Dagboka torsdag 24. juli 2008

Er cup like spennende som før? Er det noe riv ruskende galt med fotballnorge? Og er det noen andre som tok imot mororøyk i syden? Cup er cup, eller? Hva teller mest? A: Å vinne alle kamper, jobbe til krampa tar deg og være stolt av innsatsen, selv om det ikke alltid ender med 3 … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 24. juli 2008»

Er cup like spennende som før? Er det noe riv ruskende galt med fotballnorge? Og er det noen andre som tok imot mororøyk i syden?

Cup er cup, eller?
Hva teller mest?

A: Å vinne alle kamper, jobbe til krampa tar deg og være stolt av innsatsen, selv om det ikke alltid ender med 3 poeng eller avansement?
B: Spille fotball på et kult lag, bidra med det du kan best, fikse litt på sveisen og vente på at Liverpool, Roma eller Barca ringer en dag?

Det kan virke som om spillere i norsk Tippeliga fordeler seg sånn ca. fifty-fifty i disse to alternativene. Begrepet klubbspiller er noe man snakka om i gamle dager. I dag er fotball et yrke, eller en profesjon der pengene teller mer enn noe annet.

Derfor opplever vi at spillere med sine agenter (eller mødre) saksøker klubben de spiller for, fordi spilleren/agenten/den spik spenna gærne mora mener at klubben har vært uforsiktig med spillerens helse, noe som igjen kan føre til at karrieren til spilleren (og inntektene) er i fare.

Det er mulig at denne setningen ble noe lang. Altså, det vil vil fram til er at en del spillere tenker mer på seg sjøl en klubben eller laget de spiller for. Det er tydeligvis viktigere for noen spillere å være i toppform når overgangsvinduet er åpent. Viktigere enn å være med på å sørge for at laget man spiller på er med på vinne noe.

Vinne kamper kan alle – å vinne noe er det bare noen få som gjør.

Så kan man spørre seg om hva som teller mest?

A: Vinne noe.
B: Vinne noen kamper.

Det er kamp i dag, vinneren er med videre i cupen og er fortsatt med i kampen om å vinne noe.

Mororøyk
Vi noterer oss at at Atle Brynestad sa til NRK at han overleverer en klubb som går bra og som har masse tilskuere…

Går bra? Det må i så fall være på banen. At Lyn har sving på sakene på banen er også noe vi vet at er en forbigående greie. De må selge to av «stjernene» sine og dermed er det tilbake til nedre del av tabellen. Så må de hente inn noen nye talenter – egenutviklede er det ikke det man kaller fattige gutter fra Afrikas vestkyst?

Masse tilskuere? Litt over 2000 tilskuere på siste kamp, halvparten av dem snørrunger med gratisbillett fordi de spiller fotball i Lyn. Resten av den enorme fanskaren var ute med båten, på hytten, på sommerhuset i Provence eller rett og slett hjemme i hagen på «Hei-på-deg-på-morn-du-vestkanten» og nippet til en Möet mens de tafsa på silikomknastene til au-pairen.

Brynestad sa også at det kunne blitt Vålerenga en gang. Det stod liksom mellom oss og Lyn… Brynestad er nemlig «engasjert for Oslo-fotballen». Jepp, og hvem kjøper du gresset ditt av Atle. (Og hva faen er det med sveisen din? Tror du at du bli like tøff som Torgeir Bjarmann med sånt langt pistrete hår med midtskill?)

Nei, ta deg ei bønne til, røyk den gjerne i et av glassblåserøra der oppe på Hadeland, men la oss for faen slippe å høre at du kunne ha putta penger i Vålerenga like mye som du putta 150 millioner inn i Lyn. Vi vil ikke ha penga dine, og vi vil ikke ha deg i nærheten av klubben vår?

Comprende?

Fellesferie
Det går hardt for seg gitt, drakk tre pjoltere i går. En undervurdert drink. Soda, Concorde og is. Champagne meg opp der sola ikke skinner. I morra er vi videre i cupen, eller? Det er ikke Brann i dag…
Og hva er greia med håret til Brynestad og Bjarmann? Fyttikatta så stygt det er.

Legg igjen en kommentar