ikke skjønne annet enn at den er lys. Ting går ikke akkurat på skinner nå, men bare vent. De yngste talentene vil være i Vålerenga.

I går skrev vi i Dagboka at den superraske spissen Christer Jensen, har skrevet lærlingekontrakt med Vålerenga. Vi har Harmeet Singh, Kristian Brix, Amin Nouri og Fredrik Carlsen, alle har tatt den gode veien opp via lærlingkontrakt. Og Bard Shala, det virker visst som at han er på gang igjen.

Og Adnan Haidar har signert A-kontrakt.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har jobbet hardt for å få kontrakt, men det er nå det virkelig harde arbeidet starter, sier Haidar til vif-fotball.no
.
Moa ønsker å bli. Daniel er også her.

Det er nesten sånn at jeg tenker på gode, gamle dager. Den gang Vålerenga var et bydelslag. Den gang Rosenborg ikke var svensk, og Strømsgodset langt fra trøndersk. Bohemlaget vårt, en gjeng som hadde spelt fotball sammen sia dem var små. På samme måte som det fantastiske Strømsgodset-laget rundt 1970. Noe annet enn nåtidas kjøpelag. Ikke nødvendigvis bedre, men litt mer ekte liksom.

Jeg drømmer meg bakover. Bislett. Bohemer. Pølsevogna på løpebana. Treffsikkerheten på fullstappa dager. Pølser som suste gjennom lufta og som stort sett traff riktig hand. Eller var det buljong? Nei. Det var pølser med sennep uten lompe. Pølse i papir. Reint fett. Niks karbo. Kanskje det var derfor pølser var så mye sunnere før. Ja-mat. Sikringskost!

Er pølser ut eller inn?
Jeg fortsetter litt der jeg slapp litt i går på slutten av Dagboka, på Leverandariet. Etter strabasene med pølsesleppet lar jeg nysprukne hemorroider hvile, og jeg puster for det meste ut mens jeg blar i et halvgammelt Dagens Ernæringsliv:

Pølsesalget over disk har falt med 12 prosent de siste årene, og forsker Runar Døving ved Statens institutt for forbruksforskning sier til Dagens Næringsliv at det å spise pølser på bensinstasjon i dag anses som et uestetisk syn.

Stereotypen på en pølsespiser er en overvektig singel mann med et hjem som forfaller og en skjorteknapp som sprekker over en stor mage, sier forskeren.

Selv er jeg ganske stereotyp. Ikke singel, men kan vel fort bli det om jeg ikke snart kutter ut alle borteturene og heller tar en tørn i et hjem jeg ikke helt veit tilstanden på. Skjorteknappene har jeg gitt opp. Gruer meg til Kappa-trøya neste år, men gleder meg til innendørs-sesongen med diger hockeydrakt og … ja, ikke sant: Pølser!

For på Amfi’n er nemlig pølser in!

Vålerenga Ishockey lanserer sesongkortet som inkluderer mat og drikke uten ekstra kostnader. Konseptet «hockeymatch inkludert servering» er det første av sitt slag i Norge. Alle Klansmedlemmer som kjøper sesongkort, får et hefte med bonger for å hente ut en ”Sesongkortmeny” som inneholder en pølse, en brus og et matchprogram på samtlige 23 hjemmekamper i seriespillet. Bestill sesongkortet i dag!

Vel, vel. Pølse er altfor godt til å være sunt. Det er synd. Og da er vi over på noe helt annet:

Tre dødssynder
Den første er å forsove seg fra noe så spennende som jobb.
Den andre er å ruse seg vekk fra noe så spennende som norsk hverdagsliv.
Og det tredje?
Tja…?
Bli tjukk?

Har du glemt Old John? Alias O.J, døpt Mbulelo Mabizela. Spilte veldig lite for oss i 2005 før han forsvant midt i 2006-sesongen. Han har begått alle de syndene en fotballspiller helst ikke skal begå. Dette skriver engelsk Wikipedia om spilleren:

Mabizela is a very talented player. He reads the play very well and is also a great distributor of the ball from the back. But he has had his troubles in the past and lifestyle issues have blighted his career.

Og her er trøbbelet på godt norsk:

– Ble fratatt kapteinsvervet på Sørafrikas landslag fordi han ikke møtte til landslagssamling
– Kasta fra Tottenham på grunn av freskt natteliv
– Hasj

Det verste var likevel at han hadde begått dødssynden å bli feit. Han ble beordra på slankekur. Nå er han tilbake på landslaget,”Bafana Bafana”, mot Nigeria i morgen.

Vålerenga i dag
Skvis.
Valsemølle eller quiz?

Legg igjen en kommentar