Dagboka onsdag 13. august 2008

Martin skvises og vi quizes. Litt om mitt og litt om ditt. Og bittelitt om Rosenborg. Hva med Mitt Vålerenga? Etter telefonavstemming og juryarbeid har VPN.no og VIF-fotball.no kåret en vinner i artikkelkonkurransen om en Vålerenga-scooter. Vinneren blir presentert i pausen på kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset på Ullevaal mandag 25. august. VIF-fotball og VPN … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 13. august 2008»

Martin skvises og vi quizes. Litt om mitt og litt om ditt. Og bittelitt om Rosenborg.

Hva med Mitt Vålerenga?

Etter telefonavstemming og juryarbeid har VPN.no og VIF-fotball.no kåret en vinner i artikkelkonkurransen om en Vålerenga-scooter. Vinneren blir presentert i pausen på kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset på Ullevaal mandag 25. august.
VIF-fotball og VPN takker for alle flotte bidragene vi har mottatt. Konkurransen og de innsendte bidragene viser at det er et stort , kreativt mangfold i rekkene våre.

Og hva med ditt Vålerenga, Glenn?
Ikke helt som forventet, hva? Første del av sesongen langt inni granskauen, og nå kanskje eventyrlige lavtrykk på Sunnmørskysten?

I følge Sunnmørsposten har Glenn Roberts vært i Ålesund. Om han ender som AaFK-spiller vites ikke, akkurat nå er han også skadet. Roberts kom til Ålesund mandag morgen, og dro hjem på kveldsflyet. Han fikk ikke med seg kontraktforslag tilbake til Oslo, denne turen var mer for å vise ham klubben og stadion. Sist onsdag ble han operert for en meniskskade, og han vil uansett være ute av spill de neste par ukene. Så det er nok helt i det blå om AaFK henter ham, avslutter Sunnmørsposten på nett.

VPN henger seg på og minner om at det er fem-seks uker til Vålerenga møter AaFK. Med eller uten Glenn eller motsatt.

Det nærmer seg VM-kvalik, men først skal landslaget øve mot Irland på Ullevål neste onsdag. Åge har gjort sine valg, et valg som bare omfattet to Vålerengaspillere, Martin Andresen og Kristofer Hæstad. VPN har en egen artikkel om Enga og landslaget her.

Skipper’n
Åge har skippa skipper’n, fjerna det tyngende kapteinbindet fra Martins skuldr..eh.. Det er somspiller Martin er ønsket. Så der fikk du den, Bård Hangeland! Spillet ditt er det ikke nøye med, du er ønsket som kaptein. Åge syns Martin har nok å sysle med i Vålerenga. Sånn skal det være. Det er ikke alltid landslagsjefer tar klubbhensyn. Åge er mann for sin hatt og lar Martin være mann for sine. Et brukbart hatte-triks, simsalabim-vinn-vinn.

Og der triksa vi oss jaggu over til gårsdagens lille dagbokquiz i anledning Adnan Heidars målorgie mot Steinkjer mandag:

Hvorfor heter det Hat Trick?

Før uttrykket kom til sportens verden, sies det at det rett og slett var å gjøre kunster med en hatt. For eksempel å trekke en bukett blomster eller en kanin opp av den. Noen krevde at det måtte være en bukett kaniner, i hvert fall tre, om det skulle være et ekte hattetriks, og andre mente det ikke hadde noe med levende dyr å gjøre i det hele tatt. Til nød teddybjørner, men helst var det utskårne apefigurer av tre som var stilt opp i en tivolibod. Den ballkasteren som klarte å feie ned tre hatter på rad hadde fiksa trikset.

Nå hører vi sinte cricket-elskere protestere høylydt: Tøys! Det kommer fra sporten vår:
Hvis bowleren tar tre wickets på rad, så kalles det for et hat-trick.

Og andre blander seg inn og sier at det er fordi bowleren som belønning etter et sånt triks, fikk en hatt som han kunne gå rundt og samle inn penger i.

Med tilsvarende svar som standard erklæres Dagbok-quizen dødfødt, i motsetning til den splitter nyfødte boka ….

Vålerenga Quiz
Aller Forlag kom forleden ut med en quiz-bokserie om fotball-lagene i tippeligaen. Samtlige 14 klubber har fått hver sin spørrebok, og bøkene er skrevet av lokale supportere. Forlaget sponser tippeligaklubbene med totalt 650.000 kroner, skriver Dagens Næringsliv. Samtidig skal klubbene markedsføre bøkene blant annet via egne nettsider. Det samlede førsteopplaget er på hele 56.000 eksemplarer.

VPN har bladd i Vålerenga Quiz, og allerede på smuss-side 2, lenge før spørsmålene begynner å hagle, sitter vi med et digert spørsmålstegn:

– Tusen takk til de tretten (av fjorten) Tippeligaklubbene som ville samarbeide med oss, skriver Aller Forlag

Hvilken klubb er det som ikke vil?

Vi brenner ikke etter å vite svaret, for å si det sånn. Det er de drøyt 400 offisielle spørsmålene som er interessante. Har de riktige svar? Er de i så fall også utfyllende? Holder det egentlig at Arne Scheie og ikke minst Arnfinn Fagerli går god for at absolutt alt stemmer?
Vi sier som mesterkokken Ante Valente: Neida, neida, neida!

Den lille boka er så å si perfekt. Spørsmålene har en ryddig inndeling. Åtti sider er Vålerengarelatert, tjue sider dreier seg om norsk fotball generelt, og helt til slutt er det samla et knippe sangtekster. Bra! Men gamle, grinete gubber er mest interessert i å finne feil:

Brevik heter ikke Breivik og Muggeby heter Muggebye

Øverste fotballnivå på søttitallet var første divisjon. Nest øverste var andre. Altså ikke som i dag med første divisjon for andre nivå.

Det har surra seg til i svarene om Vålerenga-keepere. Spørsmål nr 8 får svar nr 9 og så videre. Spørsmål nummer sju er så langt at svaret kommer i to bolker: svar sju og åtte. Og trykkeriet har ved en glipp blandet overskriften Cupfinaler med Keeper-spørsmålene.

Vi savner av og til litt flere utfyllende opplysninger ved siden av det riktige svaret. Eksempel: Hvem ble utvist i en cupfinale? Svar: Et navn. Ikke noe om hvilken finale. Korrekt, men litt gjerrig.

Innvendingene våre er med andre ord ikke annet enn reinspikka flisespikkeri.

Vålerenga Quiz er et absolutt must for enhver Enga-tilhenger og quiz-elsker. Du får 125 fast innbundne sider og en krone i vekslepenger for en hundrings og en femtilapp. Selges på Narvesen og i bokhandel.

Vålerenga i dag
Ikke Sportsquiz på Bohemen, men CL-kvalik så det holder.

Vålerenga søndag 31. august kl 20
Klanen melder:

To bussalternativer til Trondheim. Overnattingsturen starter fra Bohemen lørdag klokka 9, den andre bussen går søndag klokka 9. Overnatting må du fikse selv, bussturen koster kr 500.

Rosenborg har gitt oss 652 billetter til bortefeltet i første omgang. Det betyr ikke at vi bare får se første omgang, men at RBK ikke vil gi oss billetter vi ikke selger. Mulighet for å få flere billetter hvis det blir større pågang. RBK skal ha tilbakemelding innen 26.august, så her er det bare å få ut fingern så vi får fylt opp feltet!

Åpent salg for medlemmer av klubben/Klanen og sesongkortinnehavere (ett kort=en billett) startet i dag klokka 10. Prisen er 150 kroner,

Legg igjen en kommentar