Topp fire er målet. Og Bojan blir.

Vi har som deg sitti med noen spørsmål etter at det ble klart at Gunnar og Dan skulle dra. Da er det jo greit å spørre sportsdirektør Aalbu om dette. Og om spillerjakt, medietrykk, målsetninger og Bojan. To som dro Dan og Gunnar, mistet vi de, eller tvang vi dem ut? – Vi hadde en … Fortsett å lese «Topp fire er målet. Og Bojan blir.»

Vi har som deg sitti med noen spørsmål etter at det ble klart at Gunnar og Dan skulle dra. Da er det jo greit å spørre sportsdirektør Aalbu om dette. Og om spillerjakt, medietrykk, målsetninger og Bojan.

To som dro
Dan og Gunnar, mistet vi de, eller tvang vi dem ut?

– Vi hadde en tre og et halvårs kontrakt med Thomassen, svarer Aalbu. – Det var lyn fra klar himmel at han ville dra, noe som skyldtes familieårsaker. Vi stolte på at det var tilfelle siden Dan er en seriøs fyr som er til å stole på. Da måtte vi prøve å ordne noe selv om han var en viktig spiller for klubben. Heldigvis ble det en god overgang, selv om vi ikke ønsket at han skulle dra. Dessverre kommer man i sånne situasjoner når spilleren vil dra. Da blir det viktig å se at dette var ekte.

Gunnar da? Var ikke det en spiller i god utvikling nå?

– Det var litt spesielt for oss. Han smugla vi omtrent hjem da han kom, ler sportsdirektøren. Han var positiv i fjor og så var han småskada i vinter. Vi ville ikke at han skulle gå, men Gunnar følte ikke at han fikk nok spilletid. Da ville han gå til en annen klubb der han ble lovt mer spill, selv om han var lei seg i stemmen da han fortalte det, sier Aalbu.

Aalbu var selv sikker på at tålmodigheten ville betale seg om han hadde blitt. Valget var Gunnars eget.

– Vi hadde han på lån på et år fra Hannover og så ble opsjonen var altfor dyr. Når han da ville dra var saken klar, dessverre.

To som kommer?
Må vi erstatte begge?

– Vel, det er ikke nødvendigvis slik at de spillerne som går må erstattes plass for plass. Det handler om troppen ellers og. Vi er på markedet nå selvsagt, men det er aldri en garanti for at spillerne kommer, forklarer Aalbu.

Han vil ikke gjøre som RBK og love erstatninger sånn. Men han lover å jobbe knallhardt .

– Om vi får noen på plass er kampen 2. august den første kampen de kan spille.

Vi vet jo at klubben ikke ønsker å si mye, men hva kan du fortelle om det som skjer?

– Vålerenga har aldri sagt hvilke spillere man ser på. Det er korrekt at vi har vært i USA, men selv om media spekulerer i navn har vi aldri snakket om hvilke spillere man ser på. Når andre klubber hører om konkrete navn blir det prisdrivende om andre kaster seg inn. Da vil vi heller jobbe i det stille. Disse prosessene har blitt gjort mer og mer riktig, syns jeg. Da lykkes vi bedre og, se bare på Moa. Og for så vidt de andre vi har henta og.

Medietrykk og ferie
Hvordan er det for deg nå, når Martin er på plass og medienes oppmerksomhet går i retning av han?

– Det er mindre medietrykk ja, det kan man si. Selv om jeg får ganske mye når det går dårlig, ler direktøren. – Men det er jeg forberedt på. Vi tok 10 poeng på de første kampene og da var det stille i fjøset. Så tapte vi litt og da var vi litt mer nervøse. Men medietrykket er lettere når Brann, RBK og LSK sliter også.

Det hadde vært annerledes om ikke Vålerengas erkerivaler hadde hatt skurr i maskineriet. Jan Erik Aalbu veit hvor tøft det er i sånne perioder. I fjor ble det ikke ferie på mannen. Hva gjør han i år?

– I år skal jeg være smart, ved at jeg allerede har vært på ferie i Spania en uke. Den ferien var ok, selv om den ble litt ødelagt i Spania på de siste 2-3 dagene da det skjedde litt. Ellers skal jeg ikke ha ferie på denne siden av sesongen, men først etter. Når man jobber sånn må man akseptere at det er slik.

Gå for gull?
Akkurat nå kjennes Vålerenga til å være litt på gang igjen. Seier mot Stabæk og Godset. Og som VPN skriver i en kommentarartikkel er det mye som tyder på at samtlige lag foran oss på tabellen vil slite mer eller mindre utover høsten. Så hvorfor ikke gå for gull, og si det høyt da?

– Vel, vi veit at vi har et godt mannskap. Men våre prestasjoner er ikke stabile ennå, se bare på førsteomgangen mot Godset.

Ledelsen syns ikke Vålerenga er helt der man ville vært ennå. Dermed holder klubben på topp fire fortsatt, forklarer Aalbu.

– Men neste år blir det en mer hårete målsetning med tanke på at vi sikter mot å klare Europa i år.

Bojan – blir han?
Helt til slutt må vi spørre om Bojan. Mannen virket litt misfornøyd, og ryktene gikk om at han skulle dra. Hva skjer med den serbiske helten til Klanen?

– Ingen tvil om at Bojan skal ingen steder, sier Aalbu kategorisk. – Da må det skje noe spesielt. Han tilfører laget noe spesielt. Selv om Nannskog kaller det en 40-tallsfinte, så går jo motstanderne på det. Vålerenga skal være gode nok til at vi skal tenke på at vi skal føre kampene. Da er kvaliteter som Bojan sine av stor verdi, konkluderer Jan Erik.

Aalbu har vært og sett unggutta knuse Halmstad 5-0 i JET-turneringen når vi får tak i han. Den unge hospitanten fra den franske klubben Brest spilte de siste 25 minuttene.

– Han var spennende han, sier Aalbu kort.

Uten at det betyr noe mer nå. Sportsdirektøren og Vålerenga har mye å tenke på utover høsten.

Legg igjen en kommentar