Dagboka onsdag 16. juli 2008

Hvor mange kåer er det egentlig i ***? Bør vi heller si gonade, eller blir det for uspesifikt? Vi prøver alt vi kan å rette opp feila fra i går, uten å lykkes helt. Men på treningsfeltet ser alt lykkelig ut. Rett eller galt? Gårsdagens Aftenpost har kåret topper og flopper ved halvspilt serie. Ikke … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 16. juli 2008»

Hvor mange kåer er det egentlig i ***?
Bør vi heller si gonade, eller blir det for uspesifikt?
Vi prøver alt vi kan å rette opp feila fra i går, uten å lykkes helt. Men på treningsfeltet ser alt lykkelig ut.

Rett eller galt?

Gårsdagens Aftenpost har kåret topper og flopper ved halvspilt serie. Ikke uventet ble munnhuggeriet mellom Martin og Molde-trenern kåret til Beste krangel:

Martin Andresen, Vålerenga/Kjell Jonevret, Molde. «Han kalte meg en jævla kuk», sa Jonevret, og så var det i gang. En liten ordveksling mellom spilleren Martin Andresen og treneren Kjell Jonevret førte til flere dagers mediekrangling om hvem som var den egentlige synderen da Jonevret rullet bort ballen da Andresen skulle hente den.

VPN hadde tenkt å legge denne eh.. ballen død for godt, men så lenge tanta i Akersgata velger å åpne smekken, er vi bare nødt til å gjøre gode miner til slett spill, og dra fram kuk(k)en igjen. Vi fortsatte diskusjonen om det var rett eller galt det Martin sa. Her er svaret vi endte på:

Flertallet mener med sikkerhet at han burde sagt kukk, men medgir at det liksom suger bedre med den korte varianten.

Saken følges forbilledlig opp i det som skrives før lørdagens Moldekamp i artikkelen En dans på torner.

Rett eller galt 2

Det er mennesklig å feile. I går raljerte Dagboka over Lyns usle skjebne og dårlige forhold til rike onkler. Seinere på dagen leste vi tekst-tv på NRK:

Lyn-direktør Erik Langerud sier det er en gruppering investorer som skal være klare til å gå inn i klubben.

– Noen andre ting skal også på plass før vi kommer videre, sier Langerud som håper det skal skje ting i løpet av uken

Ja, så feil kunne vi altså ta, vi som regna med at absolutt ingen ville putte kronestykker på gjeldsautomaten Lyn. Da gjenstår det bare å se hvor mye feil investorgruppa er i ferd med å ta. Og det knytter seg også litt spenning til hvilke andre ting som skal plasseres hvor. Men vi lar Lyn være i fred, og setter over til andre triste saker:

RBK filmet seg til seier

Vålerenga tapte i går ettermiddag 1-3 mot Rosenborg i Junior Elite-turneringa på Hamar. Dermed må Vålerenga vinne dagens kamp mot Nord-Sjælland for å gå videre til kvartfinalen.

– Rosenborg la seg bakpå og forsvarte seg i 4-5-1 hele kampen og vi følte at vi hadde full kontroll. Vi tok ledelsen og spilte ball, men så fikk Rosenborg et lettkjøpt frispark etter en klar filming. Vi slapp markeringa på frisparket og RBK scoret, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif-fotball.no som har et fyldig referat fra kampen

Midtsommerdag på Valle

I går sendte vi en av medarbeiderne våre ut i gatene for å handle grønnsaker og annet snacks. Vi frykta hun kom tilbake med de vanlige agurkene sine. Men, neida. Hun ville heller opp å glane på gutta, så vi fikk kloa i noe så sjeldent som en fersk treningsrapport:

Trening gitt. Vel, jeg var der en tur, jeg. Det var deler av den særegne aldermannsligaen også. Vafler hadde de ikke, men pølser dugde. Selv om Mike Speight og David Brocken kom litt over 11 og satte opp utstyret, ble klokka 1120 før spillerne dukket opp. Freddy, Kristoffer, Troy og Jørgen Jalland kom først. Hæstad hadde tilsynelatende nye og pene sko, og foretok et rituale jeg ikke har sett før. Han gned litt gress og jord på skoa før treningen var i gang. Feste for bedre tilslag? Et Mike Speight-tricks eller anti-jåleri? Spør du meg aner jeg ikke. Ca 15 spillere stilte inkludert Rune Lange og Jalland.

Det er alltid interessant å se på hvem som henger sammen. I dag så jeg Bojan og Lange prate sammen. Tilfeldig kanskje, men de så ut til å ha en hyggelig tone.

Sistemann kom tregt ut av garderoben, Bengt Sæternes. Fytti katta for noen panserlegger mannen har. Litt av et syn når man kommer nærmere enn tribuneplass. Ble helt mo i knærne jeg.

Treninga? Vel, keeperne holdt på for seg selv fra start, mens de andre gikk for litt happing og ball-lek etter noen oppvarmingsrunder. Keeperne trener rett og slett på å ta skudd på alle måter og vinkler. Den velkjente stjerna JT Hanson fra USA og keepertrener Gjermund Østbye banka løs med skudd fra alle kanter, mens Bolten og Troy kasta seg i de kantene. Streng høres han ut, han Gjermund.

Etter en halvtime med ballspill drikkes det. Ny økt følger der forsvarerne trener for seg selv . De begynner med en slags pasnings- og joggeøvelse som så en smule kjedelig ut. – Hei, jeg kan ikke noe om fotball, jeg bare ser på hver helg! Midtbane og angrep trener med Mike Speight som styrmann. Og det er faen meg legendarisk kult. Du burde bare ta turen opp og høre han kjøre dem. ”Holl den uppe, press den jennom, folg upp”. Så ler han rått og så bjeffer han så du nesten driter i buksa: ”on your feet, boy!”.

Inntrykk? Vel, jeg rakk ikke se mer enn at Troy og Bolten er gode til å stoppe skudd og at humøret på treningsfeltet blant gutta er upåklagelig. Hvis sånt har noe å si ser det bra ut for fortsettelsen. Da jeg måtte gå hadde jeg vært der i 50 min, og jeg håper vel bare de holdt på i 20 minutter lenger enn de skulle…

Vålerenga i dag
Overgangsvinduet nærmer seg.
Bojan blir.
Hvem kommer?

Legg igjen en kommentar