Dagboka torsdag 17. juli 2008

Deadline til lunsj. Et rødt lys blinker. VPN er en gjeng med sinker. Vi fyller boka med tusen linker. Overtid er noe dritt Det er sommer det er sol og det er Enga. Absolutt ikke tiden for overtidsarbeid. Juniorene hadde puljeseiern i sin hule hånd, men glemte å gå for frispark når danske Nord-Sjælland gled … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 17. juli 2008»

Deadline til lunsj. Et rødt lys blinker.
VPN er en gjeng med sinker.
Vi fyller boka med tusen linker.

Overtid er noe dritt
Det er sommer det er sol og det er Enga. Absolutt ikke tiden for overtidsarbeid. Juniorene hadde puljeseiern i sin hule hånd, men glemte å gå for frispark når danske Nord-Sjælland gled igjennom og fikk en billig utligning som sendte Vålerenga til plasseringsspill i stedet for kvartfinale i JET-turneringa på Hammarby..eh.. Hamar. Les fyldig referat fra kampen her på klubbens hjemmeside.

Men om det ikke ble noe sluttspill for våre lovende aktive på banen, er det klart for finale og sluttspill for våre lovende aktive Vålerengatilhengere:

Mitt Vålerenga

Takk til alle som har stemt på sms. Takk for alle bidrag. Vi nærmer oss en vinner av Vålerengascooteren. Nå har vi tre finalister fra bunken hos VPN. Sammen med de tre finalistene fra VIF-bunken, legges skjebnen deres nå i fagjuryens hender.
Her er VPN-finalistene i alfabetisk rekkefølge:

Frode Nakken
Katrine Øyvåg
Raymond Johansen

Kan vi ikke alfabetet sier du? Da har du glemt at vi pleier å være på fornavn med folk.

Vi gratulerer finalistene, og takker absolutt alle for kjempegod innsats og for veldig mange gode bidrag. Godt å få bekrefta at det finnes et digert, pulserende Vålerengahjerte der ute. En høyst levende og sunn Vålerengasjel i et friskt og oppegående Vålerengalegeme.

De som sendte inn bidrag som ligger i VIF-haugen, får sitte på pinebenken en stund til. Men snart dukker det nok opp noen finalister på klubbens sider. Tvi-tvi!

Mens den heldige vinneren får en flunkende ny scooter gratis, må Vålerenga punge ut millioner for gamle fotballbein. Spørsmålet er hvor mye?

Hva har vi å rutte med?
VPN snakka med sportsdirektøren onsdag. Klikk her hvis du har glemt detVi glemte ihvertfall noe, vi glemte å spørre om hvor mye gryn han kan hive ut overgangsvinduet når spillerjakta starter:

– Vi har ikke noen spesiell sum som vi forholder oss til, men jobber fram gode løsninger vi mener styret vil gå god for, svarer Aalbu på mobiltelefonen i morgenrushet.

Så da vet dere det. Gryna kommer om planen er god, og ikke minst om spillerne er gode nok. Betryggende. Med andre ord: Ingen ny Levan Melkadze.

Om Jan Erik Aalbu tar turen til Molde lørdag, er det garantert ikke for å se på nye spillere. Plukke roser. Jamme jazz. Eller rett og slett for å slå av en prat med Åge, vår velutviklete landslagstrener. Hareide er bekymret for utviklingen av norske fotballtalenter, og stilte med glede opp som agurk i gårsdagens VG der han fikk utløp for bekymringene sine.
Det bryr vi oss mindre om. Det vi beit oss merke i er hva han tror om seriegullet etter halvspilt tippeliga. Han utroper ingen seriefavoritt, men konstaterer:

– Vålerenga ser ut til å få litt sving på sakene nå, og det er interessant.

Ja, ikke sant. Trenger ikke være landslagstrener for å skjønne det. Kanskje ikke trener i det hele tatt. Kanskje bare kanskje kommende Lillestrømtrener også mener det samme. Vi har ikke lykkes å komme i kontakt med Kjetil Rekdal. Vi trodde mobilsvarern sa at han satt i etmøte, men han er altså på Møre. Synd. Vi ville så gjerne høre fra hans egen munn hva han mener om trenerjobb på Åråsen. Nei, egentlig ikke hva han mener om jobben, men hva han mener om hva Ivar Hoff mener om jobben han mener han kanskje kan ta.

Hoffnarren

Vi har ledd oss i hjæl og vi har blitt forbanna. Den rosa koseklumpen fra TV2-sportens ekspertpanel har lirt av seg mye pussig, mye dumt og mye dritt gjennom et langt TV-liv. Nå er Ivar Hoff ute med leppa igjen:

– Rekdal har aldri prestert som trener, sa han til VG forleden i forbindelse med Rekas eventuelle redningsaksjon på Åråsen.

VG konfronterer ham med at Vålerenga brøt Rosenborgs eviglange seiersrekke under Rekdals periode som trener. Sånn lyder ekspertsvaret:

– Gullmedaljen hans med Vålerenga er bra den. Men det hører med til historien at det var en dommertabbe i Kristiansand som forærte dem medaljen!

Ja, ja. Er det noen der ute som har medisin til mannen. Litt sjuk må han da være. Han var jo sjuk da han var på sitt friskete også.

Nettet flyter over av Ivar Hoff-sitater. Vi syns det er begrenset hvor mange ganger graut kan tygges, og det går også en grense der Hoffs sprø potteter forvandles til blaut potetstappe. Vi tar likevel sjansen på å gjenta et par av ekspertkommentarene hans. Når hans egne ord forteller det meste, holder VPN med glede kjeft:

– Det var fortjent at han fikk sitt andre gule kort for kampen, men det var unødvendig av dommeren og gi han det røde. Slik dømming må vi få slippe å se flere ganger.

– Etter en helhetsvurdering setter jeg meg selv ut av laget.
Hoff trakk seg som Ham-Kam trener etter fire måneder i jobben.

Vålerenga idag
Kjøp bussbillett til Molde i Sjappa. 600 kroner.
Bonus: Retur fra Molde rett etter kampen. Niks jazz.

Legg igjen en kommentar