Dagboka tirsdag 29. juli 2008

En brukbar kamp mot et av seriens topplag ga ikke mer enn ett poeng. Men kampen bød allikevel på hendelser, både før avspark og etter, til å heve blodtrykket hos enhver. Kamp mot Trosmø Et par gode kamper mot Stabæk og Strømsgodset og eim av tabelltopp. En grusom kamp mot Molde, tabelltoppen glemt. Så to … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 29. juli 2008»

En brukbar kamp mot et av seriens topplag ga ikke mer enn ett poeng. Men kampen bød allikevel på hendelser, både før avspark og etter, til å heve blodtrykket hos enhver.

Kamp mot Trosmø

Et par gode kamper mot Stabæk og Strømsgodset og eim av tabelltopp. En grusom kamp mot Molde, tabelltoppen glemt. Så to ganger mot Tromsø, laget der vi ble snytt for poeng etter en overivrig dommer Edvartsen dømte straffe i en situasjon der ingen annen hadde gjort det før. Tromsø har gjort det bra i år, men har sluppet overdreven oppmerksomhet grunnet en uspilt kamp i serien. Glem Rosenborg og Brann, Tromsø er blannt de største favorittene til å ta seriegull.

I lys av det er det faktisk litt smigrende at Vålerenga står såpass godt til Tromsø, både kampen i vår og de to kampene vi har sett den siste uken har vært tette, velspilte oppgjør. Synd derfor at NFF setter opp en klovn som dommer i serieoppgjørene.

– En god kamp fra vår side, men vi slapp Tromsø litt for lett og ofte til, er Martin Andresens presise oppsumering fra tribunen til VG.

– VIF var bra særlig i første omgang, og vi er kanskje litt heldige som ikke får mål mot oss, supplerer Tromsøs Tore Reginiussen til TV 2 etter kampen.

Vålerenga hadde ballen mest og skapte mer enn nok sjanser til å vinne kampen, spesielt første omgang var bra fra Vålerengas side, men ballen ville ikke i mål. Og når sant skal sies så var Tromsø farlig frampå med kontringer i flere situasjoner enn vi liker å huske. Heldigvis hadde Troy Perkins dagen.

– Jeg syns begge lag hadde store sjanser, men det ble bare ett poeng, sier han til TV 2.

Bruken av Bengt Sæternes som midtstopper fungerte utmerket, som det gjorde oppe i Tromsø på torsdag, og som det forsåvidt allerede var forberedt i sesongoppkjøringen der Sæternes fikke en kamp eller to som midtstopper.

I andre omgang var tempoet en god del lavere til å begynne med, og vi surpomper på tribunen begynte å bekymre oss om «en god omgang om gangen» syndromet, for Vålerenga syntes formelig å visne i varmen.

Skal vi da takke dommer Edvartsen for å tenne gutta? Jeg synes ikke det, men det er ikke tvil om at Vålerenga spilte som helter og skapte mest, selv med en enslig Moa på topp, i slutten av 2. omgang. Men ærlig talt, skjønner man seg ikke på fotball, eller for den saks skyld fysiologi – det er vanskelig å blø fra hodet når man bruker albuen – har man ingenting på banen å gjøre som dommer i eliteserien. Og hva vil egentlig NFF si oss ved å sette opp samme mann som sist vi møtte Tromsø i serien? Vi bare spør.

– Nå ser jeg at det var hode mot hode og da var dommertrioens avgjørelse feil, sa Edvartsen til TV2 etter kampen. Vi trenger vel knapt si mer, men er spent på antall kampers karantene for Bojans del. NFF og logikk er som kjent inkommensurable størrelser.

Ellers var det godt å se igjen Morten Berre i spillehumør, Tromsøs venstreback var mindre glad for gjensynet, bare synd innleggsfoten ikke helt var i kampform. Lavt og hardt pleier å funke bra, i hvert fall i 7-er fotball, Morten.

Tålmodighet

Som kjent(!) presenterte Vålerenga to nye spillere før kampen i går. Nå gjelder det å minne om at det kan gå et par uker før vi kan forlange undere. For ingen av de to er i full matchform ennå.

– I form så vil begge to forsterke oss, men så får vi se når de kommer i form. Det er klart at de ikke er matchklare ennå. Jeg er litt usikker på hvor lang tid det vil ta. Et par-tre uker, kanskje, sier Martin Andresen i VG.

Så er det bare å smøre seg da.

Vålerenga i dag

Gratulerer med dagen!

Legg igjen en kommentar